Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecapand BijRipperda in Den Nul staat te koop: ‘Gemis voor het dorp’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Horecapand BijRipperda in Den Nul staat te koop: ‘Gemis voor het dorp’
Vijf generaties lang konden gasten naar BijNipperda in Den Nul langsgaan om te eten. Nu staat het karakteristieke pand aan de Rijkswegstraat te koop. De eigenaar, Leon Ripperda, is er door aangeslagen. Hij weet echter dat er niets anders op zit. Dit meldt de Stentor.

Leon vindt het wrang voelen, zeker omdat hij aangeeft dat de zaken op dit moment goed gaan. Daar voegt hij wel aan toe dat het vooralsnog financieel onverstandig is om door te gaan.

Het pand met de bijbehorende Proeftuin van Salland is verkocht aan een bouwonderneming. Die gaan hier woningen neerzetten. Verder kan Nipperda daar niets over vertellen. Nu het pand is verkocht komt er een einde aan een familierestaurant dat zijn deuren opende in 1900. Hij stelt dat het een ‘hard gelag’ is voor Den Nul.

Positieve cijfers

Het is ondertussen vier jaar geleden dat Nipperda het pand van zijn ouders overkocht. De bank zag de cijfers in van de ondernemer en gaf Nipperda vervolgens het vertrouwen erin. Zo ging hij onder andere de Proeftuin verbouwen. Toen werd Leon verrast door corona.

De ondernemer geeft aan dat het een verre van ideale situatie was waarin hij zich bevond. Hij heeft in twee jaar nauwelijks open kunnen gaan en de kosten voor nodige verbouwingen niet kunnen realiseren. Ondanks dat was het afgelopen jaar succesvol voor BijRipperda. “Maar toch kwam er meer problemen op ons pad”, zegt hij. Het waren harde tijden voor de horeca volgens Leon. Hij geeft aan dat de offertes voor de verbouwingen zijn verdubbeld ten opzichte van de periode voor corona.

Noodzakelijke verkoop

Door alle problemen omtrent de kostenstijgingen en het personeelstekort heeft Ripperda uiteindelijk besloten om het pand te verkopen. Hij vindt het heel verdrietig, maar noodzakelijk. Gasten kunnen daarentegen nog wel even terecht bij het restaurant: de overdracht van het pand vindt plaats op 1 januari 2024.

Nieuwe uitdaging

Ripperda blijft wel actief in de horeca. Samen met zijn compagnon Robert Koerhuis gaat hij het enige (sport)café van Olst tot in ieder geval het einde van het jaar runnen. Het café is enkele jaren dicht geweest, maar heropent zijn deuren aankomende maart. Dan gaat het café verder als een sportkantine. De gemeente vond het ondernemer duo de geschikte exploitanten voor de sportkantine.

 Daarom is het niet alleen maar verdriet bij Ripperda. De verkoop van BijRipperda opende een nieuwe deur voor de ondernemer. Het aanbod dat hij kreeg van de gemeente nam hij met beide handen aan.

Daarnaast blijft Ripperda actief bij de Brasserie Op Duur van BijRipperda. De brasserie valt onder het Infocentrum Duursche Waarden, een natuurgebied in Overijssel. Daar wordt hij de uitbater van de horeca en beheerder van het pand. Hij geeft aan dat hij nog niet klaar is met de horecawereld.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe