Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na vijf jaar sluit Nijmeegse restaurant De Limus haar deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Na vijf jaar sluit Nijmeegse restaurant De Limus haar deuren
Het was een lastige beslissing voor de eigenaren Manuel en Marieke Jansen. Uiteindelijk hebben ze toch de knoop doorgehakt en besloot het echtpaar om hun restaurant De Limus aan de Kerkstraat in Nijmegen te verkopen. Met veel trots en tevredenheid kijken ze terug op de afgelopen jaren, maar sluiten vooralsnog in februari het restaurant. Dit meldt het AD. 

Manuel zegt tegen Misset Horeca dat ‘het gevoel van berusting overheerst’. Hij heeft het restaurant voor bijna vijf jaar beheerd samen met zijn vrouw. Zij hebben ook de coronapandemie meegemaakt. Ondanks dat zij deze zijn doorgekomen geeft Manuel aan dat het een flinke klap is geweest.

Kostenstijgingen

Het onderhouden van een restaurant wordt alleen maar duurder, zo stelt Manuel. Hij ziet de prijs van de producten en energie omhoog gaan, net zoals een stijging voor personeelskosten. De uitbater wil die verhogingen niet doorberekenen naar zijn gasten. Om dit te voorkomen heeft de eigenaar van het restaurant besloten om er een punt achter te zetten.

Speciaal menu

In het restaurant konden gasten kiezen voor gangenmenu’s met gerechten met invloeden uit Frankrijk en Japan. Om hun tijd als restauranteigenaar van De Limus af te sluiten, is er voor de eerste twee weekende neen speciaal Japans vijfgangenmenu opgesteld. Daarna gaat het restaurant sluiten.

Brewpub en restaurant

Manuel laat daarentegen de horeca niet achter zich. De ondernemer geeft aan dat hij al een nieuwe uitdaging heeft gevonden. De Bronckhorster Brewing Company opent binnenkort een brewpup met een restaurant in de Achterhoek. Dat ziet de horecaondernemer wel zitten. Die zegt dat de combinatie van spijs en bier hem op het lijf geschreven staan en dat hij daar aan de slag gaat. Tevens geeft hij aan dat er voor het restaurant aan de Kerkstraat een nieuwe uitbater is gevonden. “De nieuwe eigenaar is een startende ondernemer uit Nijmegen”, zegt hij.

Door: Nationale Horecagids

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.