Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vleesrestaurant in Eindhoven wordt na vijf jaar vegetarisch restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Vleesrestaurant in Eindhoven wordt na vijf jaar vegetarisch restaurant
Het vleesrestaurant Mr. Meat ondergaat een complete ommezwaai in hun concept. Mr. No Meat wordt de nieuwe naam van het restaurant in de Down Town Gourmet Hall in Eindhoven. Het restaurant wordt volledig vegetarisch. Dit meldt de Ondernemer.

Toen Derk van Westenbrugge en Maurice de Joode vijf jaar geleden het restaurant opende, kozen zij bewust voor vlees. Tegenwoordig is de plantaardige trend een opmars aan het maken, mede door de effecten van vlees(productie) op het milieu. Daarom gaan de ondernemers hun restaurant omdopen. Ze geven aan dat het niet van deze tijd is om een vleesrestaurant te onderhouden. Het is al helemaal niet houdbaar in de toekomst, voegt de ondernemer toe. Dus is het tijd voor iets nieuws.

Mr. No Meat

In het nieuwe concept wordt volledig vegetarisch gekookt. Daarbij willen de eigenaren het voor iedereen toegankelijk maken om de plantaardige wereld in te duiken en hun laten zien dat je ook lekker eten kunt serveren zonder daar vlees voor te gebruiken. Derk geeft aan dat het wel een uitdaging is om deze richting in te gaan. Daarentegen klinken er begripvolle geluiden. “Gasten reageren over het algemeen goed, maar er zijn er ook bij die afhaken.” Hij hoopt alsnog dat deze gasten het nieuwe restaurant een keer komen bezoeken.

Niet overhalen om vegetarisch te eten

Van Westenbrugge heeft niet als doel om mensen over te halen vegetarisch te eten. Van Westenbrugge is dat zelf ook niet. Ze wil het wel toegankelijker maken. Zo serveren ze flatbread met dips en comfort food voor lunch, borrel of diner. Ze gebruiken daarvoor geen vleesopvolgers, maar een combinatie van vegetarische en veganistische ingrediënten.

De onderneemster realiseert zich dat het nieuwe concept niet voor iedereen is. Ze stelt echter dat Mr. Meat dat ook niet was. Een bijkomend voordeel aan een winkel in Down Town is dat er veel keuze en aanbod is, dus je niet gebonden bent aan één specifieke keuken. op 16 februari heropent het restaurant als Mr. No Meat. Een kleine verbouwing en een nieuw likje verf gaan het restaurant een nieuwe uitstraling geven, zonder grote rookoven.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.