Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Drie BN’ers openen Italiaans restaurant in Utrecht

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Drie BN’ers openen Italiaans restaurant in Utrecht
Afgelopen woensdag was de opening van een nieuw Italiaans restaurant in het centrum van Utrecht: Bar Basta. In het restaurant kan je burrata met tomaat proberen, vitello tonnato en kaas met bijpassende wijnen. De gezichten achter het restaurant zijn oud-voetbalinternationals Frank Rijkaard en Marco van Basten, samen met acteur en regisseur Barry Atsma. Dit meldt indebuurt.

Het restaurant gevestigd aan de Drieharingstraat wordt gerund door de twee oud-voetballers en de acteur/regisseur. Voorheen zat restaurant Spekuk, wat in juli vorig jaar zijn deuren sloot. Van Basten is een geboren Utrechtenaar en startte hier ook zijn voetbalcarrière. Daarom vindt hij het ‘onwijs leuk’ dat hij nu een restaurant opent in het midden van de stad.

Italiaanse gerechten en wijnen

Het restaurant gaat klassieke Italiaanse gerechten serveren aan haar gasten. Zo staan er verschillende antipasta’s op het menu, evenals Italiaanse wijnen en huisgemaakt limoncello. Omdat Marco een groot deel van zijn carrière in Italië heeft doorgebracht, wou hij deze keuken meebrengen naar Utrecht. Hier combineert hij zijn passie voor Italië en Utrecht.

Het restaurant is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 12.00 uur. Op woensdag en donderdag kunnen gasten tot 1.00 uur blijven zitten, in de weekenddagen een uurtje langer. Op zondag sluit Bar Basta om 19.00 uur.

Utrechtse Horeca Groep

Het restaurant maakt deel uit van de Utrechtse Horeca Groep. Die valt onder het beheer van onder andere Marco van Basten, Frank Rijkaard en Barry Atsma. Zij doen dit samen met de ondernemers Edwin Oosterlaar en Perry Overheem. Onder de Utrechtse Horeca Groep vallen restaurants zoals restaurant Dengh aan de Leidsche Rijn, HAL22 op bedrijventerrein Lage Weide en het pannenkoekenrestaurant Kortjak, dat te vinden is in Harmelen.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.