Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Horecapand BijRipperda in Den Nul staat te koop: ‘Gemis voor het dorp’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Horecapand BijRipperda in Den Nul staat te koop: ‘Gemis voor het dorp’
Vijf generaties lang konden gasten naar BijNipperda in Den Nul langsgaan om te eten. Nu staat het karakteristieke pand aan de Rijkswegstraat te koop. De eigenaar, Leon Ripperda, is er door aangeslagen. Hij weet echter dat er niets anders op zit. Dit meldt de Stentor.

Leon vindt het wrang voelen, zeker omdat hij aangeeft dat de zaken op dit moment goed gaan. Daar voegt hij wel aan toe dat het vooralsnog financieel onverstandig is om door te gaan.

Het pand met de bijbehorende Proeftuin van Salland is verkocht aan een bouwonderneming. Die gaan hier woningen neerzetten. Verder kan Nipperda daar niets over vertellen. Nu het pand is verkocht komt er een einde aan een familierestaurant dat zijn deuren opende in 1900. Hij stelt dat het een ‘hard gelag’ is voor Den Nul.

Positieve cijfers

Het is ondertussen vier jaar geleden dat Nipperda het pand van zijn ouders overkocht. De bank zag de cijfers in van de ondernemer en gaf Nipperda vervolgens het vertrouwen erin. Zo ging hij onder andere de Proeftuin verbouwen. Toen werd Leon verrast door corona.

De ondernemer geeft aan dat het een verre van ideale situatie was waarin hij zich bevond. Hij heeft in twee jaar nauwelijks open kunnen gaan en de kosten voor nodige verbouwingen niet kunnen realiseren. Ondanks dat was het afgelopen jaar succesvol voor BijRipperda. “Maar toch kwam er meer problemen op ons pad”, zegt hij. Het waren harde tijden voor de horeca volgens Leon. Hij geeft aan dat de offertes voor de verbouwingen zijn verdubbeld ten opzichte van de periode voor corona.

Noodzakelijke verkoop

Door alle problemen omtrent de kostenstijgingen en het personeelstekort heeft Ripperda uiteindelijk besloten om het pand te verkopen. Hij vindt het heel verdrietig, maar noodzakelijk. Gasten kunnen daarentegen nog wel even terecht bij het restaurant: de overdracht van het pand vindt plaats op 1 januari 2024.

Nieuwe uitdaging

Ripperda blijft wel actief in de horeca. Samen met zijn compagnon Robert Koerhuis gaat hij het enige (sport)café van Olst tot in ieder geval het einde van het jaar runnen. Het café is enkele jaren dicht geweest, maar heropent zijn deuren aankomende maart. Dan gaat het café verder als een sportkantine. De gemeente vond het ondernemer duo de geschikte exploitanten voor de sportkantine.

 Daarom is het niet alleen maar verdriet bij Ripperda. De verkoop van BijRipperda opende een nieuwe deur voor de ondernemer. Het aanbod dat hij kreeg van de gemeente nam hij met beide handen aan.

Daarnaast blijft Ripperda actief bij de Brasserie Op Duur van BijRipperda. De brasserie valt onder het Infocentrum Duursche Waarden, een natuurgebied in Overijssel. Daar wordt hij de uitbater van de horeca en beheerder van het pand. Hij geeft aan dat hij nog niet klaar is met de horecawereld.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.