Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Sico de Moel van restaurant L’invité stopt met restaurant en wordt boer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Sico de Moel van restaurant L’invité stopt met restaurant en wordt boer
Meer dan elf jaar heeft restaurant L’invité haar gasten duurzame en lokale gerechten geserveerd. In het restaurant aan de Amsterdamse Jordaan werden de gerechten uit Nederlandse keuken een begrip. Nu gaat de ondernemer van het restaurant, Sico de Moel, een nieuwe uitdaging beginnen. Hij ontwikkelt op Domein Bergen een nieuw gastronomisch voedselbos en ledenwijngaard. Dit meldt de RestaurantKrant.

Het restaurant van ondernemer De Moel stond voornamelijk bekend om de lokale en duurzame keuken. in L’invité staan gerechten met ingrediënten van Nederlandse boeren, jagers, vissers en wijn- en kaasmakers op het menu. Mensen bestelden hier gerechten als Zeeuwse scheermesjes, Amsterdams Damhert of vergeten oud-Hollandse groenten. Met simpele presentaties benadrukt De Moer een pure smaakbeleving van de gebruikte ingrediënten.

De Moel wordt boer

De chef-kok heeft op 30 kilometer van de hoofdstad een gastronomisch voedselbos en een biologische ledenwijngaard. Ondertussen staat de ledenteller op bijna 1000, voordat er überhaupt een fles is gebotteld. In de wijngaard worden verscheidene duurzame druiven verbouwd, zoals de Carbernet cortis, Satin noir en de Souvignier gris. Een van de huisleveranciers van L’invité, Diederik Beker, is betrokken bij de wijngaard.

Het voedselbos is momenteel nog in zijn beginselen. De verwachting is dat de eerste serieuze opbrengsten over vijf jaar kunnen worden opgehaald. De ondernemer hoopt dat hij op Domein Bergen op langere termijn kleinschalige horeca kan openen.

L’invité is open tot 26 februari. Daarna zal er iets anders in het pand komen. Dit is nog onbekend.

Door: Nationale Horecagids
 

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.