Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eerste filiaal Amerikaans restaurant Nico’s opent deuren in Eindhoven

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 9 min
Eerste filiaal Amerikaans restaurant Nico’s opent deuren in Eindhoven
In het zuidwesten van Amerika is Nico’s Mexican Food een bekende speler in de horecasector. Daar heeft de familie Carreon in de staten Arizona en Californië meer dan twintig restaurants. Nicolas Carreon, de kleinzoon van de oprichter, slaat nu zijn vleugels uit in Europa. Op het andere continent beginnen zij met hun eerste vestiging aan de Hoogstraat in Eindhoven, zo meldt indebuurt.

De opa van Nicolas wordt ook wel ‘Nicolas Carreon de eerste’ genoemd. Hij groeide op in een arme familie in een klein Mexicaans dorpje. In de jaren ’70 ging opa Nicolas naar het land van vrijheid om daar te gaan werken en om een toekomst op te bouwen. Na tien jaar te hebben gespaard kon de droom van hem waargemaakt worden: samen met zijn vrouw Catalina opende hij in 1982 een eigen restaurant aan de boulevard van de stad San Diego in Californië. De kleinzoon, die ook Nicolas heet, geeft aan dat het restaurant er nog steeds is en wordt gerund door zijn oom.

Twintig restaurants

Na veertig jaar ondernemen is de franchise uitgebreid naar 24 restaurants. Daarvan staan er 23 in Zuidwest-Amerika. De nieuwste vestiging opende op 12 februari aan de Hoogstraat in Eindhoven. Kleinzoon Nicolas is twee jaar manager geweest van de eerste vestiging in San Diego. Hij vertelt dat hij daar veel heeft geleerd, mede omdat hij daar alleen stond. “Het werk is niet het moeilijkste. De grootste uitdaging is dat mensen die je aanneemt dezelfde kwaliteit moeten leveren.” Daarom zegt de ondernemer dat het managen van veel verschillende mensen een grotere klus is dan het werk zelf.

Grote droom

Nicolas was niet sinds dag één van plan de familietraditie voort te zetten. De ondernemer geeft aan dat hij vroeger voetballer wou worden in Europa. Die droom liet hij toch varen en zette zijn zinnen op de architectuur. Dit bleek niet interessanter dan zijn liefde voor de horeca en het werken in het restaurant van zijn ouders. Hij merkte niet alleen dat hij het werk leuk vond, maar ook dat hij hiermee een goed leven kon leiden. “Daarom stapte ik in het bedrijf, want het geeft met een goed gevoel om mijn familie te helpen.”

Van Amerika naar Eindhoven

Het stel Nicolas en Vera ontmoette elkaar tijdens een uitwisseling van Vera in Arizona. De twee werden verliefd en hadden voor een tijdje een langeafstandsrelatie. Vanwege de grote droom van Nicolas om de American dream naar wereldwijd te verspreiden – en heimwee van Vera – ging het stel naar de Hoogstraat in Eindhoven om daar het restaurant te openen. Vera geeft wel toe dat het financieel en praktisch handiger was om naar Amerika te gaan. Het uiteindelijke plan is een middenweg: in de winter in Arizona en in de zomer in Nederland. Dat hangt wel af van het succes van het restaurant.

Tex Mex

De stijl van de keuken is typisch ‘Tex Mex’. Dit is de keuken die ontstond op de grens van Mexico en Amerika. Het is dus een mix van Noord-Mexicaanse invloeden en smaken uit de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. Het belangrijkste verschil dat Nicolas noemt met andere Tex Mex-restaurants is de versheid van zijn producten. Zo stelt hij dat de tortilla’s in zijn restaurant vers worden gemaakt en ‘niet smaken als plastic’. Daar komt volgens hem meer bij kijken dan mensen vaak denken: “Bloemtortilla’s lijken makkelijk te maken, maar het kostte me drie jaar om het te leren”, zegt Nicolas.

Authenticiteit

Het paar wil de smaken in het restaurant zo authentiek mogelijk houden. Dat blijkt een uitdaging te zijn. Ingrediënten voor Mexicaans eten zijn lastiger te vinden in Nederland. Pintobonen, serrano pepers en groene tomaten zijn hier minder bekend en dus moeilijk te verkrijgen, zo stellen de ondernemers. Daarom importeren zij veel producten vanuit Mexico via een groothandel. Ook de tortillamachine in het restaurant krijgen was een flinke opgave. Die is ook geïmporteerd uit Amerika. “Dat was duur, maar ik hoop dat de investering zich terugverdient.”

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.