Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Restaurant in hotel De Draak in Bergen op Zoom krijgt renovatie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
Restaurant in hotel De Draak in Bergen op Zoom krijgt renovatie
Er is de afgelopen tijd flink verbouwd in hotel De Draak in Bergen op Zoom. De receptie is klaar en nu zijn ze toegekomen aan het restaurant 1397. De eindbestemming voor het restaurant is een hotelbar. Frans Hazen, eigenaar van het hotel, is trots en zegt dat het ‘on-Nederlands mooi wordt’. Dit meldt het AD.

Tijdens de coronaperiode ontstond het idee om het restaurant om te toveren tot een nieuw concept, een hotelbar. Met de maatregelen, zoals afstand houden, merkte de hoteleigenaar dat er weinig plek was voor tafels. Hij kon er toen ongeveer 10 personen kwijt. Voor hem was dat het niet waard om open te blijven. Daarom besloot hij het restaurantgedeelte te verplaatsen naar de Sint Maartenszaal. Dit viel goed in de smaak en is nu definitief het nieuwe restaurant van het hotel. Toen was er ook ruimte voor Hazen om het oude restaurant op de schop te nemen.

Open keuken

De keuken van het hotel gaat verbouwd en verplaatst worden. Die komt verder naar voren in het hotel, waar nu een vergaderruimte zit. De ruimte biedt plaats voor cheftables en de keuken wordt voorzien van een glazen wand, waardoor het een soort open keuken wordt.

Het scheelt dat het gebouw niet monumentaal is. Voor de glazen wand moet een gat in de muur worden gemaakt. Dat is gelukkig geen probleem, zo zegt ook Hazen. Het zegt dat het de enige ruimte in het hotel is waar hij ‘zijn stempel nog niet op heeft gedrukt’.

Geen bijeenkomsten meer

Doordat de vergaderruimte wordt verbouwd, is er geen plek meer in het hotel voor feesten en partijen. Die worden vanaf nu in de Sint Maartenszaal gehouden. Maar de uitbater ziet dat deze toch dat de aantallen aan het afnemen zijn. Daarom richt hij zich met het restaurant op een nieuw concept. Gasten kunnen verder aan de voorkant van het restaurant met een drankje plaatsnemen en in gesprek gaan met de koks. “Heel eigentijds”, noemt Hazen het.

Hij geeft aan dat hij direct al wist dat online vergaderen zou blijven. Het scheelt reiskosten voor bedrijven, zeker als die internationaal opereren. Omdat hij daarom minder zakelijke gasten krijgt, gaat Hazen zich nu meer richten op leisure-gasten. Dat gaan ze doen door zich meer te focussen op een hoog gastronomisch niveau. Volgens Hazen werpt dat zijn vruchten al af.

Verbouwing keuken

De verbouwingen zijn dit jaar begonnen. Je loopt nu meteen de hotellobby binnen op het moment dat je hotel instapt. Het volgende bouwproject wordt de keuken. Die gaat compleet van het gas af en hergebruikt de warmte die vrijkomt tijdens het koken. Er is niet alleen aan functionaliteit gedacht.

Hazen geeft aan dat er ledverlichting komt onder de keukenbladen waardoor het in het donker lijkt alsof deze zweven. “Omdat gasten straks in de keuken kunnen kijken, willen we ook dat die sfeervol eruit ziet.”

Verbouwing naar verwachting afgerond in oktober

Hazen doelt op oktober voor het einde van de werkzaamheden. Hij denkt dat hij voorlopig nog niet klaar is met het hoteliersleven, op 71-jarige leeftijd. Hij zegt dat hij nog niet genoeg heeft gehad van het hotelleven. “Passie gaat niet met pensioen.”

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.