Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Café-restaurant In den Molen in Etten-Leur wordt omgetoverd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Café-restaurant In den Molen in Etten-Leur wordt omgetoverd
Het pand van café-restaurant In den Molen in Etten-Leur gaat op de schop. De nieuwe eigenaren hebben een flinke verbouwing aangekondigd. Het horecabedrijf krijgt een terras aan het water, een grote serre en krijgt het pand complete renovatie. Daarnaast krijgt het monumentale horecapand een nieuwe horeca-invulling, meldt BN de Stem.

Veel bezoekers kennen De Zwartenbergse Molen als een ‘landmark’ voor fietsers, wandelaars en voorbijgangers in het buitengebied van Etten-Leur. Het café-restaurant In den Molen, dat direct naast het gebied ligt is even bekend als het natuurgebied, of het voor een kopje koffie met een gebakje is of voor een compleet diner.

Zaak verkocht

In 2022 sloot de eigenaar van het café-restaurant de deuren van het horecabedrijf. Het is vier generaties lang door dezelfde familie beheerd. Nadat zij stopten verkocht de familie het pand aan enkele investeerders, onder wie vastgoedadviseur en -ontwikkelaar Maurice Vermeulen uit Zundert. Inmiddels zijn er twee uitbaters gevonden: Freek Sprangers en Bas Remie. Zij zijn bekend van restaurant De Botanist in Breda.

Ambitieuze plannen

De nieuwe eigenaar heeft grootse plannen. Vermeulen wil een compleet nieuwe zaak opzetten, maar wil daarbij ook het monumentale deel van het gebouw in stand houden. Over een maand gaan de nieuwe uitbaters starten met de verbouwing. De heropening staat dan gepland voor het einde van het jaar.

Vermeulen geeft aan bij BN de Stem dat zij ‘het monument er beter uit willen laten komen’. Daarbij stelt de investeerder dat zij het gebouw met respect voor het monument verbouwen.

Terras

Eén van de plannen die de nieuwe ondernemers hebben is het bouwen van een terras aan het water. Vermeulen stelt dat zij hiermee een ‘connectie met de natuur maken’. Het terras krijgt 120 zitplekken en wordt ruim opgezet. Ook komt er een klein speeltuintje.

De uitbaters geven aan dat zij nog niet weten hoe de nieuwe horecazaak gaat heten. Wel geven zij aan dat er een ‘toegankelijke kaart’ komt met onder andere shared dining mogelijkheden en cocktails die je ook bij De Botanist ziet. “Maar er is straks ook gewoon weer koffie met appeltaart te krijgen”, aldus Sprangers.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.