Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Amused in Hardenberg verhuist naar nieuwe locatie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Restaurant Amused in Hardenberg verhuist naar nieuwe locatie
Restaurant Amused Food & Wine gaat haar dromen en ambities waarmaken. Het restaurant, dat nu gelegen is aan de Gedempte Haven in Hardenberg, gaat verhuizen naar een grotere locatie. Rond september verplaatst het restaurant naar de Voorstraat 39 in Hardenberg. Daar gaan de eigenaren Chiel de Groot en Corine Vink hun gasten verder bedienen, zo meldt de RestaurantKrant.

Het pand waar het restaurant zich op dit moment in bevindt is te klein. Om meer gasten te kunnen ontvangen hebben de eigenaren besloten dat het tijd is om uit te breiden naar een grotere locatie. Voor de opening nemen de horecaondernemers het pand op de schop en gaan deze verbouwen en vernieuwen. Zo komt er op de nieuwe locatie ruimte voor feesten en partijen. Daarnaast krijgt het pand een gloednieuwe wijnbar. Deze gaat de naam NEXT by Amused dragen. Het is een hippe bar waar gasten kunnen genieten van wijn of speciaalbieren, cocktails en loungegerechten. De wijnbar opent rond dezelfde tijd als het restaurant.

Vermelding Michelingids

Het restaurant heeft een vermelding in de Michelingids. Op de website van Michelin spreekt de gids over de creativiteit van de chef-kok Chiel de Groot. Zo werken zij met verassingsmenu’s waarbij de ideeën van De Groot zo goed mogelijk naar het bord worden vertaald. Hij brengt veel verschillende smaken en texturen naar de tafel en op deze manier worden zijn creaties tot leven gebracht. “Intensiteit en verassing typeren de keuken van chef De Groot”, staat er op de site.

Seizoensmenu

In Amused kunnen gasten dineren in de vorm van een verassingsmenu. Die worden bereid met zoveel mogelijk producten uit de eigen tuin en zijn afgestemd op het seizoen. Daarnaast is er in het restaurant enkel een kaart te zien waarin de producten te zien zijn die de chef voor het menu gebruikt. Daar stemt Corine haar wijnen op af. Zij is afgelopen november verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2023 door restaurantvereniging JRE.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.