Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Café-restaurant In den Molen in Etten-Leur wordt omgetoverd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Café-restaurant In den Molen in Etten-Leur wordt omgetoverd
Het pand van café-restaurant In den Molen in Etten-Leur gaat op de schop. De nieuwe eigenaren hebben een flinke verbouwing aangekondigd. Het horecabedrijf krijgt een terras aan het water, een grote serre en krijgt het pand complete renovatie. Daarnaast krijgt het monumentale horecapand een nieuwe horeca-invulling, meldt BN de Stem.

Veel bezoekers kennen De Zwartenbergse Molen als een ‘landmark’ voor fietsers, wandelaars en voorbijgangers in het buitengebied van Etten-Leur. Het café-restaurant In den Molen, dat direct naast het gebied ligt is even bekend als het natuurgebied, of het voor een kopje koffie met een gebakje is of voor een compleet diner.

Zaak verkocht

In 2022 sloot de eigenaar van het café-restaurant de deuren van het horecabedrijf. Het is vier generaties lang door dezelfde familie beheerd. Nadat zij stopten verkocht de familie het pand aan enkele investeerders, onder wie vastgoedadviseur en -ontwikkelaar Maurice Vermeulen uit Zundert. Inmiddels zijn er twee uitbaters gevonden: Freek Sprangers en Bas Remie. Zij zijn bekend van restaurant De Botanist in Breda.

Ambitieuze plannen

De nieuwe eigenaar heeft grootse plannen. Vermeulen wil een compleet nieuwe zaak opzetten, maar wil daarbij ook het monumentale deel van het gebouw in stand houden. Over een maand gaan de nieuwe uitbaters starten met de verbouwing. De heropening staat dan gepland voor het einde van het jaar.

Vermeulen geeft aan bij BN de Stem dat zij ‘het monument er beter uit willen laten komen’. Daarbij stelt de investeerder dat zij het gebouw met respect voor het monument verbouwen.

Terras

Eén van de plannen die de nieuwe ondernemers hebben is het bouwen van een terras aan het water. Vermeulen stelt dat zij hiermee een ‘connectie met de natuur maken’. Het terras krijgt 120 zitplekken en wordt ruim opgezet. Ook komt er een klein speeltuintje.

De uitbaters geven aan dat zij nog niet weten hoe de nieuwe horecazaak gaat heten. Wel geven zij aan dat er een ‘toegankelijke kaart’ komt met onder andere shared dining mogelijkheden en cocktails die je ook bij De Botanist ziet. “Maar er is straks ook gewoon weer koffie met appeltaart te krijgen”, aldus Sprangers.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.