Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Café De Groene Weide op Terschelling van zanger Hessel te koop voor bijna 1,7 miljoen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Café De Groene Weide op Terschelling van zanger Hessel te koop voor bijna 1,7 miljoen
Na meer dan 50 jaar is zanger Hessel een begrip geworden op het Waddeneiland. Nu wil hij genieten van zijn pensioen en zet zijn café en restaurant De Groene Weide te koop. De vraagprijs: bijna 1,7 miljoen euro. Dit meldt de Telegraaf.

Hij is niet alleen zanger, maar ook gitarist en kastelein van café en restaurant De Groene Weide. Hessel van der Kooij heeft de afgelopen 25 jaar achter de bar in het café op Terschelling gestaan. Daar vormde hij zowel voor als achter de bar een duo met zijn dochter. Afgelopen week kondigde Hessel aan dat hij het café gaat verkopen. Hij zegt dat hij geen zin heeft om ‘als een hijgend fossiel langzaam af te branden op het podium’.

Het was november toen zanger Hessel stopte met zijn optredens. Hij heeft altijd actief opgetreden. “Ik heb uitgerekend dat ik 12.887 keer heb opgetreden”, zegt hij. Dit getal heeft hij bereikt door elke week vijf dagen op te treden. 280 dagen per jaar. De platenbaas gaat het record aanvragen bij het Guinness Book. Hessel geeft aan dat hij altijd heeft genoten van het optreden. Ook in deze hoeveelheid.

20.000 gulden

Vijftig jaar geleden nam Van der Kooij het café op Terschelling over. Daar was toen niet veel te beleven, met een stuk of vier gasten per dag. De zanger zegt dat hij het eerste jaar iets meer dan 20.000 gulden omzet draaide. In het tweede jaar was het al 180.000. Daar heeft Hessel een verklaring voor.

Op een dag pakte hij zijn gitaar en begon aan de bar te gaan spelen. Dat bleek goed in de smaak te vallen. Hij vertelt aan de Telegraaf dat hij veel van The Dubliners, Don McLean en The Birds speelde. Daarbij was doorbreken nooit zijn doel. De zanger wou enkel een leuke sfeer creeren in het café. “Mensen moesten een gezellig avond uit krijgen. En dat is wel gelukt”, zegt Hessel.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.