Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Restaurant Amused in Hardenberg verhuist naar nieuwe locatie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Restaurant Amused in Hardenberg verhuist naar nieuwe locatie
Restaurant Amused Food & Wine gaat haar dromen en ambities waarmaken. Het restaurant, dat nu gelegen is aan de Gedempte Haven in Hardenberg, gaat verhuizen naar een grotere locatie. Rond september verplaatst het restaurant naar de Voorstraat 39 in Hardenberg. Daar gaan de eigenaren Chiel de Groot en Corine Vink hun gasten verder bedienen, zo meldt de RestaurantKrant.

Het pand waar het restaurant zich op dit moment in bevindt is te klein. Om meer gasten te kunnen ontvangen hebben de eigenaren besloten dat het tijd is om uit te breiden naar een grotere locatie. Voor de opening nemen de horecaondernemers het pand op de schop en gaan deze verbouwen en vernieuwen. Zo komt er op de nieuwe locatie ruimte voor feesten en partijen. Daarnaast krijgt het pand een gloednieuwe wijnbar. Deze gaat de naam NEXT by Amused dragen. Het is een hippe bar waar gasten kunnen genieten van wijn of speciaalbieren, cocktails en loungegerechten. De wijnbar opent rond dezelfde tijd als het restaurant.

Vermelding Michelingids

Het restaurant heeft een vermelding in de Michelingids. Op de website van Michelin spreekt de gids over de creativiteit van de chef-kok Chiel de Groot. Zo werken zij met verassingsmenu’s waarbij de ideeën van De Groot zo goed mogelijk naar het bord worden vertaald. Hij brengt veel verschillende smaken en texturen naar de tafel en op deze manier worden zijn creaties tot leven gebracht. “Intensiteit en verassing typeren de keuken van chef De Groot”, staat er op de site.

Seizoensmenu

In Amused kunnen gasten dineren in de vorm van een verassingsmenu. Die worden bereid met zoveel mogelijk producten uit de eigen tuin en zijn afgestemd op het seizoen. Daarnaast is er in het restaurant enkel een kaart te zien waarin de producten te zien zijn die de chef voor het menu gebruikt. Daar stemt Corine haar wijnen op af. Zij is afgelopen november verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2023 door restaurantvereniging JRE.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.