Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

In Goudse horeca werken maaltijdbezorgers onder de 16 jaar oud

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
In Goudse horeca werken maaltijdbezorgers onder de 16 jaar oud
Tijdens de Arbeidsinspectie is bij twee horecazaken in Gouda vastgesteld dat jongeren onder de 16 jaar er naar vermoeden maaltijden bezorgen. Dat is in strijd met de regels en de bedrijven riskeren hiermee een boete, zo meldt het AD.

Op vrijdagmiddag kwamen de inspecteurs drie tieners tegen. Vanwege hun leeftijd mochten die geen maaltijden bezorgen, maar doen dit toch. Daarnaast bleek toen er die avond meer te jonge bezorgers werkten. Bij één zaak werkten meerdere jongeren van onder de 16 jaar.

Deze overtredingen werden duidelijk tijdens de eerste grote ronde horecacontroles van de Arbeidsinspectie. Daarnaast deden de gemeente, stadstoezicht, de douane, de Omgevingsdienst en de politie mee aan de controle.

Minimumleeftijd van 16 jaar

Voor het bezorgen van maaltijden geldt sinds 1 juli 2020 dat de minimumleeftijd van de bezorgers 16 jaar moet zijn. Vincent van der Steen, coördinator van het team Ondermijning van de gemeente, geeft aan dat het een structureel probleem is en dat ouders soms onvoldoende zicht hebben op wat hun kind doet. “Daar komt bij dat lang niet alle ouders en kinderen weten van die minimumleeftijd.” Van de vier zaken in Gouda die zijn gecontroleerd bleek bij drie dat zij de papieren niet op orde hebben.

Naast de vermoedelijke overtreding van de leeftijdsgrens, zag de Omgevingsdienst ook dat er onvoldoende brandwerende maatregelen waren getroffen tussen een werkplek en een kamer boven de zaak. Die was zo ingericht dat kinderen daar konden slapen. Die zouden bij gevaar niet op tijd kunnen vluchten. Een ander bedrijf kampt met een soortgelijk gevaar, omdat er spullen op de trap naar boven stonden. Daarnaast troffen douaniers alcohol aan waarvan de ondernemer niet kon aantonen of er accijns over is betaald. Het ging echter om een kleine hoeveelheid, dus de ondernemer is er vanaf gekomen met een waarschuwing.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.