Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Eden* in Valkenswaard maakt zijn bieren, frisdrank en ijs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Restaurant Eden* in Valkenswaard maakt zijn bieren, frisdrank en ijs
In Restaurant Eden in Valkenswaard zijn de eigenaren op zoek naar bijzondere smaken en eigenschappen, waarbij zij veel waarde hechten aan duurzaam ondernemen. Het restaurant is mede hierdoor bekroond met een Michelinster. Het duurzaam ondernemen vertaalt zich in het restaurant naar eigen producten. Zo kunnen gasten in het restaurant bieren, frisdrank en ijs proberen van het restaurant zelf. Dit meldt de RestaurantKrant.

Robin Groos, niet alleen mede-eigenaar maar ook gastheer en sommelier van het restaurant, zegt dat zij ‘gek zijn op smaken die én nergens te koop zijn én passen binnen de ambities op het gebied van duurzaamheid’. Daarom maken zij die producten graag zelf, vertelt hij. Daarbij geeft hij aan dat het niet allemaal in één keer lukt, maar zij net zolang doorgaan tot het eindresultaat precies is wat zij willen.

Michelinster

De visie van de twee in het restaurant in Valkenswaard is het zelf maken van producten. Daarmee wil chef-kok en mede-eigenaar Herman Cooijmans ‘spannend en onvoorspelbaar’ koken. Hij zoekt constant naar nieuwe smaken en combinaties die nog niet eerder zijn gebruikt in restaurants. Daar slaagt hij volgens Michelin in, die hen na minder dan een jaar geopend te zijn al bekroonde met een Michelinster.

Binnenkort kunnen gasten hier kiezen voor een bierarrangement, met een pilsener en speciaal bier die door het restaurant zelf zijn gemaakt. De chef geeft aan dat zij zich enige tijd geleden in zijn gaan verdiepen in vergisting en het brouwen van bier.

De ambities van de chef hebben ertoe geleid dat hij naast bier ook een manier heeft gevonden om zijn eigen ijs te maken. Door op moleculair niveau eigenschappen te onderzoeken en er wiskundige formules op los te laten, heeft hij dat proces kunnen automatiseren. Zo serveert hij nu ijs in smaken zoals koolraap en moerbei. Daarnaast zijn er vegan en low carb opties.

Restaurant Eden

In 2019 opende Restaurant Eden de deuren in Valkenswaard. De naam is afgeleid van het Hof van Eden, dat staat voor een luxueus en weelderig leven. Hier staat Herman Cooijmans in de keuken en is Robin Groos de gastheer en sommelier. Minder dan een jaar na de opening beoordeelde Michelin het restaurant met een ster. Daarnaast heeft Eden 15 punten in de Gault&Millau restaurantgids en staat het op nummer 67 in de top 100 van Lekker.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.