Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chef Hanneke de Marco van Amici d’Italia in Oss overleden op 50-jarige leeftijd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Chef Hanneke de Marco van Amici d’Italia in Oss overleven op 50-jarige leeftijd
Het was in 2020 dat Hanneke voor het laatst in de keuken stond van haar restaurant Amici d’Italia in Oss. Het restaurant aan de Houtstraat werd bekend om haar gastvrijheid, trots, met veel elan en vooral goede Italiaanse gerechten. Na drie lange jaren op een zwaar ziekbed, is Hanneke de Marco maandag op 50-jarige leeftijd overleden, meldt Brabants Dagblad.

Hanneke de Marco overleed in het bijzijn van haar familie en kinderen. Bij De Marco was het Guillain-Barré syndroom vastgesteld. Deze zeldzame ziekte ontstaat doordat het eigen lichaam de gezonde zenuwen aanvalt. Het veroorzaakt vermoeidheid en daarnaast kon Hanneke langere tijd moeilijk communiceren.

Amici d’Italia

Hanneke en haar man Bortelino begonnen met hun zaak in 2008. Het restaurant stond bekend om de authentieke Italiaanse maaltijden. Hanneke was het zonnetje in Amici. Ze wist altijd een goede sfeer te creeren waardoor gasten het gevoel kregen alsof ze bij een Italiaanse familie op bezoek waren.

Hanneke stond altijd met passie in de keuken van haar restaurant. Ze werkte hard en de zaak zat altijd vol, vanaf het begin. Hanneke aan het koken, kinderen in de bediening en Bo zorgde voor de dranken. Naast het restaurant runnen verzorgde Hanneke ook catering en kookworkshops.

Crisis

In 2020 werd Hanneke erg ziek en moest ze langdurig in het ziekenhuis verblijven. Vrienden startten een inzamelingsactie om de familie een hart onder de riem te steken en om het restaurant staande te houden.

Twee jaar lang heeft dochter Anne zich ingezet om het restaurant overeind te houden. Dat was succesvol: het restaurant overleefde de coronaperiode. Daarentegen bleef de familie niet gespaard met het overlijden van Borelino in 2021 en de ziekte van Hanneke. Alessandro de Marco heeft ondertussen het restaurant overgenomen van zijn vader.

Donderdag 9 maart kunnen mensen afscheid nemen van Hanneke bij restaurant Amici aan de Houtstraat 2D in Oss. Daar kan ook het condoleanceregister getekend worden. De familie vraagt mensen te doneren aan het prinses Beatrix spierfonds voor meer onderzoek naar het Guillain-Barré syndroom.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.