Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vleesrestaurant in Eindhoven wordt na vijf jaar vegetarisch restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vleesrestaurant in Eindhoven wordt na vijf jaar vegetarisch restaurant
Het vleesrestaurant Mr. Meat ondergaat een complete ommezwaai in hun concept. Mr. No Meat wordt de nieuwe naam van het restaurant in de Down Town Gourmet Hall in Eindhoven. Het restaurant wordt volledig vegetarisch. Dit meldt de Ondernemer.

Toen Derk van Westenbrugge en Maurice de Joode vijf jaar geleden het restaurant opende, kozen zij bewust voor vlees. Tegenwoordig is de plantaardige trend een opmars aan het maken, mede door de effecten van vlees(productie) op het milieu. Daarom gaan de ondernemers hun restaurant omdopen. Ze geven aan dat het niet van deze tijd is om een vleesrestaurant te onderhouden. Het is al helemaal niet houdbaar in de toekomst, voegt de ondernemer toe. Dus is het tijd voor iets nieuws.

Mr. No Meat

In het nieuwe concept wordt volledig vegetarisch gekookt. Daarbij willen de eigenaren het voor iedereen toegankelijk maken om de plantaardige wereld in te duiken en hun laten zien dat je ook lekker eten kunt serveren zonder daar vlees voor te gebruiken. Derk geeft aan dat het wel een uitdaging is om deze richting in te gaan. Daarentegen klinken er begripvolle geluiden. “Gasten reageren over het algemeen goed, maar er zijn er ook bij die afhaken.” Hij hoopt alsnog dat deze gasten het nieuwe restaurant een keer komen bezoeken.

Niet overhalen om vegetarisch te eten

Van Westenbrugge heeft niet als doel om mensen over te halen vegetarisch te eten. Van Westenbrugge is dat zelf ook niet. Ze wil het wel toegankelijker maken. Zo serveren ze flatbread met dips en comfort food voor lunch, borrel of diner. Ze gebruiken daarvoor geen vleesopvolgers, maar een combinatie van vegetarische en veganistische ingrediënten.

De onderneemster realiseert zich dat het nieuwe concept niet voor iedereen is. Ze stelt echter dat Mr. Meat dat ook niet was. Een bijkomend voordeel aan een winkel in Down Town is dat er veel keuze en aanbod is, dus je niet gebonden bent aan één specifieke keuken. op 16 februari heropent het restaurant als Mr. No Meat. Een kleine verbouwing en een nieuw likje verf gaan het restaurant een nieuwe uitstraling geven, zonder grote rookoven.

Door: Nationale Horecagids

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.