Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sico de Moel van restaurant L’invité stopt met restaurant en wordt boer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Sico de Moel van restaurant L’invité stopt met restaurant en wordt boer
Meer dan elf jaar heeft restaurant L’invité haar gasten duurzame en lokale gerechten geserveerd. In het restaurant aan de Amsterdamse Jordaan werden de gerechten uit Nederlandse keuken een begrip. Nu gaat de ondernemer van het restaurant, Sico de Moel, een nieuwe uitdaging beginnen. Hij ontwikkelt op Domein Bergen een nieuw gastronomisch voedselbos en ledenwijngaard. Dit meldt de RestaurantKrant.

Het restaurant van ondernemer De Moel stond voornamelijk bekend om de lokale en duurzame keuken. in L’invité staan gerechten met ingrediënten van Nederlandse boeren, jagers, vissers en wijn- en kaasmakers op het menu. Mensen bestelden hier gerechten als Zeeuwse scheermesjes, Amsterdams Damhert of vergeten oud-Hollandse groenten. Met simpele presentaties benadrukt De Moer een pure smaakbeleving van de gebruikte ingrediënten.

De Moel wordt boer

De chef-kok heeft op 30 kilometer van de hoofdstad een gastronomisch voedselbos en een biologische ledenwijngaard. Ondertussen staat de ledenteller op bijna 1000, voordat er überhaupt een fles is gebotteld. In de wijngaard worden verscheidene duurzame druiven verbouwd, zoals de Carbernet cortis, Satin noir en de Souvignier gris. Een van de huisleveranciers van L’invité, Diederik Beker, is betrokken bij de wijngaard.

Het voedselbos is momenteel nog in zijn beginselen. De verwachting is dat de eerste serieuze opbrengsten over vijf jaar kunnen worden opgehaald. De ondernemer hoopt dat hij op Domein Bergen op langere termijn kleinschalige horeca kan openen.

L’invité is open tot 26 februari. Daarna zal er iets anders in het pand komen. Dit is nog onbekend.

Door: Nationale Horecagids
 

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.