Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector
20 februari 2023 om 11:22
2 minuten lezen

Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector

Restaurant Sukerieje gaat in maart verhuizen. Momenteel is het restaurant gevestigd in De Witte Villa in Dalfsen en verhuist naar het Rodetorenplein in Zwolle. Nu staat daar restaurant Bokkers te Buiten. Dit meldt de Stentor.

Het fine dining restaurant is het kleine broertje van restaurant Sukade in Meppel. In Sukerieje wordt gekookt met ‘liefde voor groente’. Bianca Henken-Meppelink is de eigenaresse van beide restaurants. Ze geeft aan dat zij in het nieuwe Sukerieje ook met vlees en vis gekookt wordt, ‘als supplement’.

Het restaurant opende haar deuren in 2018, waarna de Stentor concludeerde dat het een ‘culinaire parel van het oosten’ is. Na een paar jaar neemt het restaurant afscheid van de Witte Villa aan de Vecht. Dit was ooit een directeurswoning van de nabijgelegen cichoreifabriek. Vlak voor het begin van de 20e eeuw fuseerde de fabriek met de branderij uit Winterwijk. Zo ontstond de naam Sukerieje. De naam van het restaurant verhuist mee. De chefs Martijn Kuik en Yannick Roodhof vinden dat de naam kwaliteit en verfijndheid uitstraalt. Het restaurant staat vermeld in de Michelingids, Gault&Millau en in de Lekker500.

Bruisend Zwolle

In Zwolle gaan de chefs de zaak in het Hopmanshuis overnemen, met het terras aan het Rodetorenplein. Henken-Meppelink vertelt tegen de Stentor dat zij dit graag zelf doen en dat zij veel vertrouwen in hun heeft. “Ze hebben hun huidige goede reputatie voor elkaar gekookt.” Het restaurant in Dalfsen is namelijk bekroond met 14 punten en 2 koksmutsen in de restaurantgids Gault&Millau. Ze stelt dat dit iets is waarmee je aan kan komen in Zwolle.

De eigenaresse geeft aan dat het idee om te verhuizen naar Zwolle al langere tijd op tafel lag. Ze geeft aan dat het een culinaire hotspot is waar veel gebeurd. Zij wil daar deel van uit gaan maken en zich volledig focussen op fine dining. “In de zomer in Dalfsen heb je veel fietsers en is het ook een kwestie van kroketjes verkopen.”

Toekomst Witte Villa

Dalfsenaren hoeven zich geen zorgen te maken over leegstand van de Witte Villa. De eigenaar van restaurant De Fabriek, Moes Hartman, gaat daar binnenkort de deuren van zijn restaurant openen. Hij geeft aan dat hij de naam nog niet gaat verklappen, maar wel kan zeggen dat de locatie zich gaat richten op shared dining, met ‘bijzondere vleesgerechten en kaasfondue’.

Door: Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland