Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vleesrestaurant in Eindhoven wordt na vijf jaar vegetarisch restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vleesrestaurant in Eindhoven wordt na vijf jaar vegetarisch restaurant
Het vleesrestaurant Mr. Meat ondergaat een complete ommezwaai in hun concept. Mr. No Meat wordt de nieuwe naam van het restaurant in de Down Town Gourmet Hall in Eindhoven. Het restaurant wordt volledig vegetarisch. Dit meldt de Ondernemer.

Toen Derk van Westenbrugge en Maurice de Joode vijf jaar geleden het restaurant opende, kozen zij bewust voor vlees. Tegenwoordig is de plantaardige trend een opmars aan het maken, mede door de effecten van vlees(productie) op het milieu. Daarom gaan de ondernemers hun restaurant omdopen. Ze geven aan dat het niet van deze tijd is om een vleesrestaurant te onderhouden. Het is al helemaal niet houdbaar in de toekomst, voegt de ondernemer toe. Dus is het tijd voor iets nieuws.

Mr. No Meat

In het nieuwe concept wordt volledig vegetarisch gekookt. Daarbij willen de eigenaren het voor iedereen toegankelijk maken om de plantaardige wereld in te duiken en hun laten zien dat je ook lekker eten kunt serveren zonder daar vlees voor te gebruiken. Derk geeft aan dat het wel een uitdaging is om deze richting in te gaan. Daarentegen klinken er begripvolle geluiden. “Gasten reageren over het algemeen goed, maar er zijn er ook bij die afhaken.” Hij hoopt alsnog dat deze gasten het nieuwe restaurant een keer komen bezoeken.

Niet overhalen om vegetarisch te eten

Van Westenbrugge heeft niet als doel om mensen over te halen vegetarisch te eten. Van Westenbrugge is dat zelf ook niet. Ze wil het wel toegankelijker maken. Zo serveren ze flatbread met dips en comfort food voor lunch, borrel of diner. Ze gebruiken daarvoor geen vleesopvolgers, maar een combinatie van vegetarische en veganistische ingrediënten.

De onderneemster realiseert zich dat het nieuwe concept niet voor iedereen is. Ze stelt echter dat Mr. Meat dat ook niet was. Een bijkomend voordeel aan een winkel in Down Town is dat er veel keuze en aanbod is, dus je niet gebonden bent aan één specifieke keuken. op 16 februari heropent het restaurant als Mr. No Meat. Een kleine verbouwing en een nieuw likje verf gaan het restaurant een nieuwe uitstraling geven, zonder grote rookoven.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.