Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector
Restaurant Sukerieje gaat in maart verhuizen. Momenteel is het restaurant gevestigd in De Witte Villa in Dalfsen en verhuist naar het Rodetorenplein in Zwolle. Nu staat daar restaurant Bokkers te Buiten. Dit meldt de Stentor.

Het fine dining restaurant is het kleine broertje van restaurant Sukade in Meppel. In Sukerieje wordt gekookt met ‘liefde voor groente’. Bianca Henken-Meppelink is de eigenaresse van beide restaurants. Ze geeft aan dat zij in het nieuwe Sukerieje ook met vlees en vis gekookt wordt, ‘als supplement’.

Het restaurant opende haar deuren in 2018, waarna de Stentor concludeerde dat het een ‘culinaire parel van het oosten’ is. Na een paar jaar neemt het restaurant afscheid van de Witte Villa aan de Vecht. Dit was ooit een directeurswoning van de nabijgelegen cichoreifabriek. Vlak voor het begin van de 20 eeuw fuseerde de fabriek met de branderij uit Winterwijk. Zo ontstond de naam Sukerieje. De naam van het restaurant verhuist mee. De chefs Martijn Kuik en Yannick Roodhof vinden dat de naam kwaliteit en verfijndheid uitstraalt. Het restaurant staat vermeld in de Michelingids, Gault&Millau en in de Lekker500.

Bruisend Zwolle

In Zwolle gaan de chefs de zaak in het Hopmanshuis overnemen, met het terras aan het Rodetorenplein. Henken-Meppelink vertelt tegen de Stentor dat zij dit graag zelf doen en dat zij veel vertrouwen in hun heeft. “Ze hebben hun huidige goede reputatie voor elkaar gekookt.” Het restaurant in Dalfsen is namelijk bekroond met 14 punten en 2 koksmutsen in de restaurantgids Gault&Millau. Ze stelt dat dit iets is waarmee je aan kan komen in Zwolle.

De eigenaresse geeft aan dat het idee om te verhuizen naar Zwolle al langere tijd op tafel lag. Ze geeft aan dat het een culinaire hotspot is waar veel gebeurd. Zij wil daar deel van uit gaan maken en zich volledig focussen op fine dining. “In de zomer in Dalfsen heb je veel fietsers en is het ook een kwestie van kroketjes verkopen.”

Toekomst Witte Villa

Dalfsenaren hoeven zich geen zorgen te maken over leegstand van de Witte Villa. De eigenaar van restaurant De Fabriek, Moes Hartman, gaat daar binnenkort de deuren van zijn restaurant openen. Hij geeft aan dat hij de naam nog niet gaat verklappen, maar wel kan zeggen dat de locatie zich gaat richten op shared dining, met ‘bijzondere vleesgerechten en kaasfondue’.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.