Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Driegangenlunch voor maar 9,50: hier is het mogelijk

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Driegangenlunch voor maar 9,50: hier is het mogelijk
Het klinkt bijna als een 1 april grap. Het is daarentegen precies wat je leest: een driegangenlunch voor maar 9,50 euro. Dit kan bij de leerlingen van het Praktijkcollege Zoetermeer, waar de studenten onlangs een restaurant openden. Docent Theo van Dalen stelt dat het als een trein loopt en vindt het geweldig om te zien, meldt indebuurt.

De docent werkt al veertig jaar in de horeca. Daarnaast geeft hij samen met twee andere docenten les op het Praktijkcollege. Daar ziet Van Dalen dat de studenten veel beter kunnen leren als zij het ‘voor het echie’ moeten doen. “Zo staan ze niet met hun handen in hun haar als zij stage gaan lopen”, zegt Theo. Precies om die reden transformeerde hij met zijn college een deel van de school tot een waar restaurant.

Ervaring

Theo antwoord lachend op de vraag wat men kan verwachten van de restaurantervaring. “Sterrenkwaliteit”, stelt hij. “Nee maar serieus, we maken er echt een heerlijke lunch van.” Hij geeft aan dat het menu elke week verandert. Zo hebben zij nu een gerookte zalmsalade, een stamppotje met dadeljus en een aardbeien-romanoff als dessert. Om alles in het decor op elkaar aan te laten sluiten hebben de docenten ook kleding voor de studenten; die dragen een kokstenue of een stropdas. “We proberen de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen.”

Door de kwaliteit die zij leveren in het restaurant, zien de studenten en docenten dat er terugkerende gasten zijn. Daar komen ook niet alleen maar familieleden en vrienden; de hele buurt is enthousiast over het restaurant. Theo stelt dat dit de kinderen extra motivatie geeft.

Interesse voor horeca

Een andere bijkomstigheid van het restaurant is dat steeds meer leerlingen enthousiast worden over de horeca. De docent stelt dat zij van plan zijn om met de studenten op andere locaties te gaan werken, zoals catering bij feesten en partijen.

Reserveren

Het Praktijkcollege Zoetermeer gaat binnenkort een website lanceren waar gasten kunnen reserveren. Tot die tijd kunnen mensen contact opnemen door een mailtje te sturen naar restaurant@praktijkcollegezoetermeer.nl of door de bellen naar 079 - 351 2512. Gasten kunnen in het restaurant terecht op dinsdag en woensdag van 12.00 tot 13.30 uur.

Kleinschalig

Omdat het Praktijkcollege geen grote school is kunnen leerlingen juist hier extra kansen krijgen om hun passie te ontdekken. Daarom is het restaurant in deze school geopend. Naast het restaurant gaan de studenten binnenkort ook hun eigen winkel runnen in de Dorpsstraat en gaan zij een plantenmarkt organiseren.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.