Café De Groene Weide op Terschelling van zanger Hessel te koop voor bijna 1,7 miljoen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Na meer dan 50 jaar is zanger Hessel een begrip geworden op het Waddeneiland. Nu wil hij genieten van zijn pensioen en zet zijn café en restaurant De Groene Weide te koop. De vraagprijs: bijna 1,7 miljoen euro. Dit meldt de Telegraaf.

Hij is niet alleen zanger, maar ook gitarist en kastelein van café en restaurant De Groene Weide. Hessel van der Kooij heeft de afgelopen 25 jaar achter de bar in het café op Terschelling gestaan. Daar vormde hij zowel voor als achter de bar een duo met zijn dochter. Afgelopen week kondigde Hessel aan dat hij het café gaat verkopen. Hij zegt dat hij geen zin heeft om ‘als een hijgend fossiel langzaam af te branden op het podium’.

Het was november toen zanger Hessel stopte met zijn optredens. Hij heeft altijd actief opgetreden. “Ik heb uitgerekend dat ik 12.887 keer heb opgetreden”, zegt hij. Dit getal heeft hij bereikt door elke week vijf dagen op te treden. 280 dagen per jaar. De platenbaas gaat het record aanvragen bij het Guinness Book. Hessel geeft aan dat hij altijd heeft genoten van het optreden. Ook in deze hoeveelheid.

20.000 gulden

Vijftig jaar geleden nam Van der Kooij het café op Terschelling over. Daar was toen niet veel te beleven, met een stuk of vier gasten per dag. De zanger zegt dat hij het eerste jaar iets meer dan 20.000 gulden omzet draaide. In het tweede jaar was het al 180.000. Daar heeft Hessel een verklaring voor.

Op een dag pakte hij zijn gitaar en begon aan de bar te gaan spelen. Dat bleek goed in de smaak te vallen. Hij vertelt aan de Telegraaf dat hij veel van The Dubliners, Don McLean en The Birds speelde. Daarbij was doorbreken nooit zijn doel. De zanger wou enkel een leuke sfeer creeren in het café. “Mensen moesten een gezellig avond uit krijgen. En dat is wel gelukt”, zegt Hessel.

Door: Nationale Horecagids