Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Sloopstorm tijdens carnaval leidt tot sluiting van Roermonds restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Sloopstorm tijdens carnaval leidt tot sluiting van Roermonds restaurant
Het Griekse restaurant Irodion in Roermond heeft tijdens de carnavalsdinsdag de deuren van het restaurant dichtgehouden. De aanleiding hiervoor was de ‘sloopstorm’ van carnavalsvierders de afgelopen dagen. Dit meldt 1Limburg.

De eigenaar van het restaurant was meer dan verontwaardigd: gesloopte stoelen, wc-brillen, kranen, lampen en tafels. Hij vindt het gedrag van de mensen ‘beestachtig’ en ‘schandalig’. Zeker omdat hij naar eigen zeggen het feest goed en gezellig wil maken voor iedereen. Hij geeft aan dat mensen de tegels en meubilair hebben besmeurd met uitwerpselen.

Carnaval verpest

Levie Hendriks, de restaurantmanager van Iridion, zegt tegen 1Limburg dat carnaval dit jaar verpest is. Ze geeft aan dat ze druk bezig zijn met het herstellen van de schade. Hendriks heeft geen idee wie verantwoordelijk is voor de vernielingen, omdat iedereen verkleed en geschminkt was. De manager schrikt tijdens het opruimen soms van de toegedane schade.

Geen camera’s

Het blijft dus onduidelijk wie de schade in het restaurant heeft aangebracht. De eigenaar, Athanasios Kapoukranidis, gaat waarschijnlijk geen aangifte doen. In het restaurant hangen geen camera’s. Daarom heeft aangifte doen weinig zin. De schade wordt geschat op 4.00o tot 6.000 euro.

Kapoukranidis is niet te spreken over de vandalen. “Er is met bier gegooid door het restaurant, er zijn flessen wijn en toetjes gestolen. En zeg je er wat van, dan krijg je een akkefietjes op een niet zo leuk niveau. Ik wens ze het ergste toe. Zulke gasten wil ik niet.”

Reactie gasten

Veel bezoekers van het restaurant reageren op hun online bericht. Zij spreken hun ongenoegen uit over de vandalen en noemen het 'schandalig dat mensen zich zo kunnen misdragen'. Eén van de reacties wenst het restaurant veel succes bij het herstellen van de schade. Die hoopt daarnaast dat de schade wordt vergoed door de verzekering. De eigenaar spreekt zijn waardering uit over de reacties.

Of het restaurant volgend jaar met carnaval weer open gaat, is niet zeker. Kapoukranidis geeft aan dat hij dit eerst met het team wil bespreken om te zien hoe zij er tegenaan kijken. “Maar als je het mij vraag, in deze toestand, met de emoties die ik nu heb, dan nee, dan ga ik niet open.”

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 ( 9:14)

Nepklager stuurde tientallen Brabantse restaurants slechte recensie

Een serieklager die tientallen Brabantse restaurants slechte recensies stuurde in de hoop een compensatie te krijgen, is door de mand gevallen. Horecaondernemers hebben hem aangesproken op zijn gedrag. Volgens de man zijn de compensaties inmiddels terugbetaald. Dit meldt NOS.

25 mei '23 (13:04)

Gronings fine-dining restaurant Blumé al na 4,5 maand in Michelingids

Fine-dining restaurant Blumé in het centrum van Groningen is deze week opgenomen in de Michelingids. Opvallend is dat het restaurant slechts sinds 4,5 maand geopend is. Chef-kok en mede-eigenaar Henrice Dijks is heel blij met de opname in de culinaire bijbel. Dit meldt Sikkom.

25 mei '23 (11:37)

Acht Amsterdamse vegan zaken in één maand tijd dicht

Ongeveer 10 procent van de Amsterdammers zegt nooit vlees of vis te eten en ongeveer 4 procent eet volledig plantaardig. Van de totale Nederlandse bevolking is 0,4 procent veganistisch. In onze hoofdstad zijn er daarom relatief veel veganistische zaken: op dit moment ongeveer 70. Maar dat aantal daalt. In april gingen acht vegan gelegenheden dicht. Dit meldt Flavorflav op basis van berichtgeving in het Parool.

24 mei '23 (15:08)

Grote brand bij restaurant Leek

Vanochtend brak een grote brand uit bij een Chinees restaurant aan de Tolberterstraat in Leek. De brand is door de hulpdiensten onder controle gekregen. Wel gaf NL-Alert een alarm af voor de rook. Dat meldt RTV Drenthe.

24 mei '23 (12:56)

Kraanwater gratis serveren: go or no-go?

Water dat uit de kraan stroomt verdient aandacht. Veel mensen zien het als vanzelfsprekend dat zij naast hun diner een gratis glaasje leidingvocht kunnen bestellen. Tot ergernis van sommige restaurateurs. Daarom hoor je soms wel eens in een restaurants een antwoord als ‘sorry, maar wij serveren geen kraanwater’. Voor veel mensen is dat onterecht, want het is een stukje service die je levert. Maar waar komt de opmerking vandaan? Is het voor de waarborging van een goede omzet of zit er een andere reden achter?

24 mei '23 (11:47)

Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan de gids voor mei

Het hele jaar door gaan de inspecteurs van de Michelin Gids op zoek naar de beste restaurants. Natuurlijk geldt dat dus ook voor de maand mei. De inspecteurs delen graag de nieuwste ontdekkingen die zij hebben gedaan. Daarom voegt de restaurantgids voor deze maand drie nieuwe restaurants toe ‘die een bezoekje waard’ kunnen zijn. Dat meldt Michelin.

24 mei '23 ( 9:44)

Oude gemeentehuis Maasland te koop voor horeca

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen restaurant in een karakteristiek pand in Maasland? Grijp dan nu jouw kans! Het oude gemeentehuis aan de ’s-Herenstraat is te koop, meldt WOS.

24 mei '23 ( 9:40)

Tijd dringt voor 18.000 ondernemers bij definitieve aanvraag NOW

De tijd dringt voor zo'n 18.000 bedrijven die nog geen definitieve berekening hebben aangevraagd voor de loonsteun die ze ontvingen tijdens de coronacrisis. Ze hebben daarvoor nog tot en met vrijdag 2 juni de tijd, waarschuwt uitkeringsinstantie UWV. "Als wij geen informatie van werkgevers krijgen, dan kunnen wij niet vaststellen op welk bedrag zij uiteindelijk recht hebben en moeten wij het verstrekte voorschot terugvorderen", zegt verantwoordelijk projectmanager Randy Eichhorn.

24 mei '23 ( 9:27)

Populair Rijssens restaurant Poort van Twente sluit na 34 jaar

Rijssen is binnenkort een restaurant armer. En niet zomaar een: restaurant Poort van Twente gaat de deuren sluiten. De familie Molenaar runde het restaurant voor meer dan 30 jaar, maar trekt nu de stekker eruit, meldt de Ondernemer. Het lijkt tegenstrijdig, want het restaurant loopt goed. Waarom zijn zij gesloten?

23 mei '23 (12:09)

Chefs van Amsterdams restaurant Choux maken natuurlijk smaakversterker

Merijn van Berlo en Maarten Bezem, chefs van restaurant Choux in Amsterdam, hebben onder de naam 621 Ferments krachtige natuurlijke smaakversterkers ontwikkeld. Geboren uit een gedeelde passie voor lekker eten en duurzaamheid hebben ze een manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan en tegelijkertijd gerechten een boost te geven. Na een zoektocht van ruim drie jaar naar de perfecte smaakbalans en het juist proces zijn vanaf 22 mei de smaken Mushroom (plantaardig) en Beef (Gasconne rund) te koop. Daarnaast zijn ze druk bezig met een variant met zwarte knoflook en een van Hollandse garnalen die later dit jaar zullen volgen. Dat meldt 621 Ferments.