30 januari 2013 om 14:50
< 1 min lezen

Dijksma wil voedselverspilling aanpakken

DEN HAAG (Novum) – Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (PvdA) komt dit voorjaar met een actieplan om de verspilling van voedsel tegen te gaan. Dat heeft Dijksma woensdag gezegd op een internationale conferentie over voedselvoorziening in Amsterdam.

Dijksma wees op onderzoek waaruit blijkt dat in westerse landen minstens dertig procent van al het voedsel wordt verspild door consumenten, winkels en horeca. Dat percentage wil zij terugdringen.

Wat het actieplan gaat inhouden, kan een woordvoerder nog niet zeggen. Dijksma wacht eerst de resultaten af van een onderzoek naar voedselverspilling door Wageningen University. Die worden over enkele weken verwacht.

De conferentie draait om de vraag hoe de negen miljard mensen die in 2050 de aarde zullen bevolken, allemaal kunnen worden gevoed. Nederland helpt ontwikkelingslanden de productiviteit van de landbouw te verhogen, zei Dijksma.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26
    • Restaurant

    Dag van de Doggybag, maar meeste Nederlanders durven er in een restaurant niet om te vragen

    9 oktober 2025 om 13:43

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland