Driegangenlunch voor maar 9,50: hier is het mogelijk

Het klinkt bijna als een 1 april grap. Het is daarentegen precies wat je leest: een driegangenlunch voor maar 9,50 euro. Dit kan bij de leerlingen van het Praktijkcollege Zoetermeer, waar de studenten onlangs een restaurant openden. Docent Theo van Dalen stelt dat het als een trein loopt en vindt het geweldig om te zien, meldt indebuurt.

De docent werkt al veertig jaar in de horeca. Daarnaast geeft hij samen met twee andere docenten les op het Praktijkcollege. Daar ziet Van Dalen dat de studenten veel beter kunnen leren als zij het ‘voor het echie’ moeten doen. “Zo staan ze niet met hun handen in hun haar als zij stage gaan lopen”, zegt Theo. Precies om die reden transformeerde hij met zijn college een deel van de school tot een waar restaurant.

Ervaring

Theo antwoord lachend op de vraag wat men kan verwachten van de restaurantervaring. “Sterrenkwaliteit”, stelt hij. “Nee maar serieus, we maken er echt een heerlijke lunch van.” Hij geeft aan dat het menu elke week verandert. Zo hebben zij nu een gerookte zalmsalade, een stamppotje met dadeljus en een aardbeien-romanoff als dessert. Om alles in het decor op elkaar aan te laten sluiten hebben de docenten ook kleding voor de studenten; die dragen een kokstenue of een stropdas. “We proberen de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen.”

Door de kwaliteit die zij leveren in het restaurant, zien de studenten en docenten dat er terugkerende gasten zijn. Daar komen ook niet alleen maar familieleden en vrienden; de hele buurt is enthousiast over het restaurant. Theo stelt dat dit de kinderen extra motivatie geeft.

Interesse voor horeca

Een andere bijkomstigheid van het restaurant is dat steeds meer leerlingen enthousiast worden over de horeca. De docent stelt dat zij van plan zijn om met de studenten op andere locaties te gaan werken, zoals catering bij feesten en partijen.

Reserveren

Het Praktijkcollege Zoetermeer gaat binnenkort een website lanceren waar gasten kunnen reserveren. Tot die tijd kunnen mensen contact opnemen door een mailtje te sturen naar restaurant@praktijkcollegezoetermeer.nl of door de bellen naar 079 - 351 2512. Gasten kunnen in het restaurant terecht op dinsdag en woensdag van 12.00 tot 13.30 uur.

Kleinschalig

Omdat het Praktijkcollege geen grote school is kunnen leerlingen juist hier extra kansen krijgen om hun passie te ontdekken. Daarom is het restaurant in deze school geopend. Naast het restaurant gaan de studenten binnenkort ook hun eigen winkel runnen in de Dorpsstraat en gaan zij een plantenmarkt organiseren.

Door: Nationale Horecagids