Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste vegan restaurant in Zoetermeer gaat open in voormalig steakrestaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Eerste vegan restaurant in Zoetermeer gaat open in voormalig steakrestaurant
In mei gaat in een voormalig steakrestaurant in Zoetermeer het eerste vegan restaurant van de stad haar deuren openen. Deze gaat de naam Het Ministerie van Geluk krijgen en wordt gerund door onderneemster Stephanie van Schilt. Zij is zelf vanaf haar elfde jaar al veganistisch. Dit meldt Omroep West. 

Haar eerste stap in de horecawereld was met een foodtruck, waarmee ze voor haar eerste klus direct op het Amsterdam Dance Event stond. De foodtruck draagt dezelfde naam als het restaurant. “Daar waren 17.000 hongerige mensen en dat ging eigenlijk super goed!” De onderneemster geeft aan dat ze nooit had verwacht dat de zaken zo goed zouden gaan lopen. Na vijf jaar opent ze het allereerste vegan restaurant in Zoetermeer.

Toen Stephanie net begon met werken in haar foodtruck had ze als doel om er haar vaste lasten mee te betalen. Haar concept sloeg aan en de vraag groeide en groeide. Zo kreeg zij vooral aanvragen van foodtruckfestivals en dance events. “Maar door de jaren heen krijg ik onwijs veel aanvragen voor bruiloften, verjaardagen en bedrijfsfeesten.”

Vegan vanaf elfde jaar

Stephanie is zelf al vanaf haar elfde jaar veganistisch. Dat kwam doordat ze beelden zag van varkens die werden geruimd vanwege de varkenspest. Dit heeft zo’n grote impact op haar gemaakt dat ze besloot om geen dierlijke producten meer te eten. “Ik denk dat er niemand is die in een slachthuis gaat kijken en daarna met veel plezier een biefstuk eet.”

Plantaardige vleesvervangers

Stephanie denkt dat het stigma rond vleesopvolgers inmiddels wat is afgezwakt. Zij noemt het allang geen trend meer maar ‘mainstream’ om plantaardig te eten. Ze geeft aan dat ze het steeds drukker krijgt en op zoek was naar een grotere productiekeuken. Momenteel bereidt de foodtruckhouder alles thuis. “Maar met drie grote koelkasten en allemaal opbergdozen in mijn appartement wordt het wat krap.” Tijdens het zoeken naar een nieuwe uitvalsbasis stuitte ze op het voormalige steakrestaurant. De onderneemster zag hierin kansen voor een eigen vegan restaurant.

Het Ministerie van Geluk

Het restaurant dat in mei opent gaat dezelfde naam krijgen als de foodtruck: Het Ministerie van Geluk. Ze haalt haar inspiratie uit vleesgerechten. Die maakt zij vervolgens zelf met plantaardige producten. Zo gaat ze gerechten bereiden als bietencarpaccio, seitanburgers en veganistische salades. De onderneemster grapt dat er vanaf dan ‘alleen nog levende wezens welkom zijn’ in het restaurant.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.