Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mede-eigenaar Eden* Robin Groos gaat eigen weg

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Mede-eigenaar Eden* Robin Groos gaat eigen weg
In 2020 sleepte hij met zijn compagnon Herman Cooijmans nog een Michelinster binnen met hun restaurant Eden in Valkenswaard. De ondernemer heeft nu echter besloten om te stoppen met zijn werkzaamheden in het restaurant. Cooijmans gaat Eden straks in zijn eentje verder runnen. Groos zegt dat hij zichzelf uit het oog is verloren door de druk die bij het restaurant kwam kijken. Dat meldt Omroep Brabant.

Binnen een jaar na de opening hadden Groos en Cooijmans al een ster te pakken. Zij openden in 2019 Eden aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. Robin vertelt tegen Omroep Brabant dat zij ‘vanzelfsprekend erg blij waren’ met de onderscheiding, maar dat het ook negatieve gevolgen met zich meebracht. Groos gaf aan dat hij de ster snel niet meer kon waarderen. “Voor mij leek het alsof iedereen om me heen dat geflikt had en ikzelf niet.”

Prestatiedrang

Groos ging al op jonge leeftijd aan de slag in de horeca. Hij spijbelde op de middelbare school zelfs om zo in een café te kunnen werken. Daar werd hij gewaardeerd en dat gaf de jonge Groos veel energie. De chef geeft aan dat hij erg perfectionistisch is en ‘altijd maar wil blijven gaan.’ Daarentegen denkt hij wel dat de drive niet uit de juiste waarden kwam. Volgens hemzelf kookte hij vanuit overcompensatie en prestatiedrang, niet vanuit passie. Robin stelt dat dit zijn balans tussen werk en privé heeft verstoord.

Daarom besluit hij er een punt achter te zetten. Groos heeft het idee dat hij het restaurant niet los zou kunnen laten als hij nog eigenaar blijft. Hij heeft het er moeilijk mee, want ‘Eden is echt een kindje’ voor hem.

Toekomstplannen

De komende maanden blijft Robin nog aan het werk bij Eden, tot er een geschikte opvolger is gevonden. Daarna wil hij bij collega’s in de keuken gaan staan. De chef-kok geeft aan dat een nieuwe eigen onderneming ook niet wordt uitgesloten. Dan moet het volgens hem wel kleinschaliger en persoonlijker. “Waarbij ik de balans kan houden", zegt de chef-kok.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.