Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Chinees restaurant in Den Haag geeft gasten boek over Xi Jinping

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Chinees restaurant in Den Haag geeft gasten boek over Xi Jinping
Bij restaurant Shanghai Garden in Den Haag krijgen gasten niet alleen een ‘fortune cookie’ bij hun maaltijd. De bezoekers van het restaurant wordt een boek over de Chinese president Xi Jinping aangeboden. Het boek is de Engelstalige versie van ‘The Governance of China’. Het is een uitgave van de Chinese Communistische Partij en wil het gedachtegoed van de president verspreiden. John-Boy Vossen is Chinakenner en noemt de actie ‘opmerkelijk’, zo meldt Omroep West.

Een ‘Chinese vereniging’ in Nederland stuurde het restaurant in het Haagse Ypenburg duizenden van de boeken. Daarin staan geschreven stukken en toespraken van de Chinese president. Dat vertelt zoon Jong Long Au aan Omroep West.

Hij vervolgt door te zeggen dat de vereniging geprobeerd had om deze boeken weg te geven. De overgebleven boeken zijn naar het restaurant gestuurd in de hoop dat zij het verder verspreiden onder hun gasten. Daar blijkt Shanghai Garden goed in te zijn: van de duizenden boeken zijn er nu nog enkele tientallen over.

Interesse

De zoon van de ondernemer geeft aan dat hij het boek zelf niet heeft gelezen. Er ligt een ondertussen kleinere stapel boeken bij de ingang van het restaurant. Jong Long Au zegt dat hij zich niet heeft verdiept in de verhaallijn en niet zo veel van de president afweet. Hij geeft aan dat het hem ‘niet zo veel boeit’ maar dat hij het wel zonde vinden om de boeken weg te gooien. “En als mensen geïnteresseerd zijn, waarom niet?”

Chinakenner

John-Boy Vossen is een Chinakenner. Hij noemt het opmerkelijk dat het restaurant de boeken weggeeft. Zo denkt hij dat het naar alle waarschijnlijkheid een poging is van de Chinese overheid om de Chinese gemeenschap in Nederland aan te spreken of misschien zelfs in de gaten te houden.

Op een Chinese nieuwssite staat in de beschrijving van het boek dat het doel ervan is om ‘de internationale gemeenschap inzicht te bieden in het leven van het Chinese volk onder de leiding van Jinping. De kenner wil niet spreken van ‘de lange arm van Beijing’. Hij stelt dat het boek ook gewoon te koop is in winkels.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.