Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mede-eigenaar Eden* Robin Groos gaat eigen weg

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Mede-eigenaar Eden* Robin Groos gaat eigen weg
In 2020 sleepte hij met zijn compagnon Herman Cooijmans nog een Michelinster binnen met hun restaurant Eden in Valkenswaard. De ondernemer heeft nu echter besloten om te stoppen met zijn werkzaamheden in het restaurant. Cooijmans gaat Eden straks in zijn eentje verder runnen. Groos zegt dat hij zichzelf uit het oog is verloren door de druk die bij het restaurant kwam kijken. Dat meldt Omroep Brabant.

Binnen een jaar na de opening hadden Groos en Cooijmans al een ster te pakken. Zij openden in 2019 Eden aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. Robin vertelt tegen Omroep Brabant dat zij ‘vanzelfsprekend erg blij waren’ met de onderscheiding, maar dat het ook negatieve gevolgen met zich meebracht. Groos gaf aan dat hij de ster snel niet meer kon waarderen. “Voor mij leek het alsof iedereen om me heen dat geflikt had en ikzelf niet.”

Prestatiedrang

Groos ging al op jonge leeftijd aan de slag in de horeca. Hij spijbelde op de middelbare school zelfs om zo in een café te kunnen werken. Daar werd hij gewaardeerd en dat gaf de jonge Groos veel energie. De chef geeft aan dat hij erg perfectionistisch is en ‘altijd maar wil blijven gaan.’ Daarentegen denkt hij wel dat de drive niet uit de juiste waarden kwam. Volgens hemzelf kookte hij vanuit overcompensatie en prestatiedrang, niet vanuit passie. Robin stelt dat dit zijn balans tussen werk en privé heeft verstoord.

Daarom besluit hij er een punt achter te zetten. Groos heeft het idee dat hij het restaurant niet los zou kunnen laten als hij nog eigenaar blijft. Hij heeft het er moeilijk mee, want ‘Eden is echt een kindje’ voor hem.

Toekomstplannen

De komende maanden blijft Robin nog aan het werk bij Eden, tot er een geschikte opvolger is gevonden. Daarna wil hij bij collega’s in de keuken gaan staan. De chef-kok geeft aan dat een nieuwe eigen onderneming ook niet wordt uitgesloten. Dan moet het volgens hem wel kleinschaliger en persoonlijker. “Waarbij ik de balans kan houden", zegt de chef-kok.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe