Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gemeente Tilburg maakt nieuwe horecavisie bekend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Gemeente Tilburg maakt nieuwe horecavisie bekend
Afgelopen week heeft de gemeente Tilburg haar plannen voor de horeca bekendgemaakt. De gemeente zegt in het bericht op hun website dat de horeca een belangrijk visitekaartje is voor de gemeente. Daarom heeft de gemeenteraad een nieuwe horecavisie vastgesteld met de ambities die zij heeft voor de komende vijf jaar.

Er wordt in het plan onderscheid gemaakt tussen verschillende gebieden. Het gaat om gebieden als de binnenstad, de oude stad, woonwijken buiten de ringbanen, het buitengebied en de dorpen. Er is per gebied gekeken naar ontwikkeling, uitstraling en leefbaarheid. Daarnaast zijn ook de horecavoorkeuren van de bewoners en bezoekers in kaart gebracht. De gemeente geeft aan dat er veel partijen betrokken zijn bij het opstellen van de visie: bewoners, (horeca)ondernemers, centrummanagers, vastgoedeigenaren, studenten en onderwijs.

Vier ambities

De gemeente stelt dat het aanbod, inrichting en de uitstraling van het horeca-aanbod moeten bijdragen aan de identiteit van de gebieden. Daarbij is de kwaliteit van de horeca het punt dat de gemeente het belangrijkst acht. Daarnaast wil de gemeenteraad de uitstraling van de horeca in het straatbeeld versterken. Daarbij wil de gemeente zorgen voor verscheidenheid, ‘zodat er voor iedereen wat te kiezen valt’. De ontwikkeling moet toekomstbestendig en duurzaam zijn en daarnaast moet er een goede balans zijn tussen levendigheid en leefbaarheid.

Samenwerking

In het bericht geeft de gemeente aan dat de samenwerking met de stad een belangrijk aspect is in de uitvoering van de horecavisie. De gemeente wil partijen stimuleren en verleiden om bij te dragen aan de gewenste ontwikkeling. “Want alleen samen kunnen we de kwalitatieve ontwikkeling die we graag zien in het Tilburgse horecalandschap realiseren.”

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.