Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Driegangenlunch voor maar 9,50: hier is het mogelijk

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Driegangenlunch voor maar 9,50: hier is het mogelijk
Het klinkt bijna als een 1 april grap. Het is daarentegen precies wat je leest: een driegangenlunch voor maar 9,50 euro. Dit kan bij de leerlingen van het Praktijkcollege Zoetermeer, waar de studenten onlangs een restaurant openden. Docent Theo van Dalen stelt dat het als een trein loopt en vindt het geweldig om te zien, meldt indebuurt.

De docent werkt al veertig jaar in de horeca. Daarnaast geeft hij samen met twee andere docenten les op het Praktijkcollege. Daar ziet Van Dalen dat de studenten veel beter kunnen leren als zij het ‘voor het echie’ moeten doen. “Zo staan ze niet met hun handen in hun haar als zij stage gaan lopen”, zegt Theo. Precies om die reden transformeerde hij met zijn college een deel van de school tot een waar restaurant.

Ervaring

Theo antwoord lachend op de vraag wat men kan verwachten van de restaurantervaring. “Sterrenkwaliteit”, stelt hij. “Nee maar serieus, we maken er echt een heerlijke lunch van.” Hij geeft aan dat het menu elke week verandert. Zo hebben zij nu een gerookte zalmsalade, een stamppotje met dadeljus en een aardbeien-romanoff als dessert. Om alles in het decor op elkaar aan te laten sluiten hebben de docenten ook kleding voor de studenten; die dragen een kokstenue of een stropdas. “We proberen de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen.”

Door de kwaliteit die zij leveren in het restaurant, zien de studenten en docenten dat er terugkerende gasten zijn. Daar komen ook niet alleen maar familieleden en vrienden; de hele buurt is enthousiast over het restaurant. Theo stelt dat dit de kinderen extra motivatie geeft.

Interesse voor horeca

Een andere bijkomstigheid van het restaurant is dat steeds meer leerlingen enthousiast worden over de horeca. De docent stelt dat zij van plan zijn om met de studenten op andere locaties te gaan werken, zoals catering bij feesten en partijen.

Reserveren

Het Praktijkcollege Zoetermeer gaat binnenkort een website lanceren waar gasten kunnen reserveren. Tot die tijd kunnen mensen contact opnemen door een mailtje te sturen naar restaurant@praktijkcollegezoetermeer.nl of door de bellen naar 079 - 351 2512. Gasten kunnen in het restaurant terecht op dinsdag en woensdag van 12.00 tot 13.30 uur.

Kleinschalig

Omdat het Praktijkcollege geen grote school is kunnen leerlingen juist hier extra kansen krijgen om hun passie te ontdekken. Daarom is het restaurant in deze school geopend. Naast het restaurant gaan de studenten binnenkort ook hun eigen winkel runnen in de Dorpsstraat en gaan zij een plantenmarkt organiseren.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.