Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Mede-eigenaar Eden* Robin Groos gaat eigen weg

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Mede-eigenaar Eden* Robin Groos gaat eigen weg
In 2020 sleepte hij met zijn compagnon Herman Cooijmans nog een Michelinster binnen met hun restaurant Eden in Valkenswaard. De ondernemer heeft nu echter besloten om te stoppen met zijn werkzaamheden in het restaurant. Cooijmans gaat Eden straks in zijn eentje verder runnen. Groos zegt dat hij zichzelf uit het oog is verloren door de druk die bij het restaurant kwam kijken. Dat meldt Omroep Brabant.

Binnen een jaar na de opening hadden Groos en Cooijmans al een ster te pakken. Zij openden in 2019 Eden aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. Robin vertelt tegen Omroep Brabant dat zij ‘vanzelfsprekend erg blij waren’ met de onderscheiding, maar dat het ook negatieve gevolgen met zich meebracht. Groos gaf aan dat hij de ster snel niet meer kon waarderen. “Voor mij leek het alsof iedereen om me heen dat geflikt had en ikzelf niet.”

Prestatiedrang

Groos ging al op jonge leeftijd aan de slag in de horeca. Hij spijbelde op de middelbare school zelfs om zo in een café te kunnen werken. Daar werd hij gewaardeerd en dat gaf de jonge Groos veel energie. De chef geeft aan dat hij erg perfectionistisch is en ‘altijd maar wil blijven gaan.’ Daarentegen denkt hij wel dat de drive niet uit de juiste waarden kwam. Volgens hemzelf kookte hij vanuit overcompensatie en prestatiedrang, niet vanuit passie. Robin stelt dat dit zijn balans tussen werk en privé heeft verstoord.

Daarom besluit hij er een punt achter te zetten. Groos heeft het idee dat hij het restaurant niet los zou kunnen laten als hij nog eigenaar blijft. Hij heeft het er moeilijk mee, want ‘Eden is echt een kindje’ voor hem.

Toekomstplannen

De komende maanden blijft Robin nog aan het werk bij Eden, tot er een geschikte opvolger is gevonden. Daarna wil hij bij collega’s in de keuken gaan staan. De chef-kok geeft aan dat een nieuwe eigen onderneming ook niet wordt uitgesloten. Dan moet het volgens hem wel kleinschaliger en persoonlijker. “Waarbij ik de balans kan houden", zegt de chef-kok.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.