Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gasten overwegen reservering bij dit reviewcijfer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Gasten overwegen reservering bij dit reviewcijfer
Jaarlijks brengt Bookdinners hun onderzoek uit over de online gewoontes van restaurantbezoekers. Hierin plaatsen zij de belangrijkste trends en ontwikkelingen die zij hebben ontdekt. Dit doen zijn met behulp van de Restaurant Monitor. Dat meldt Bookdinners op haar website.

Het is belangrijk voor gasten dat de reviews van een restaurant goed zijn. Uit de resultaten van de Restaurant Monitor van 2020 blijkt dat meer dan 80 procent van de gasten eerst de reviews bekijkt voordat ze een reservering maken bij een restaurant. In 2023 is dit gestegen naar bijna 90 procent. Daaruit concludeert Bookdinners dat de reviews van een restaurant belangrijker worden. Veel gasten lezen de reviews via Google en uiteindelijk maakt 34 procent van de bezoekers de reservering ook via Google. Dat terwijl 68 procent aangeeft dat zij de reviews graag via de website van het restaurant kunnen teruglezen.

Het waardering die een restaurant heeft in de online omgeving is van belang. Iets meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat de reviews doorslaggevend zijn voor het maken van een keuze. Daarbij is het opvallend volgens Bookdinners dat de restaurants een waardering van een 7,5 (of 3,5 ster) moeten hebben om overwogen te worden. Wanneer de verwachtingen worden overtroffen, schrijft iets meer dan de helft van de deelnemers van het onderzoek een review.

Zo stelt Bookdinners dat wanneer een restaurateur de optie biedt tot online reserveren en daarnaast de reviews zichtbaar maakt op de website, dit kan leiden tot een toename van het aantal reserveringen. Het online reserveringsplatform geeft aan dat gasten gewend zijn aan een goede online reis, ook wanneer zij bijvoorbeeld een vliegticket kopen of een bioscoop bezoeken.

Online reserveren onverminderd populair

Dat gasten hun keuze graag online maken, blijkt ook uit de manier waarop zij hun reservering plaatsen. Bookdinners ziet dat het percentage van online reserveringen onveranderd hoog blijft en zelfs iets stijgt. Zo gaf vorig jaar 68 procent van de ondervraagden aan dat zij een voorkeur hebben voor online reserveren. Dit jaar is dit gestegen naar bijna 80 procent. Daarbij vinden de meeste gasten (85 procent) het prettiger om te reserveren via een pop-up widget in plaats van een ‘ouderwets’ contactformulier. Bookdinners stelt dat gasten de voorkeur hebben voor de widget omdat de beschikbaarheid van het restaurant direct zichtbaar is en de reservering direct bevestigd wordt. Daarnaast is het via deze widget mogelijk om op elk moment een reservering te plaatsen. Bijna driekwart van de ondervraagden gaf aan dat het ontbreken van deze widget een negatieve invloed heeft op de restaurantkeuze.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.