Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Caroline Berends van De Nederlanden is de Beste Gastvrouw van het Jaar 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Caroline Berends van De Nederlanden is de Beste Gastvrouw van het Jaar 2023
Tijdens de gidspresentatie van Gault&Millau worden een aantal prijzen uitgereikt aan de meeste toonaangevende personen in de gastronomische wereld. Zo zijn er jaarlijkse prijzen te winnen als ‘Beste Chef van het Jaar’ of ‘Beste Sommelier van het Jaar’. Daar hoort ook de prijs voor ‘Beste Gastvrouw of Gastheer van het Jaar’ bij. Dit jaar vond de vakjury dat Caroline Berends van Restaurant De Nederlanden* de titel verdient. Dit meldt de RestaurantKrant.

Afgelopen maandag 13 februari zijn de prijzen uitgereikt. De restaurantgids Gault&Millau riep daar Caroline Berends uit tot de beste gastvrouw van 2023. De inspecteurs van de gids spraken erg lovend over haar kunde en kennis, waar zij zelf overrompeld door was.

In de gids is te lezen waarom de inspecteurs voor Caroline hebben gekozen. Gault&Millau zet in de gids dat ‘als iets gemakkelijk lijkt, het vaak ongelooflijk goed is’. Ze belonen Berends voor haar charmante en bedachtzame wijze van bedienen, evenals de ‘luchtige en deskundige’ uitleg van sommelier Sami Boutartour, die ook bij De Nederlanden* werkzaam is.

Boutartour is zelf ook in de prijzen gevallen: de vakjury van de Wine & Food Association benoemde haar eerder in januari tot ‘Sommelier van het jaar 2023’.

Inspiratie voor de jeugd

De prijzen zijn een mooie gelegenheid voor De Nederlanden* om de horeca weer op de kaart te zetten. Ze stellen dat het een prachtig vak is waarin ambacht belangrijk is. Daarvoor krijgt het restaurant niet alleen waardering van haar gasten, maar ook van collega’s en professionals uit de sector. “We moeten de jeugd blijven inspireren om te kiezen voor een vakopleiding waarin zoveel paden zij te bewandelen in diverse expertises.”

Restaurant De Nederlanden

De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht is een restaurant dat bekroond is met één Michelinster en 17 punten heeft gescoord in de gids van Gault&Millau. De keuken staat onder de leiding van de SVH Meesterkok Wilco Berends. Naast het restaurant zijn 11 boutique hotelkamers, met een lounge en een private dining ruimte.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.