Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant in hotel De Draak in Bergen op Zoom krijgt renovatie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Restaurant in hotel De Draak in Bergen op Zoom krijgt renovatie
Er is de afgelopen tijd flink verbouwd in hotel De Draak in Bergen op Zoom. De receptie is klaar en nu zijn ze toegekomen aan het restaurant 1397. De eindbestemming voor het restaurant is een hotelbar. Frans Hazen, eigenaar van het hotel, is trots en zegt dat het ‘on-Nederlands mooi wordt’. Dit meldt het AD.

Tijdens de coronaperiode ontstond het idee om het restaurant om te toveren tot een nieuw concept, een hotelbar. Met de maatregelen, zoals afstand houden, merkte de hoteleigenaar dat er weinig plek was voor tafels. Hij kon er toen ongeveer 10 personen kwijt. Voor hem was dat het niet waard om open te blijven. Daarom besloot hij het restaurantgedeelte te verplaatsen naar de Sint Maartenszaal. Dit viel goed in de smaak en is nu definitief het nieuwe restaurant van het hotel. Toen was er ook ruimte voor Hazen om het oude restaurant op de schop te nemen.

Open keuken

De keuken van het hotel gaat verbouwd en verplaatst worden. Die komt verder naar voren in het hotel, waar nu een vergaderruimte zit. De ruimte biedt plaats voor cheftables en de keuken wordt voorzien van een glazen wand, waardoor het een soort open keuken wordt.

Het scheelt dat het gebouw niet monumentaal is. Voor de glazen wand moet een gat in de muur worden gemaakt. Dat is gelukkig geen probleem, zo zegt ook Hazen. Het zegt dat het de enige ruimte in het hotel is waar hij ‘zijn stempel nog niet op heeft gedrukt’.

Geen bijeenkomsten meer

Doordat de vergaderruimte wordt verbouwd, is er geen plek meer in het hotel voor feesten en partijen. Die worden vanaf nu in de Sint Maartenszaal gehouden. Maar de uitbater ziet dat deze toch dat de aantallen aan het afnemen zijn. Daarom richt hij zich met het restaurant op een nieuw concept. Gasten kunnen verder aan de voorkant van het restaurant met een drankje plaatsnemen en in gesprek gaan met de koks. “Heel eigentijds”, noemt Hazen het.

Hij geeft aan dat hij direct al wist dat online vergaderen zou blijven. Het scheelt reiskosten voor bedrijven, zeker als die internationaal opereren. Omdat hij daarom minder zakelijke gasten krijgt, gaat Hazen zich nu meer richten op leisure-gasten. Dat gaan ze doen door zich meer te focussen op een hoog gastronomisch niveau. Volgens Hazen werpt dat zijn vruchten al af.

Verbouwing keuken

De verbouwingen zijn dit jaar begonnen. Je loopt nu meteen de hotellobby binnen op het moment dat je hotel instapt. Het volgende bouwproject wordt de keuken. Die gaat compleet van het gas af en hergebruikt de warmte die vrijkomt tijdens het koken. Er is niet alleen aan functionaliteit gedacht.

Hazen geeft aan dat er ledverlichting komt onder de keukenbladen waardoor het in het donker lijkt alsof deze zweven. “Omdat gasten straks in de keuken kunnen kijken, willen we ook dat die sfeervol eruit ziet.”

Verbouwing naar verwachting afgerond in oktober

Hazen doelt op oktober voor het einde van de werkzaamheden. Hij denkt dat hij voorlopig nog niet klaar is met het hoteliersleven, op 71-jarige leeftijd. Hij zegt dat hij nog niet genoeg heeft gehad van het hotelleven. “Passie gaat niet met pensioen.”

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.