Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sloopstorm tijdens carnaval leidt tot sluiting van Roermonds restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Sloopstorm tijdens carnaval leidt tot sluiting van Roermonds restaurant
Het Griekse restaurant Irodion in Roermond heeft tijdens de carnavalsdinsdag de deuren van het restaurant dichtgehouden. De aanleiding hiervoor was de ‘sloopstorm’ van carnavalsvierders de afgelopen dagen. Dit meldt 1Limburg.

De eigenaar van het restaurant was meer dan verontwaardigd: gesloopte stoelen, wc-brillen, kranen, lampen en tafels. Hij vindt het gedrag van de mensen ‘beestachtig’ en ‘schandalig’. Zeker omdat hij naar eigen zeggen het feest goed en gezellig wil maken voor iedereen. Hij geeft aan dat mensen de tegels en meubilair hebben besmeurd met uitwerpselen.

Carnaval verpest

Levie Hendriks, de restaurantmanager van Iridion, zegt tegen 1Limburg dat carnaval dit jaar verpest is. Ze geeft aan dat ze druk bezig zijn met het herstellen van de schade. Hendriks heeft geen idee wie verantwoordelijk is voor de vernielingen, omdat iedereen verkleed en geschminkt was. De manager schrikt tijdens het opruimen soms van de toegedane schade.

Geen camera’s

Het blijft dus onduidelijk wie de schade in het restaurant heeft aangebracht. De eigenaar, Athanasios Kapoukranidis, gaat waarschijnlijk geen aangifte doen. In het restaurant hangen geen camera’s. Daarom heeft aangifte doen weinig zin. De schade wordt geschat op 4.00o tot 6.000 euro.

Kapoukranidis is niet te spreken over de vandalen. “Er is met bier gegooid door het restaurant, er zijn flessen wijn en toetjes gestolen. En zeg je er wat van, dan krijg je een akkefietjes op een niet zo leuk niveau. Ik wens ze het ergste toe. Zulke gasten wil ik niet.”

Reactie gasten

Veel bezoekers van het restaurant reageren op hun online bericht. Zij spreken hun ongenoegen uit over de vandalen en noemen het 'schandalig dat mensen zich zo kunnen misdragen'. Eén van de reacties wenst het restaurant veel succes bij het herstellen van de schade. Die hoopt daarnaast dat de schade wordt vergoed door de verzekering. De eigenaar spreekt zijn waardering uit over de reacties.

Of het restaurant volgend jaar met carnaval weer open gaat, is niet zeker. Kapoukranidis geeft aan dat hij dit eerst met het team wil bespreken om te zien hoe zij er tegenaan kijken. “Maar als je het mij vraag, in deze toestand, met de emoties die ik nu heb, dan nee, dan ga ik niet open.”

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.