Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gemeente Tilburg maakt nieuwe horecavisie bekend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Gemeente Tilburg maakt nieuwe horecavisie bekend
Afgelopen week heeft de gemeente Tilburg haar plannen voor de horeca bekendgemaakt. De gemeente zegt in het bericht op hun website dat de horeca een belangrijk visitekaartje is voor de gemeente. Daarom heeft de gemeenteraad een nieuwe horecavisie vastgesteld met de ambities die zij heeft voor de komende vijf jaar.

Er wordt in het plan onderscheid gemaakt tussen verschillende gebieden. Het gaat om gebieden als de binnenstad, de oude stad, woonwijken buiten de ringbanen, het buitengebied en de dorpen. Er is per gebied gekeken naar ontwikkeling, uitstraling en leefbaarheid. Daarnaast zijn ook de horecavoorkeuren van de bewoners en bezoekers in kaart gebracht. De gemeente geeft aan dat er veel partijen betrokken zijn bij het opstellen van de visie: bewoners, (horeca)ondernemers, centrummanagers, vastgoedeigenaren, studenten en onderwijs.

Vier ambities

De gemeente stelt dat het aanbod, inrichting en de uitstraling van het horeca-aanbod moeten bijdragen aan de identiteit van de gebieden. Daarbij is de kwaliteit van de horeca het punt dat de gemeente het belangrijkst acht. Daarnaast wil de gemeenteraad de uitstraling van de horeca in het straatbeeld versterken. Daarbij wil de gemeente zorgen voor verscheidenheid, ‘zodat er voor iedereen wat te kiezen valt’. De ontwikkeling moet toekomstbestendig en duurzaam zijn en daarnaast moet er een goede balans zijn tussen levendigheid en leefbaarheid.

Samenwerking

In het bericht geeft de gemeente aan dat de samenwerking met de stad een belangrijk aspect is in de uitvoering van de horecavisie. De gemeente wil partijen stimuleren en verleiden om bij te dragen aan de gewenste ontwikkeling. “Want alleen samen kunnen we de kwalitatieve ontwikkeling die we graag zien in het Tilburgse horecalandschap realiseren.”

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.