Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant in hotel De Draak in Bergen op Zoom krijgt renovatie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Restaurant in hotel De Draak in Bergen op Zoom krijgt renovatie
Er is de afgelopen tijd flink verbouwd in hotel De Draak in Bergen op Zoom. De receptie is klaar en nu zijn ze toegekomen aan het restaurant 1397. De eindbestemming voor het restaurant is een hotelbar. Frans Hazen, eigenaar van het hotel, is trots en zegt dat het ‘on-Nederlands mooi wordt’. Dit meldt het AD.

Tijdens de coronaperiode ontstond het idee om het restaurant om te toveren tot een nieuw concept, een hotelbar. Met de maatregelen, zoals afstand houden, merkte de hoteleigenaar dat er weinig plek was voor tafels. Hij kon er toen ongeveer 10 personen kwijt. Voor hem was dat het niet waard om open te blijven. Daarom besloot hij het restaurantgedeelte te verplaatsen naar de Sint Maartenszaal. Dit viel goed in de smaak en is nu definitief het nieuwe restaurant van het hotel. Toen was er ook ruimte voor Hazen om het oude restaurant op de schop te nemen.

Open keuken

De keuken van het hotel gaat verbouwd en verplaatst worden. Die komt verder naar voren in het hotel, waar nu een vergaderruimte zit. De ruimte biedt plaats voor cheftables en de keuken wordt voorzien van een glazen wand, waardoor het een soort open keuken wordt.

Het scheelt dat het gebouw niet monumentaal is. Voor de glazen wand moet een gat in de muur worden gemaakt. Dat is gelukkig geen probleem, zo zegt ook Hazen. Het zegt dat het de enige ruimte in het hotel is waar hij ‘zijn stempel nog niet op heeft gedrukt’.

Geen bijeenkomsten meer

Doordat de vergaderruimte wordt verbouwd, is er geen plek meer in het hotel voor feesten en partijen. Die worden vanaf nu in de Sint Maartenszaal gehouden. Maar de uitbater ziet dat deze toch dat de aantallen aan het afnemen zijn. Daarom richt hij zich met het restaurant op een nieuw concept. Gasten kunnen verder aan de voorkant van het restaurant met een drankje plaatsnemen en in gesprek gaan met de koks. “Heel eigentijds”, noemt Hazen het.

Hij geeft aan dat hij direct al wist dat online vergaderen zou blijven. Het scheelt reiskosten voor bedrijven, zeker als die internationaal opereren. Omdat hij daarom minder zakelijke gasten krijgt, gaat Hazen zich nu meer richten op leisure-gasten. Dat gaan ze doen door zich meer te focussen op een hoog gastronomisch niveau. Volgens Hazen werpt dat zijn vruchten al af.

Verbouwing keuken

De verbouwingen zijn dit jaar begonnen. Je loopt nu meteen de hotellobby binnen op het moment dat je hotel instapt. Het volgende bouwproject wordt de keuken. Die gaat compleet van het gas af en hergebruikt de warmte die vrijkomt tijdens het koken. Er is niet alleen aan functionaliteit gedacht.

Hazen geeft aan dat er ledverlichting komt onder de keukenbladen waardoor het in het donker lijkt alsof deze zweven. “Omdat gasten straks in de keuken kunnen kijken, willen we ook dat die sfeervol eruit ziet.”

Verbouwing naar verwachting afgerond in oktober

Hazen doelt op oktober voor het einde van de werkzaamheden. Hij denkt dat hij voorlopig nog niet klaar is met het hoteliersleven, op 71-jarige leeftijd. Hij zegt dat hij nog niet genoeg heeft gehad van het hotelleven. “Passie gaat niet met pensioen.”

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.