Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecapand BijRipperda in Den Nul staat te koop: ‘Gemis voor het dorp’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Horecapand BijRipperda in Den Nul staat te koop: ‘Gemis voor het dorp’
Vijf generaties lang konden gasten naar BijNipperda in Den Nul langsgaan om te eten. Nu staat het karakteristieke pand aan de Rijkswegstraat te koop. De eigenaar, Leon Ripperda, is er door aangeslagen. Hij weet echter dat er niets anders op zit. Dit meldt de Stentor.

Leon vindt het wrang voelen, zeker omdat hij aangeeft dat de zaken op dit moment goed gaan. Daar voegt hij wel aan toe dat het vooralsnog financieel onverstandig is om door te gaan.

Het pand met de bijbehorende Proeftuin van Salland is verkocht aan een bouwonderneming. Die gaan hier woningen neerzetten. Verder kan Nipperda daar niets over vertellen. Nu het pand is verkocht komt er een einde aan een familierestaurant dat zijn deuren opende in 1900. Hij stelt dat het een ‘hard gelag’ is voor Den Nul.

Positieve cijfers

Het is ondertussen vier jaar geleden dat Nipperda het pand van zijn ouders overkocht. De bank zag de cijfers in van de ondernemer en gaf Nipperda vervolgens het vertrouwen erin. Zo ging hij onder andere de Proeftuin verbouwen. Toen werd Leon verrast door corona.

De ondernemer geeft aan dat het een verre van ideale situatie was waarin hij zich bevond. Hij heeft in twee jaar nauwelijks open kunnen gaan en de kosten voor nodige verbouwingen niet kunnen realiseren. Ondanks dat was het afgelopen jaar succesvol voor BijRipperda. “Maar toch kwam er meer problemen op ons pad”, zegt hij. Het waren harde tijden voor de horeca volgens Leon. Hij geeft aan dat de offertes voor de verbouwingen zijn verdubbeld ten opzichte van de periode voor corona.

Noodzakelijke verkoop

Door alle problemen omtrent de kostenstijgingen en het personeelstekort heeft Ripperda uiteindelijk besloten om het pand te verkopen. Hij vindt het heel verdrietig, maar noodzakelijk. Gasten kunnen daarentegen nog wel even terecht bij het restaurant: de overdracht van het pand vindt plaats op 1 januari 2024.

Nieuwe uitdaging

Ripperda blijft wel actief in de horeca. Samen met zijn compagnon Robert Koerhuis gaat hij het enige (sport)café van Olst tot in ieder geval het einde van het jaar runnen. Het café is enkele jaren dicht geweest, maar heropent zijn deuren aankomende maart. Dan gaat het café verder als een sportkantine. De gemeente vond het ondernemer duo de geschikte exploitanten voor de sportkantine.

 Daarom is het niet alleen maar verdriet bij Ripperda. De verkoop van BijRipperda opende een nieuwe deur voor de ondernemer. Het aanbod dat hij kreeg van de gemeente nam hij met beide handen aan.

Daarnaast blijft Ripperda actief bij de Brasserie Op Duur van BijRipperda. De brasserie valt onder het Infocentrum Duursche Waarden, een natuurgebied in Overijssel. Daar wordt hij de uitbater van de horeca en beheerder van het pand. Hij geeft aan dat hij nog niet klaar is met de horecawereld.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.