Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste filiaal Amerikaans restaurant Nico’s opent deuren in Eindhoven

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Eerste filiaal Amerikaans restaurant Nico’s opent deuren in Eindhoven
In het zuidwesten van Amerika is Nico’s Mexican Food een bekende speler in de horecasector. Daar heeft de familie Carreon in de staten Arizona en Californië meer dan twintig restaurants. Nicolas Carreon, de kleinzoon van de oprichter, slaat nu zijn vleugels uit in Europa. Op het andere continent beginnen zij met hun eerste vestiging aan de Hoogstraat in Eindhoven, zo meldt indebuurt.

De opa van Nicolas wordt ook wel ‘Nicolas Carreon de eerste’ genoemd. Hij groeide op in een arme familie in een klein Mexicaans dorpje. In de jaren ’70 ging opa Nicolas naar het land van vrijheid om daar te gaan werken en om een toekomst op te bouwen. Na tien jaar te hebben gespaard kon de droom van hem waargemaakt worden: samen met zijn vrouw Catalina opende hij in 1982 een eigen restaurant aan de boulevard van de stad San Diego in Californië. De kleinzoon, die ook Nicolas heet, geeft aan dat het restaurant er nog steeds is en wordt gerund door zijn oom.

Twintig restaurants

Na veertig jaar ondernemen is de franchise uitgebreid naar 24 restaurants. Daarvan staan er 23 in Zuidwest-Amerika. De nieuwste vestiging opende op 12 februari aan de Hoogstraat in Eindhoven. Kleinzoon Nicolas is twee jaar manager geweest van de eerste vestiging in San Diego. Hij vertelt dat hij daar veel heeft geleerd, mede omdat hij daar alleen stond. “Het werk is niet het moeilijkste. De grootste uitdaging is dat mensen die je aanneemt dezelfde kwaliteit moeten leveren.” Daarom zegt de ondernemer dat het managen van veel verschillende mensen een grotere klus is dan het werk zelf.

Grote droom

Nicolas was niet sinds dag één van plan de familietraditie voort te zetten. De ondernemer geeft aan dat hij vroeger voetballer wou worden in Europa. Die droom liet hij toch varen en zette zijn zinnen op de architectuur. Dit bleek niet interessanter dan zijn liefde voor de horeca en het werken in het restaurant van zijn ouders. Hij merkte niet alleen dat hij het werk leuk vond, maar ook dat hij hiermee een goed leven kon leiden. “Daarom stapte ik in het bedrijf, want het geeft met een goed gevoel om mijn familie te helpen.”

Van Amerika naar Eindhoven

Het stel Nicolas en Vera ontmoette elkaar tijdens een uitwisseling van Vera in Arizona. De twee werden verliefd en hadden voor een tijdje een langeafstandsrelatie. Vanwege de grote droom van Nicolas om de American dream naar wereldwijd te verspreiden – en heimwee van Vera – ging het stel naar de Hoogstraat in Eindhoven om daar het restaurant te openen. Vera geeft wel toe dat het financieel en praktisch handiger was om naar Amerika te gaan. Het uiteindelijke plan is een middenweg: in de winter in Arizona en in de zomer in Nederland. Dat hangt wel af van het succes van het restaurant.

Tex Mex

De stijl van de keuken is typisch ‘Tex Mex’. Dit is de keuken die ontstond op de grens van Mexico en Amerika. Het is dus een mix van Noord-Mexicaanse invloeden en smaken uit de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. Het belangrijkste verschil dat Nicolas noemt met andere Tex Mex-restaurants is de versheid van zijn producten. Zo stelt hij dat de tortilla’s in zijn restaurant vers worden gemaakt en ‘niet smaken als plastic’. Daar komt volgens hem meer bij kijken dan mensen vaak denken: “Bloemtortilla’s lijken makkelijk te maken, maar het kostte me drie jaar om het te leren”, zegt Nicolas.

Authenticiteit

Het paar wil de smaken in het restaurant zo authentiek mogelijk houden. Dat blijkt een uitdaging te zijn. Ingrediënten voor Mexicaans eten zijn lastiger te vinden in Nederland. Pintobonen, serrano pepers en groene tomaten zijn hier minder bekend en dus moeilijk te verkrijgen, zo stellen de ondernemers. Daarom importeren zij veel producten vanuit Mexico via een groothandel. Ook de tortillamachine in het restaurant krijgen was een flinke opgave. Die is ook geïmporteerd uit Amerika. “Dat was duur, maar ik hoop dat de investering zich terugverdient.”

Door: Nationale Horecagids

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.