Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chinees restaurant in Den Haag geeft gasten boek over Xi Jinping

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Chinees restaurant in Den Haag geeft gasten boek over Xi Jinping
Bij restaurant Shanghai Garden in Den Haag krijgen gasten niet alleen een ‘fortune cookie’ bij hun maaltijd. De bezoekers van het restaurant wordt een boek over de Chinese president Xi Jinping aangeboden. Het boek is de Engelstalige versie van ‘The Governance of China’. Het is een uitgave van de Chinese Communistische Partij en wil het gedachtegoed van de president verspreiden. John-Boy Vossen is Chinakenner en noemt de actie ‘opmerkelijk’, zo meldt Omroep West.

Een ‘Chinese vereniging’ in Nederland stuurde het restaurant in het Haagse Ypenburg duizenden van de boeken. Daarin staan geschreven stukken en toespraken van de Chinese president. Dat vertelt zoon Jong Long Au aan Omroep West.

Hij vervolgt door te zeggen dat de vereniging geprobeerd had om deze boeken weg te geven. De overgebleven boeken zijn naar het restaurant gestuurd in de hoop dat zij het verder verspreiden onder hun gasten. Daar blijkt Shanghai Garden goed in te zijn: van de duizenden boeken zijn er nu nog enkele tientallen over.

Interesse

De zoon van de ondernemer geeft aan dat hij het boek zelf niet heeft gelezen. Er ligt een ondertussen kleinere stapel boeken bij de ingang van het restaurant. Jong Long Au zegt dat hij zich niet heeft verdiept in de verhaallijn en niet zo veel van de president afweet. Hij geeft aan dat het hem ‘niet zo veel boeit’ maar dat hij het wel zonde vinden om de boeken weg te gooien. “En als mensen geïnteresseerd zijn, waarom niet?”

Chinakenner

John-Boy Vossen is een Chinakenner. Hij noemt het opmerkelijk dat het restaurant de boeken weggeeft. Zo denkt hij dat het naar alle waarschijnlijkheid een poging is van de Chinese overheid om de Chinese gemeenschap in Nederland aan te spreken of misschien zelfs in de gaten te houden.

Op een Chinese nieuwssite staat in de beschrijving van het boek dat het doel ervan is om ‘de internationale gemeenschap inzicht te bieden in het leven van het Chinese volk onder de leiding van Jinping. De kenner wil niet spreken van ‘de lange arm van Beijing’. Hij stelt dat het boek ook gewoon te koop is in winkels.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.