Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Spetters* in Breskens krijgt make-over in april

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Restaurant Spetters* krijgt make-over in april
Restaurant Spetters in Breskens gaat restylen. Eigenaar Laurent Smallengange gaat dit jaar op meerdere momenten delen van het restaurant ombouwen. In april gaat hij van start met deze stapsgewijze verbouwing, zo meldt de RestaurantKrant.

De eerste verbouwing vindt plaats in de keuken. Daar gaat de bar plaatsmaken voor de koude keuken. Op de plek waar die nu staat wordt de warme keuken gebouwd. Laurent vertelt dat het restaurant door de herinrichting geen couverts gaat verliezen.

Smallengange geeft aan dat de uitbreiding van de keuken niet alleen prettig is voor de koks. De eigenaar van het restaurant stelt dat wanneer de bar op een andere plek komt te staan, de bediening ook meer mogelijkheden krijgt. Het doel dat Laurent voor ogen heeft met de verbouwing is het creëren van ruimte om de gerechten naar een hoger niveau te tillen. De aanpassingen daarvoor gaan halverwege april starten en zullen ongeveer tweeënhalve week duren.

Japans-Scandinavisch

Naast de verbouwing in de keuken gaat ook de stijl van het restaurant enigszins op de schop. Momenteel is de inrichting van Spetters in Scandinavische stijl. Laurent gaat daar Japandi-stijl van maken; een combinatie van Japanse en Scandinavische stijlinvloeden. Hij wil een warme en rustige uitstraling creëren en gaat ook de kleuren in het restaurant veranderen.

Ten tijde van de verbouwing gaat het keukenpersoneel tijdelijk koken vanuit restaurant De Kluiver, dat in hetzelfde gebouw zit en tevens eigendom is van Laurent. De chef van De Kluiver, Daniël Jansen, gaat daar de leiding voeren over de koks van Spetters.

Restaurant Spetters

In de jachthaven van Breskens vinden gasten Restaurant Spetters. Daar kunnen 40 gasten plaatsnemen. Het restaurant is een aantal jaren geleden bekroond met een Michelinster. Daarnaast is Laurent lid van restaurantvereniging JRE-Nederland. In het restaurant richt Smallengange zich op regionale producten, zoals schaal- en schelpdieren en lokale groentes. Het restaurant heeft een wijnkaart met 500 wijnen en maître Andres Cocqyurt voegt hier geregeld nieuwe wijnen aan toe.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.