Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Restaurant Spetters* in Breskens krijgt make-over in april

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Restaurant Spetters* krijgt make-over in april
Restaurant Spetters in Breskens gaat restylen. Eigenaar Laurent Smallengange gaat dit jaar op meerdere momenten delen van het restaurant ombouwen. In april gaat hij van start met deze stapsgewijze verbouwing, zo meldt de RestaurantKrant.

De eerste verbouwing vindt plaats in de keuken. Daar gaat de bar plaatsmaken voor de koude keuken. Op de plek waar die nu staat wordt de warme keuken gebouwd. Laurent vertelt dat het restaurant door de herinrichting geen couverts gaat verliezen.

Smallengange geeft aan dat de uitbreiding van de keuken niet alleen prettig is voor de koks. De eigenaar van het restaurant stelt dat wanneer de bar op een andere plek komt te staan, de bediening ook meer mogelijkheden krijgt. Het doel dat Laurent voor ogen heeft met de verbouwing is het creëren van ruimte om de gerechten naar een hoger niveau te tillen. De aanpassingen daarvoor gaan halverwege april starten en zullen ongeveer tweeënhalve week duren.

Japans-Scandinavisch

Naast de verbouwing in de keuken gaat ook de stijl van het restaurant enigszins op de schop. Momenteel is de inrichting van Spetters in Scandinavische stijl. Laurent gaat daar Japandi-stijl van maken; een combinatie van Japanse en Scandinavische stijlinvloeden. Hij wil een warme en rustige uitstraling creëren en gaat ook de kleuren in het restaurant veranderen.

Ten tijde van de verbouwing gaat het keukenpersoneel tijdelijk koken vanuit restaurant De Kluiver, dat in hetzelfde gebouw zit en tevens eigendom is van Laurent. De chef van De Kluiver, Daniël Jansen, gaat daar de leiding voeren over de koks van Spetters.

Restaurant Spetters

In de jachthaven van Breskens vinden gasten Restaurant Spetters. Daar kunnen 40 gasten plaatsnemen. Het restaurant is een aantal jaren geleden bekroond met een Michelinster. Daarnaast is Laurent lid van restaurantvereniging JRE-Nederland. In het restaurant richt Smallengange zich op regionale producten, zoals schaal- en schelpdieren en lokale groentes. Het restaurant heeft een wijnkaart met 500 wijnen en maître Andres Cocqyurt voegt hier geregeld nieuwe wijnen aan toe.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.