Restaurant Spetters* krijgt make-over in april

Restaurant Spetters in Breskens gaat restylen. Eigenaar Laurent Smallengange gaat dit jaar op meerdere momenten delen van het restaurant ombouwen. In april gaat hij van start met deze stapsgewijze verbouwing, zo meldt de RestaurantKrant.

De eerste verbouwing vindt plaats in de keuken. Daar gaat de bar plaatsmaken voor de koude keuken. Op de plek waar die nu staat wordt de warme keuken gebouwd. Laurent vertelt dat het restaurant door de herinrichting geen couverts gaat verliezen.

Smallengange geeft aan dat de uitbreiding van de keuken niet alleen prettig is voor de koks. De eigenaar van het restaurant stelt dat wanneer de bar op een andere plek komt te staan, de bediening ook meer mogelijkheden krijgt. Het doel dat Laurent voor ogen heeft met de verbouwing is het creëren van ruimte om de gerechten naar een hoger niveau te tillen. De aanpassingen daarvoor gaan halverwege april starten en zullen ongeveer tweeënhalve week duren.

Japans-Scandinavisch

Naast de verbouwing in de keuken gaat ook de stijl van het restaurant enigszins op de schop. Momenteel is de inrichting van Spetters in Scandinavische stijl. Laurent gaat daar Japandi-stijl van maken; een combinatie van Japanse en Scandinavische stijlinvloeden. Hij wil een warme en rustige uitstraling creëren en gaat ook de kleuren in het restaurant veranderen.

Ten tijde van de verbouwing gaat het keukenpersoneel tijdelijk koken vanuit restaurant De Kluiver, dat in hetzelfde gebouw zit en tevens eigendom is van Laurent. De chef van De Kluiver, Daniël Jansen, gaat daar de leiding voeren over de koks van Spetters.

Restaurant Spetters

In de jachthaven van Breskens vinden gasten Restaurant Spetters. Daar kunnen 40 gasten plaatsnemen. Het restaurant is een aantal jaren geleden bekroond met een Michelinster. Daarnaast is Laurent lid van restaurantvereniging JRE-Nederland. In het restaurant richt Smallengange zich op regionale producten, zoals schaal- en schelpdieren en lokale groentes. Het restaurant heeft een wijnkaart met 500 wijnen en maître Andres Cocqyurt voegt hier geregeld nieuwe wijnen aan toe.

Door: Nationale Horecagids