Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector
Restaurant Sukerieje gaat in maart verhuizen. Momenteel is het restaurant gevestigd in De Witte Villa in Dalfsen en verhuist naar het Rodetorenplein in Zwolle. Nu staat daar restaurant Bokkers te Buiten. Dit meldt de Stentor.

Het fine dining restaurant is het kleine broertje van restaurant Sukade in Meppel. In Sukerieje wordt gekookt met ‘liefde voor groente’. Bianca Henken-Meppelink is de eigenaresse van beide restaurants. Ze geeft aan dat zij in het nieuwe Sukerieje ook met vlees en vis gekookt wordt, ‘als supplement’.

Het restaurant opende haar deuren in 2018, waarna de Stentor concludeerde dat het een ‘culinaire parel van het oosten’ is. Na een paar jaar neemt het restaurant afscheid van de Witte Villa aan de Vecht. Dit was ooit een directeurswoning van de nabijgelegen cichoreifabriek. Vlak voor het begin van de 20 eeuw fuseerde de fabriek met de branderij uit Winterwijk. Zo ontstond de naam Sukerieje. De naam van het restaurant verhuist mee. De chefs Martijn Kuik en Yannick Roodhof vinden dat de naam kwaliteit en verfijndheid uitstraalt. Het restaurant staat vermeld in de Michelingids, Gault&Millau en in de Lekker500.

Bruisend Zwolle

In Zwolle gaan de chefs de zaak in het Hopmanshuis overnemen, met het terras aan het Rodetorenplein. Henken-Meppelink vertelt tegen de Stentor dat zij dit graag zelf doen en dat zij veel vertrouwen in hun heeft. “Ze hebben hun huidige goede reputatie voor elkaar gekookt.” Het restaurant in Dalfsen is namelijk bekroond met 14 punten en 2 koksmutsen in de restaurantgids Gault&Millau. Ze stelt dat dit iets is waarmee je aan kan komen in Zwolle.

De eigenaresse geeft aan dat het idee om te verhuizen naar Zwolle al langere tijd op tafel lag. Ze geeft aan dat het een culinaire hotspot is waar veel gebeurd. Zij wil daar deel van uit gaan maken en zich volledig focussen op fine dining. “In de zomer in Dalfsen heb je veel fietsers en is het ook een kwestie van kroketjes verkopen.”

Toekomst Witte Villa

Dalfsenaren hoeven zich geen zorgen te maken over leegstand van de Witte Villa. De eigenaar van restaurant De Fabriek, Moes Hartman, gaat daar binnenkort de deuren van zijn restaurant openen. Hij geeft aan dat hij de naam nog niet gaat verklappen, maar wel kan zeggen dat de locatie zich gaat richten op shared dining, met ‘bijzondere vleesgerechten en kaasfondue’.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.