Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chef Hanneke de Marco van Amici d’Italia in Oss overleden op 50-jarige leeftijd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Chef Hanneke de Marco van Amici d’Italia in Oss overleven op 50-jarige leeftijd
Het was in 2020 dat Hanneke voor het laatst in de keuken stond van haar restaurant Amici d’Italia in Oss. Het restaurant aan de Houtstraat werd bekend om haar gastvrijheid, trots, met veel elan en vooral goede Italiaanse gerechten. Na drie lange jaren op een zwaar ziekbed, is Hanneke de Marco maandag op 50-jarige leeftijd overleden, meldt Brabants Dagblad.

Hanneke de Marco overleed in het bijzijn van haar familie en kinderen. Bij De Marco was het Guillain-Barré syndroom vastgesteld. Deze zeldzame ziekte ontstaat doordat het eigen lichaam de gezonde zenuwen aanvalt. Het veroorzaakt vermoeidheid en daarnaast kon Hanneke langere tijd moeilijk communiceren.

Amici d’Italia

Hanneke en haar man Bortelino begonnen met hun zaak in 2008. Het restaurant stond bekend om de authentieke Italiaanse maaltijden. Hanneke was het zonnetje in Amici. Ze wist altijd een goede sfeer te creeren waardoor gasten het gevoel kregen alsof ze bij een Italiaanse familie op bezoek waren.

Hanneke stond altijd met passie in de keuken van haar restaurant. Ze werkte hard en de zaak zat altijd vol, vanaf het begin. Hanneke aan het koken, kinderen in de bediening en Bo zorgde voor de dranken. Naast het restaurant runnen verzorgde Hanneke ook catering en kookworkshops.

Crisis

In 2020 werd Hanneke erg ziek en moest ze langdurig in het ziekenhuis verblijven. Vrienden startten een inzamelingsactie om de familie een hart onder de riem te steken en om het restaurant staande te houden.

Twee jaar lang heeft dochter Anne zich ingezet om het restaurant overeind te houden. Dat was succesvol: het restaurant overleefde de coronaperiode. Daarentegen bleef de familie niet gespaard met het overlijden van Borelino in 2021 en de ziekte van Hanneke. Alessandro de Marco heeft ondertussen het restaurant overgenomen van zijn vader.

Donderdag 9 maart kunnen mensen afscheid nemen van Hanneke bij restaurant Amici aan de Houtstraat 2D in Oss. Daar kan ook het condoleanceregister getekend worden. De familie vraagt mensen te doneren aan het prinses Beatrix spierfonds voor meer onderzoek naar het Guillain-Barré syndroom.

Door: Nationale Horecagids

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.