Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste filiaal Amerikaans restaurant Nico’s opent deuren in Eindhoven

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Eerste filiaal Amerikaans restaurant Nico’s opent deuren in Eindhoven
In het zuidwesten van Amerika is Nico’s Mexican Food een bekende speler in de horecasector. Daar heeft de familie Carreon in de staten Arizona en Californië meer dan twintig restaurants. Nicolas Carreon, de kleinzoon van de oprichter, slaat nu zijn vleugels uit in Europa. Op het andere continent beginnen zij met hun eerste vestiging aan de Hoogstraat in Eindhoven, zo meldt indebuurt.

De opa van Nicolas wordt ook wel ‘Nicolas Carreon de eerste’ genoemd. Hij groeide op in een arme familie in een klein Mexicaans dorpje. In de jaren ’70 ging opa Nicolas naar het land van vrijheid om daar te gaan werken en om een toekomst op te bouwen. Na tien jaar te hebben gespaard kon de droom van hem waargemaakt worden: samen met zijn vrouw Catalina opende hij in 1982 een eigen restaurant aan de boulevard van de stad San Diego in Californië. De kleinzoon, die ook Nicolas heet, geeft aan dat het restaurant er nog steeds is en wordt gerund door zijn oom.

Twintig restaurants

Na veertig jaar ondernemen is de franchise uitgebreid naar 24 restaurants. Daarvan staan er 23 in Zuidwest-Amerika. De nieuwste vestiging opende op 12 februari aan de Hoogstraat in Eindhoven. Kleinzoon Nicolas is twee jaar manager geweest van de eerste vestiging in San Diego. Hij vertelt dat hij daar veel heeft geleerd, mede omdat hij daar alleen stond. “Het werk is niet het moeilijkste. De grootste uitdaging is dat mensen die je aanneemt dezelfde kwaliteit moeten leveren.” Daarom zegt de ondernemer dat het managen van veel verschillende mensen een grotere klus is dan het werk zelf.

Grote droom

Nicolas was niet sinds dag één van plan de familietraditie voort te zetten. De ondernemer geeft aan dat hij vroeger voetballer wou worden in Europa. Die droom liet hij toch varen en zette zijn zinnen op de architectuur. Dit bleek niet interessanter dan zijn liefde voor de horeca en het werken in het restaurant van zijn ouders. Hij merkte niet alleen dat hij het werk leuk vond, maar ook dat hij hiermee een goed leven kon leiden. “Daarom stapte ik in het bedrijf, want het geeft met een goed gevoel om mijn familie te helpen.”

Van Amerika naar Eindhoven

Het stel Nicolas en Vera ontmoette elkaar tijdens een uitwisseling van Vera in Arizona. De twee werden verliefd en hadden voor een tijdje een langeafstandsrelatie. Vanwege de grote droom van Nicolas om de American dream naar wereldwijd te verspreiden – en heimwee van Vera – ging het stel naar de Hoogstraat in Eindhoven om daar het restaurant te openen. Vera geeft wel toe dat het financieel en praktisch handiger was om naar Amerika te gaan. Het uiteindelijke plan is een middenweg: in de winter in Arizona en in de zomer in Nederland. Dat hangt wel af van het succes van het restaurant.

Tex Mex

De stijl van de keuken is typisch ‘Tex Mex’. Dit is de keuken die ontstond op de grens van Mexico en Amerika. Het is dus een mix van Noord-Mexicaanse invloeden en smaken uit de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. Het belangrijkste verschil dat Nicolas noemt met andere Tex Mex-restaurants is de versheid van zijn producten. Zo stelt hij dat de tortilla’s in zijn restaurant vers worden gemaakt en ‘niet smaken als plastic’. Daar komt volgens hem meer bij kijken dan mensen vaak denken: “Bloemtortilla’s lijken makkelijk te maken, maar het kostte me drie jaar om het te leren”, zegt Nicolas.

Authenticiteit

Het paar wil de smaken in het restaurant zo authentiek mogelijk houden. Dat blijkt een uitdaging te zijn. Ingrediënten voor Mexicaans eten zijn lastiger te vinden in Nederland. Pintobonen, serrano pepers en groene tomaten zijn hier minder bekend en dus moeilijk te verkrijgen, zo stellen de ondernemers. Daarom importeren zij veel producten vanuit Mexico via een groothandel. Ook de tortillamachine in het restaurant krijgen was een flinke opgave. Die is ook geïmporteerd uit Amerika. “Dat was duur, maar ik hoop dat de investering zich terugverdient.”

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.