Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector
Restaurant Sukerieje gaat in maart verhuizen. Momenteel is het restaurant gevestigd in De Witte Villa in Dalfsen en verhuist naar het Rodetorenplein in Zwolle. Nu staat daar restaurant Bokkers te Buiten. Dit meldt de Stentor.

Het fine dining restaurant is het kleine broertje van restaurant Sukade in Meppel. In Sukerieje wordt gekookt met ‘liefde voor groente’. Bianca Henken-Meppelink is de eigenaresse van beide restaurants. Ze geeft aan dat zij in het nieuwe Sukerieje ook met vlees en vis gekookt wordt, ‘als supplement’.

Het restaurant opende haar deuren in 2018, waarna de Stentor concludeerde dat het een ‘culinaire parel van het oosten’ is. Na een paar jaar neemt het restaurant afscheid van de Witte Villa aan de Vecht. Dit was ooit een directeurswoning van de nabijgelegen cichoreifabriek. Vlak voor het begin van de 20 eeuw fuseerde de fabriek met de branderij uit Winterwijk. Zo ontstond de naam Sukerieje. De naam van het restaurant verhuist mee. De chefs Martijn Kuik en Yannick Roodhof vinden dat de naam kwaliteit en verfijndheid uitstraalt. Het restaurant staat vermeld in de Michelingids, Gault&Millau en in de Lekker500.

Bruisend Zwolle

In Zwolle gaan de chefs de zaak in het Hopmanshuis overnemen, met het terras aan het Rodetorenplein. Henken-Meppelink vertelt tegen de Stentor dat zij dit graag zelf doen en dat zij veel vertrouwen in hun heeft. “Ze hebben hun huidige goede reputatie voor elkaar gekookt.” Het restaurant in Dalfsen is namelijk bekroond met 14 punten en 2 koksmutsen in de restaurantgids Gault&Millau. Ze stelt dat dit iets is waarmee je aan kan komen in Zwolle.

De eigenaresse geeft aan dat het idee om te verhuizen naar Zwolle al langere tijd op tafel lag. Ze geeft aan dat het een culinaire hotspot is waar veel gebeurd. Zij wil daar deel van uit gaan maken en zich volledig focussen op fine dining. “In de zomer in Dalfsen heb je veel fietsers en is het ook een kwestie van kroketjes verkopen.”

Toekomst Witte Villa

Dalfsenaren hoeven zich geen zorgen te maken over leegstand van de Witte Villa. De eigenaar van restaurant De Fabriek, Moes Hartman, gaat daar binnenkort de deuren van zijn restaurant openen. Hij geeft aan dat hij de naam nog niet gaat verklappen, maar wel kan zeggen dat de locatie zich gaat richten op shared dining, met ‘bijzondere vleesgerechten en kaasfondue’.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe