Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Restaurant Eden* in Valkenswaard maakt zijn bieren, frisdrank en ijs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Restaurant Eden* in Valkenswaard maakt zijn bieren, frisdrank en ijs
In Restaurant Eden in Valkenswaard zijn de eigenaren op zoek naar bijzondere smaken en eigenschappen, waarbij zij veel waarde hechten aan duurzaam ondernemen. Het restaurant is mede hierdoor bekroond met een Michelinster. Het duurzaam ondernemen vertaalt zich in het restaurant naar eigen producten. Zo kunnen gasten in het restaurant bieren, frisdrank en ijs proberen van het restaurant zelf. Dit meldt de RestaurantKrant.

Robin Groos, niet alleen mede-eigenaar maar ook gastheer en sommelier van het restaurant, zegt dat zij ‘gek zijn op smaken die én nergens te koop zijn én passen binnen de ambities op het gebied van duurzaamheid’. Daarom maken zij die producten graag zelf, vertelt hij. Daarbij geeft hij aan dat het niet allemaal in één keer lukt, maar zij net zolang doorgaan tot het eindresultaat precies is wat zij willen.

Michelinster

De visie van de twee in het restaurant in Valkenswaard is het zelf maken van producten. Daarmee wil chef-kok en mede-eigenaar Herman Cooijmans ‘spannend en onvoorspelbaar’ koken. Hij zoekt constant naar nieuwe smaken en combinaties die nog niet eerder zijn gebruikt in restaurants. Daar slaagt hij volgens Michelin in, die hen na minder dan een jaar geopend te zijn al bekroonde met een Michelinster.

Binnenkort kunnen gasten hier kiezen voor een bierarrangement, met een pilsener en speciaal bier die door het restaurant zelf zijn gemaakt. De chef geeft aan dat zij zich enige tijd geleden in zijn gaan verdiepen in vergisting en het brouwen van bier.

De ambities van de chef hebben ertoe geleid dat hij naast bier ook een manier heeft gevonden om zijn eigen ijs te maken. Door op moleculair niveau eigenschappen te onderzoeken en er wiskundige formules op los te laten, heeft hij dat proces kunnen automatiseren. Zo serveert hij nu ijs in smaken zoals koolraap en moerbei. Daarnaast zijn er vegan en low carb opties.

Restaurant Eden

In 2019 opende Restaurant Eden de deuren in Valkenswaard. De naam is afgeleid van het Hof van Eden, dat staat voor een luxueus en weelderig leven. Hier staat Herman Cooijmans in de keuken en is Robin Groos de gastheer en sommelier. Minder dan een jaar na de opening beoordeelde Michelin het restaurant met een ster. Daarnaast heeft Eden 15 punten in de Gault&Millau restaurantgids en staat het op nummer 67 in de top 100 van Lekker.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.