Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Chef Hanneke de Marco van Amici d’Italia in Oss overleden op 50-jarige leeftijd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Chef Hanneke de Marco van Amici d’Italia in Oss overleven op 50-jarige leeftijd
Het was in 2020 dat Hanneke voor het laatst in de keuken stond van haar restaurant Amici d’Italia in Oss. Het restaurant aan de Houtstraat werd bekend om haar gastvrijheid, trots, met veel elan en vooral goede Italiaanse gerechten. Na drie lange jaren op een zwaar ziekbed, is Hanneke de Marco maandag op 50-jarige leeftijd overleden, meldt Brabants Dagblad.

Hanneke de Marco overleed in het bijzijn van haar familie en kinderen. Bij De Marco was het Guillain-Barré syndroom vastgesteld. Deze zeldzame ziekte ontstaat doordat het eigen lichaam de gezonde zenuwen aanvalt. Het veroorzaakt vermoeidheid en daarnaast kon Hanneke langere tijd moeilijk communiceren.

Amici d’Italia

Hanneke en haar man Bortelino begonnen met hun zaak in 2008. Het restaurant stond bekend om de authentieke Italiaanse maaltijden. Hanneke was het zonnetje in Amici. Ze wist altijd een goede sfeer te creeren waardoor gasten het gevoel kregen alsof ze bij een Italiaanse familie op bezoek waren.

Hanneke stond altijd met passie in de keuken van haar restaurant. Ze werkte hard en de zaak zat altijd vol, vanaf het begin. Hanneke aan het koken, kinderen in de bediening en Bo zorgde voor de dranken. Naast het restaurant runnen verzorgde Hanneke ook catering en kookworkshops.

Crisis

In 2020 werd Hanneke erg ziek en moest ze langdurig in het ziekenhuis verblijven. Vrienden startten een inzamelingsactie om de familie een hart onder de riem te steken en om het restaurant staande te houden.

Twee jaar lang heeft dochter Anne zich ingezet om het restaurant overeind te houden. Dat was succesvol: het restaurant overleefde de coronaperiode. Daarentegen bleef de familie niet gespaard met het overlijden van Borelino in 2021 en de ziekte van Hanneke. Alessandro de Marco heeft ondertussen het restaurant overgenomen van zijn vader.

Donderdag 9 maart kunnen mensen afscheid nemen van Hanneke bij restaurant Amici aan de Houtstraat 2D in Oss. Daar kan ook het condoleanceregister getekend worden. De familie vraagt mensen te doneren aan het prinses Beatrix spierfonds voor meer onderzoek naar het Guillain-Barré syndroom.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.