Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Pop-uprestaurant SterkWater komt in het voorjaar naar Kasteel Muiderslot

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Pop-uprestaurant SterkWater komt in het voorjaar naar Kasteel Muiderslot
In Kasteel Muiderslot kunnen gasten in het voorjaar genieten van een tijdelijke beleving. Van 30 maart tot en met 30 april wordt het kasteel in Muiden omgetoverd tot horecalocatie. Dit gaat in samenwerking met Pop-uprestaurant SterkWater. Het reizende restaurant trekt door het hele land om langs de Nieuw Hollandse Waterlinie over de geschiedenis en het toekomstige gebruik ervan te vertellen. Zo kunnen gasten in Kasteel Muiderslot in de maand april ontdekken wat het belang is van de relatie tussen mens en water in Nederland. Dit meldt Entree Magazine.

SterkWater is een reizend restaurant. Het trekt langs de Waterlinie en strijkt neer op allerlei unieke locaties. Gasten kunnen genieten van een diner in forten, kastelen of andere historische plekken. Het Muidense kasteel is de plek waar de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe- en Oude Waterlinie elkaar treffen. Daarnaast komen op deze plek zout en zoet water met elkaar in contact.

Daarom gaat SterkWater tijdens hun verblijf in het Muiderslot vertellen over de geschiedenis van het kasteel en het belang van het omringende water. Ook ontdekken gasten waarom water zo belangrijk is in Nederland. Het diner wordt gehouden in het middelpunt van het kasteel: de ridderzaal, eetkamer en slotkeuken.

Thema Muiderslot

Tijdens het diner in het kasteel worden de gasten meegenomen naar de tijd van Maurits van Oranje, die zij ook volgen. Daarnaast wordt er verteld over een boerin, soldaat en een ingenieur. De gasten ervaren het verhaal door de ogen van de hoofdrolspelers en ontdekken waarom deze plek zo speciaal en interessant is (geweest).

Het verhaal wordt niet alleen mondeling verteld. De borden worden dusdanig opgemaakt dat die deels het verhaal vertellen. Zo komen ook in de gerechten de samenkomst van zout en zoet naar voren. De ingrediënten die daarvoor worden gebruikt komen rechtstreeks uit de omgeving van het kasteel. Er worden planten en kruiden uit de kasteeltuin gebruikt en vis uit de Vecht. Mensen die geen vlees en vis eten kunnen kiezen voor een vegetarisch menu.

Over SterkWater

Vanaf 30 maart kunnen gasten terecht voor een diner van SterkWater in het Muiderslot. Zij krijgen een vijfgangenmenu met een bijpassend wijn- of mocktailarrangement. De andere locaties waar SterkWater naartoe gaat zijn Fort bij Abcoude, Fort Rijnauwen en Fort bij Spijkerboor. Voor meer informatie kunnen belangstellende de website van SterkWater raadplegen.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.