Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na vijf jaar sluit Nijmeegse restaurant De Limus haar deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Na vijf jaar sluit Nijmeegse restaurant De Limus haar deuren
Het was een lastige beslissing voor de eigenaren Manuel en Marieke Jansen. Uiteindelijk hebben ze toch de knoop doorgehakt en besloot het echtpaar om hun restaurant De Limus aan de Kerkstraat in Nijmegen te verkopen. Met veel trots en tevredenheid kijken ze terug op de afgelopen jaren, maar sluiten vooralsnog in februari het restaurant. Dit meldt het AD. 

Manuel zegt tegen Misset Horeca dat ‘het gevoel van berusting overheerst’. Hij heeft het restaurant voor bijna vijf jaar beheerd samen met zijn vrouw. Zij hebben ook de coronapandemie meegemaakt. Ondanks dat zij deze zijn doorgekomen geeft Manuel aan dat het een flinke klap is geweest.

Kostenstijgingen

Het onderhouden van een restaurant wordt alleen maar duurder, zo stelt Manuel. Hij ziet de prijs van de producten en energie omhoog gaan, net zoals een stijging voor personeelskosten. De uitbater wil die verhogingen niet doorberekenen naar zijn gasten. Om dit te voorkomen heeft de eigenaar van het restaurant besloten om er een punt achter te zetten.

Speciaal menu

In het restaurant konden gasten kiezen voor gangenmenu’s met gerechten met invloeden uit Frankrijk en Japan. Om hun tijd als restauranteigenaar van De Limus af te sluiten, is er voor de eerste twee weekende neen speciaal Japans vijfgangenmenu opgesteld. Daarna gaat het restaurant sluiten.

Brewpub en restaurant

Manuel laat daarentegen de horeca niet achter zich. De ondernemer geeft aan dat hij al een nieuwe uitdaging heeft gevonden. De Bronckhorster Brewing Company opent binnenkort een brewpup met een restaurant in de Achterhoek. Dat ziet de horecaondernemer wel zitten. Die zegt dat de combinatie van spijs en bier hem op het lijf geschreven staan en dat hij daar aan de slag gaat. Tevens geeft hij aan dat er voor het restaurant aan de Kerkstraat een nieuwe uitbater is gevonden. “De nieuwe eigenaar is een startende ondernemer uit Nijmegen”, zegt hij.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.