Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Drie BN’ers openen Italiaans restaurant in Utrecht

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Drie BN’ers openen Italiaans restaurant in Utrecht
Afgelopen woensdag was de opening van een nieuw Italiaans restaurant in het centrum van Utrecht: Bar Basta. In het restaurant kan je burrata met tomaat proberen, vitello tonnato en kaas met bijpassende wijnen. De gezichten achter het restaurant zijn oud-voetbalinternationals Frank Rijkaard en Marco van Basten, samen met acteur en regisseur Barry Atsma. Dit meldt indebuurt.

Het restaurant gevestigd aan de Drieharingstraat wordt gerund door de twee oud-voetballers en de acteur/regisseur. Voorheen zat restaurant Spekuk, wat in juli vorig jaar zijn deuren sloot. Van Basten is een geboren Utrechtenaar en startte hier ook zijn voetbalcarrière. Daarom vindt hij het ‘onwijs leuk’ dat hij nu een restaurant opent in het midden van de stad.

Italiaanse gerechten en wijnen

Het restaurant gaat klassieke Italiaanse gerechten serveren aan haar gasten. Zo staan er verschillende antipasta’s op het menu, evenals Italiaanse wijnen en huisgemaakt limoncello. Omdat Marco een groot deel van zijn carrière in Italië heeft doorgebracht, wou hij deze keuken meebrengen naar Utrecht. Hier combineert hij zijn passie voor Italië en Utrecht.

Het restaurant is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 12.00 uur. Op woensdag en donderdag kunnen gasten tot 1.00 uur blijven zitten, in de weekenddagen een uurtje langer. Op zondag sluit Bar Basta om 19.00 uur.

Utrechtse Horeca Groep

Het restaurant maakt deel uit van de Utrechtse Horeca Groep. Die valt onder het beheer van onder andere Marco van Basten, Frank Rijkaard en Barry Atsma. Zij doen dit samen met de ondernemers Edwin Oosterlaar en Perry Overheem. Onder de Utrechtse Horeca Groep vallen restaurants zoals restaurant Dengh aan de Leidsche Rijn, HAL22 op bedrijventerrein Lage Weide en het pannenkoekenrestaurant Kortjak, dat te vinden is in Harmelen.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.