Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sico de Moel van restaurant L’invité stopt met restaurant en wordt boer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Sico de Moel van restaurant L’invité stopt met restaurant en wordt boer
Meer dan elf jaar heeft restaurant L’invité haar gasten duurzame en lokale gerechten geserveerd. In het restaurant aan de Amsterdamse Jordaan werden de gerechten uit Nederlandse keuken een begrip. Nu gaat de ondernemer van het restaurant, Sico de Moel, een nieuwe uitdaging beginnen. Hij ontwikkelt op Domein Bergen een nieuw gastronomisch voedselbos en ledenwijngaard. Dit meldt de RestaurantKrant.

Het restaurant van ondernemer De Moel stond voornamelijk bekend om de lokale en duurzame keuken. in L’invité staan gerechten met ingrediënten van Nederlandse boeren, jagers, vissers en wijn- en kaasmakers op het menu. Mensen bestelden hier gerechten als Zeeuwse scheermesjes, Amsterdams Damhert of vergeten oud-Hollandse groenten. Met simpele presentaties benadrukt De Moer een pure smaakbeleving van de gebruikte ingrediënten.

De Moel wordt boer

De chef-kok heeft op 30 kilometer van de hoofdstad een gastronomisch voedselbos en een biologische ledenwijngaard. Ondertussen staat de ledenteller op bijna 1000, voordat er überhaupt een fles is gebotteld. In de wijngaard worden verscheidene duurzame druiven verbouwd, zoals de Carbernet cortis, Satin noir en de Souvignier gris. Een van de huisleveranciers van L’invité, Diederik Beker, is betrokken bij de wijngaard.

Het voedselbos is momenteel nog in zijn beginselen. De verwachting is dat de eerste serieuze opbrengsten over vijf jaar kunnen worden opgehaald. De ondernemer hoopt dat hij op Domein Bergen op langere termijn kleinschalige horeca kan openen.

L’invité is open tot 26 februari. Daarna zal er iets anders in het pand komen. Dit is nog onbekend.

Door: Nationale Horecagids
 

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.