Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pop-uprestaurant SterkWater komt in het voorjaar naar Kasteel Muiderslot

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Pop-uprestaurant SterkWater komt in het voorjaar naar Kasteel Muiderslot
In Kasteel Muiderslot kunnen gasten in het voorjaar genieten van een tijdelijke beleving. Van 30 maart tot en met 30 april wordt het kasteel in Muiden omgetoverd tot horecalocatie. Dit gaat in samenwerking met Pop-uprestaurant SterkWater. Het reizende restaurant trekt door het hele land om langs de Nieuw Hollandse Waterlinie over de geschiedenis en het toekomstige gebruik ervan te vertellen. Zo kunnen gasten in Kasteel Muiderslot in de maand april ontdekken wat het belang is van de relatie tussen mens en water in Nederland. Dit meldt Entree Magazine.

SterkWater is een reizend restaurant. Het trekt langs de Waterlinie en strijkt neer op allerlei unieke locaties. Gasten kunnen genieten van een diner in forten, kastelen of andere historische plekken. Het Muidense kasteel is de plek waar de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe- en Oude Waterlinie elkaar treffen. Daarnaast komen op deze plek zout en zoet water met elkaar in contact.

Daarom gaat SterkWater tijdens hun verblijf in het Muiderslot vertellen over de geschiedenis van het kasteel en het belang van het omringende water. Ook ontdekken gasten waarom water zo belangrijk is in Nederland. Het diner wordt gehouden in het middelpunt van het kasteel: de ridderzaal, eetkamer en slotkeuken.

Thema Muiderslot

Tijdens het diner in het kasteel worden de gasten meegenomen naar de tijd van Maurits van Oranje, die zij ook volgen. Daarnaast wordt er verteld over een boerin, soldaat en een ingenieur. De gasten ervaren het verhaal door de ogen van de hoofdrolspelers en ontdekken waarom deze plek zo speciaal en interessant is (geweest).

Het verhaal wordt niet alleen mondeling verteld. De borden worden dusdanig opgemaakt dat die deels het verhaal vertellen. Zo komen ook in de gerechten de samenkomst van zout en zoet naar voren. De ingrediënten die daarvoor worden gebruikt komen rechtstreeks uit de omgeving van het kasteel. Er worden planten en kruiden uit de kasteeltuin gebruikt en vis uit de Vecht. Mensen die geen vlees en vis eten kunnen kiezen voor een vegetarisch menu.

Over SterkWater

Vanaf 30 maart kunnen gasten terecht voor een diner van SterkWater in het Muiderslot. Zij krijgen een vijfgangenmenu met een bijpassend wijn- of mocktailarrangement. De andere locaties waar SterkWater naartoe gaat zijn Fort bij Abcoude, Fort Rijnauwen en Fort bij Spijkerboor. Voor meer informatie kunnen belangstellende de website van SterkWater raadplegen.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.