Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gastbezoek Italiaanse sterrenchef in restaurant Aroma in Vaassen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Gastbezoek Italiaanse sterrenchef in restaurant Aroma in Vaassen
Het in het Gelderse Vaassen gevestigde Italiaanse fine-diningrestaurant Aroma krijgt eind maart een Italiaanse gastchef in huis. Aroma’s eigen chef Pasquale Carfora vroeg de bevriende land- en streekgenoot Simone Nardoni (36) om ‘voor even’ zijn keuken te delen. Gasten kunnen zo kennismaken met de keuken van JRE-restaurant Essenza en de sterrenchef uit de badplaats Terracina (Latina) die gezien wordt als een nog immer stijgende ster, zo meldt het restaurant via een persbericht.

De samenwerking tussen Aroma en Nardoni belooft een ‘culinaire ervaring op te leveren voor gasten van het restaurant’. Nardoni zal samen met chef Carfora een menu creëren. De gasten kunnen volgens het restaurant rekenen op een ‘verfijnde en smaakvolle reis’ door de moderne Italiaanse keuken van vandaag. 

Aroma Italian Fine Dining staat bekend om haar eigentijdse, soms zelfs avantgardistische Italiaanse keuken die vanaf het begin indruk maakte op de culinaire wereld. Tijdens de komst van Simone Nardoni in maart kunnen fijnproevers kennis maken met de creaties van de Italiaanse collega-chef.

Restaurant Essenza

In 2011 opende Nardoni zijn restaurant in een afgelegen zijstraat van Pontinia. Daar startte hij zijn restaurant in Italiaanse stijl. Hij combineert hier historische smaken en recepturen van klassieke gerechten en geeft die een nieuw jasje. Om uit te breiden verhuisde de chef met zijn restaurant naar het centrum van Terracina.

Dessert fundamenteel

Opvallend veel aandacht geeft Essenza’s keuken aan het dessert. “Naar mijn mening zijn de ‘dolci’ een van de belangrijkste onderdelen van het menu”, zegt de chef. “Ze sluiten de avond immers af en zijn het laatste waarmee je indruk kunt maken op een gast. Daarom is het dessert voor ons fundamenteel.”

De gastchef-ervaring met Simone Nardoni bij Aroma Italian Fine Dining zal plaatsvinden op 22 en 23 maart 2023. Reserveringen kunnen vanaf nu worden gemaakt via de website van Aroma (restaurant-aroma.nl).

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.