Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eerste vegan restaurant in Zoetermeer gaat open in voormalig steakrestaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Eerste vegan restaurant in Zoetermeer gaat open in voormalig steakrestaurant
In mei gaat in een voormalig steakrestaurant in Zoetermeer het eerste vegan restaurant van de stad haar deuren openen. Deze gaat de naam Het Ministerie van Geluk krijgen en wordt gerund door onderneemster Stephanie van Schilt. Zij is zelf vanaf haar elfde jaar al veganistisch. Dit meldt Omroep West. 

Haar eerste stap in de horecawereld was met een foodtruck, waarmee ze voor haar eerste klus direct op het Amsterdam Dance Event stond. De foodtruck draagt dezelfde naam als het restaurant. “Daar waren 17.000 hongerige mensen en dat ging eigenlijk super goed!” De onderneemster geeft aan dat ze nooit had verwacht dat de zaken zo goed zouden gaan lopen. Na vijf jaar opent ze het allereerste vegan restaurant in Zoetermeer.

Toen Stephanie net begon met werken in haar foodtruck had ze als doel om er haar vaste lasten mee te betalen. Haar concept sloeg aan en de vraag groeide en groeide. Zo kreeg zij vooral aanvragen van foodtruckfestivals en dance events. “Maar door de jaren heen krijg ik onwijs veel aanvragen voor bruiloften, verjaardagen en bedrijfsfeesten.”

Vegan vanaf elfde jaar

Stephanie is zelf al vanaf haar elfde jaar veganistisch. Dat kwam doordat ze beelden zag van varkens die werden geruimd vanwege de varkenspest. Dit heeft zo’n grote impact op haar gemaakt dat ze besloot om geen dierlijke producten meer te eten. “Ik denk dat er niemand is die in een slachthuis gaat kijken en daarna met veel plezier een biefstuk eet.”

Plantaardige vleesvervangers

Stephanie denkt dat het stigma rond vleesopvolgers inmiddels wat is afgezwakt. Zij noemt het allang geen trend meer maar ‘mainstream’ om plantaardig te eten. Ze geeft aan dat ze het steeds drukker krijgt en op zoek was naar een grotere productiekeuken. Momenteel bereidt de foodtruckhouder alles thuis. “Maar met drie grote koelkasten en allemaal opbergdozen in mijn appartement wordt het wat krap.” Tijdens het zoeken naar een nieuwe uitvalsbasis stuitte ze op het voormalige steakrestaurant. De onderneemster zag hierin kansen voor een eigen vegan restaurant.

Het Ministerie van Geluk

Het restaurant dat in mei opent gaat dezelfde naam krijgen als de foodtruck: Het Ministerie van Geluk. Ze haalt haar inspiratie uit vleesgerechten. Die maakt zij vervolgens zelf met plantaardige producten. Zo gaat ze gerechten bereiden als bietencarpaccio, seitanburgers en veganistische salades. De onderneemster grapt dat er vanaf dan ‘alleen nog levende wezens welkom zijn’ in het restaurant.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.