Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Café De Groene Weide op Terschelling van zanger Hessel te koop voor bijna 1,7 miljoen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Café De Groene Weide op Terschelling van zanger Hessel te koop voor bijna 1,7 miljoen
Na meer dan 50 jaar is zanger Hessel een begrip geworden op het Waddeneiland. Nu wil hij genieten van zijn pensioen en zet zijn café en restaurant De Groene Weide te koop. De vraagprijs: bijna 1,7 miljoen euro. Dit meldt de Telegraaf.

Hij is niet alleen zanger, maar ook gitarist en kastelein van café en restaurant De Groene Weide. Hessel van der Kooij heeft de afgelopen 25 jaar achter de bar in het café op Terschelling gestaan. Daar vormde hij zowel voor als achter de bar een duo met zijn dochter. Afgelopen week kondigde Hessel aan dat hij het café gaat verkopen. Hij zegt dat hij geen zin heeft om ‘als een hijgend fossiel langzaam af te branden op het podium’.

Het was november toen zanger Hessel stopte met zijn optredens. Hij heeft altijd actief opgetreden. “Ik heb uitgerekend dat ik 12.887 keer heb opgetreden”, zegt hij. Dit getal heeft hij bereikt door elke week vijf dagen op te treden. 280 dagen per jaar. De platenbaas gaat het record aanvragen bij het Guinness Book. Hessel geeft aan dat hij altijd heeft genoten van het optreden. Ook in deze hoeveelheid.

20.000 gulden

Vijftig jaar geleden nam Van der Kooij het café op Terschelling over. Daar was toen niet veel te beleven, met een stuk of vier gasten per dag. De zanger zegt dat hij het eerste jaar iets meer dan 20.000 gulden omzet draaide. In het tweede jaar was het al 180.000. Daar heeft Hessel een verklaring voor.

Op een dag pakte hij zijn gitaar en begon aan de bar te gaan spelen. Dat bleek goed in de smaak te vallen. Hij vertelt aan de Telegraaf dat hij veel van The Dubliners, Don McLean en The Birds speelde. Daarbij was doorbreken nooit zijn doel. De zanger wou enkel een leuke sfeer creeren in het café. “Mensen moesten een gezellig avond uit krijgen. En dat is wel gelukt”, zegt Hessel.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.