Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Caroline Berends van De Nederlanden is de Beste Gastvrouw van het Jaar 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Caroline Berends van De Nederlanden is de Beste Gastvrouw van het Jaar 2023
Tijdens de gidspresentatie van Gault&Millau worden een aantal prijzen uitgereikt aan de meeste toonaangevende personen in de gastronomische wereld. Zo zijn er jaarlijkse prijzen te winnen als ‘Beste Chef van het Jaar’ of ‘Beste Sommelier van het Jaar’. Daar hoort ook de prijs voor ‘Beste Gastvrouw of Gastheer van het Jaar’ bij. Dit jaar vond de vakjury dat Caroline Berends van Restaurant De Nederlanden* de titel verdient. Dit meldt de RestaurantKrant.

Afgelopen maandag 13 februari zijn de prijzen uitgereikt. De restaurantgids Gault&Millau riep daar Caroline Berends uit tot de beste gastvrouw van 2023. De inspecteurs van de gids spraken erg lovend over haar kunde en kennis, waar zij zelf overrompeld door was.

In de gids is te lezen waarom de inspecteurs voor Caroline hebben gekozen. Gault&Millau zet in de gids dat ‘als iets gemakkelijk lijkt, het vaak ongelooflijk goed is’. Ze belonen Berends voor haar charmante en bedachtzame wijze van bedienen, evenals de ‘luchtige en deskundige’ uitleg van sommelier Sami Boutartour, die ook bij De Nederlanden* werkzaam is.

Boutartour is zelf ook in de prijzen gevallen: de vakjury van de Wine & Food Association benoemde haar eerder in januari tot ‘Sommelier van het jaar 2023’.

Inspiratie voor de jeugd

De prijzen zijn een mooie gelegenheid voor De Nederlanden* om de horeca weer op de kaart te zetten. Ze stellen dat het een prachtig vak is waarin ambacht belangrijk is. Daarvoor krijgt het restaurant niet alleen waardering van haar gasten, maar ook van collega’s en professionals uit de sector. “We moeten de jeugd blijven inspireren om te kiezen voor een vakopleiding waarin zoveel paden zij te bewandelen in diverse expertises.”

Restaurant De Nederlanden

De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht is een restaurant dat bekroond is met één Michelinster en 17 punten heeft gescoord in de gids van Gault&Millau. De keuken staat onder de leiding van de SVH Meesterkok Wilco Berends. Naast het restaurant zijn 11 boutique hotelkamers, met een lounge en een private dining ruimte.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.