Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pop-uprestaurant SterkWater komt in het voorjaar naar Kasteel Muiderslot

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Pop-uprestaurant SterkWater komt in het voorjaar naar Kasteel Muiderslot
In Kasteel Muiderslot kunnen gasten in het voorjaar genieten van een tijdelijke beleving. Van 30 maart tot en met 30 april wordt het kasteel in Muiden omgetoverd tot horecalocatie. Dit gaat in samenwerking met Pop-uprestaurant SterkWater. Het reizende restaurant trekt door het hele land om langs de Nieuw Hollandse Waterlinie over de geschiedenis en het toekomstige gebruik ervan te vertellen. Zo kunnen gasten in Kasteel Muiderslot in de maand april ontdekken wat het belang is van de relatie tussen mens en water in Nederland. Dit meldt Entree Magazine.

SterkWater is een reizend restaurant. Het trekt langs de Waterlinie en strijkt neer op allerlei unieke locaties. Gasten kunnen genieten van een diner in forten, kastelen of andere historische plekken. Het Muidense kasteel is de plek waar de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe- en Oude Waterlinie elkaar treffen. Daarnaast komen op deze plek zout en zoet water met elkaar in contact.

Daarom gaat SterkWater tijdens hun verblijf in het Muiderslot vertellen over de geschiedenis van het kasteel en het belang van het omringende water. Ook ontdekken gasten waarom water zo belangrijk is in Nederland. Het diner wordt gehouden in het middelpunt van het kasteel: de ridderzaal, eetkamer en slotkeuken.

Thema Muiderslot

Tijdens het diner in het kasteel worden de gasten meegenomen naar de tijd van Maurits van Oranje, die zij ook volgen. Daarnaast wordt er verteld over een boerin, soldaat en een ingenieur. De gasten ervaren het verhaal door de ogen van de hoofdrolspelers en ontdekken waarom deze plek zo speciaal en interessant is (geweest).

Het verhaal wordt niet alleen mondeling verteld. De borden worden dusdanig opgemaakt dat die deels het verhaal vertellen. Zo komen ook in de gerechten de samenkomst van zout en zoet naar voren. De ingrediënten die daarvoor worden gebruikt komen rechtstreeks uit de omgeving van het kasteel. Er worden planten en kruiden uit de kasteeltuin gebruikt en vis uit de Vecht. Mensen die geen vlees en vis eten kunnen kiezen voor een vegetarisch menu.

Over SterkWater

Vanaf 30 maart kunnen gasten terecht voor een diner van SterkWater in het Muiderslot. Zij krijgen een vijfgangenmenu met een bijpassend wijn- of mocktailarrangement. De andere locaties waar SterkWater naartoe gaat zijn Fort bij Abcoude, Fort Rijnauwen en Fort bij Spijkerboor. Voor meer informatie kunnen belangstellende de website van SterkWater raadplegen.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe