Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na vijf jaar sluit Nijmeegse restaurant De Limus haar deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Na vijf jaar sluit Nijmeegse restaurant De Limus haar deuren
Het was een lastige beslissing voor de eigenaren Manuel en Marieke Jansen. Uiteindelijk hebben ze toch de knoop doorgehakt en besloot het echtpaar om hun restaurant De Limus aan de Kerkstraat in Nijmegen te verkopen. Met veel trots en tevredenheid kijken ze terug op de afgelopen jaren, maar sluiten vooralsnog in februari het restaurant. Dit meldt het AD. 

Manuel zegt tegen Misset Horeca dat ‘het gevoel van berusting overheerst’. Hij heeft het restaurant voor bijna vijf jaar beheerd samen met zijn vrouw. Zij hebben ook de coronapandemie meegemaakt. Ondanks dat zij deze zijn doorgekomen geeft Manuel aan dat het een flinke klap is geweest.

Kostenstijgingen

Het onderhouden van een restaurant wordt alleen maar duurder, zo stelt Manuel. Hij ziet de prijs van de producten en energie omhoog gaan, net zoals een stijging voor personeelskosten. De uitbater wil die verhogingen niet doorberekenen naar zijn gasten. Om dit te voorkomen heeft de eigenaar van het restaurant besloten om er een punt achter te zetten.

Speciaal menu

In het restaurant konden gasten kiezen voor gangenmenu’s met gerechten met invloeden uit Frankrijk en Japan. Om hun tijd als restauranteigenaar van De Limus af te sluiten, is er voor de eerste twee weekende neen speciaal Japans vijfgangenmenu opgesteld. Daarna gaat het restaurant sluiten.

Brewpub en restaurant

Manuel laat daarentegen de horeca niet achter zich. De ondernemer geeft aan dat hij al een nieuwe uitdaging heeft gevonden. De Bronckhorster Brewing Company opent binnenkort een brewpup met een restaurant in de Achterhoek. Dat ziet de horecaondernemer wel zitten. Die zegt dat de combinatie van spijs en bier hem op het lijf geschreven staan en dat hij daar aan de slag gaat. Tevens geeft hij aan dat er voor het restaurant aan de Kerkstraat een nieuwe uitbater is gevonden. “De nieuwe eigenaar is een startende ondernemer uit Nijmegen”, zegt hij.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe