Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

SushiPoint viert jubileum in Woerden met feestelijke opening 40e vestiging

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
SushiPoint viert jubileum in Woerden met feestelijke opening 40e vestiging
Vrijdag 3 februari opent SushiPoint haar deuren in Woerden met een feestelijke opening inclusief sushiproeverij, voor de inwoners van Woerden en andere betrokkenen. De vestiging zit in het NS station van Woerden. Met de opening van deze nieuwe zaak in Woerden telt SushiPoint nu 40 vestigingen, zo meldt SushiPoint. 

De onderneming bestaat nu ruim twaalf jaar en groeide de afgelopen jaren gemiddeld met vijf vestigingen per jaar. De oprichter, Hajo Bertrand, staat al 12 jaar aan het roer en is nog steeds enthousiast bezig om nieuwe vestigingen te openen.

De vestiging in Woerden is de derde op een NS station. “Een ideale locatie voor bezorging, maar ook voor personeel en klanten die vanuit de trein hun bestelling zo mee kunnen nemen.”

In Woerden staat de vestiging op het Stationsplein-Noord 6 en wordt vrijdagmiddag en -avond 3 februari van 16:00 – 21:00 uur geopend. De inwoners van Woerden, forensen, plaatselijke ondernemers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te komen maken op de zogenaamde vrij-mi-borrel met uiteraard de mogelijkheid om sushi te proeven.

Vanaf zaterdag 4 februari is de vestiging dagelijks geopend voor afhaal en bezorging.

Van één scooter naar 28 vestigingen

Bertrand richtte SushiPoint ruim twaalf jaar geleden zelf op in Hilversum. Hij begon met één scooter, één bezorger en één sushi-chef in de keuken en nam zelf de bestellingen aan. Het aantal bestellingen groeide snel en na een jaar opende hij een tweede vestiging in Zeist. Daarna breidde de keten verder uit in heel Nederland. Inmiddels zijn er nu 40 SushiPoint vestigingen, waar ruim 1500 mensen werken. Daarvan zijn 28 zaken in handen van franchisenemers.

Sinds het begin volgt het bedrijf het credo ‘ SushiPoint Makes You Smile . Dat geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor bezorgers, keukenmedewerkers en ander personeel. Zo helpt de keten haar Aziatische personeel met taalcursussen en staat bij koud weer voor de bezorgers een warme chocomel met slagroom klaar.

Beste nationale keten

SushiPoint krijgt veel reviews die het goed in de gaten houdt. Bij een slechte review neemt het meteen contact op met de klant om te kijken wat er verbeterd kan worden. Die klantgerichte werkwijze leverde de keten begin vorig jaar de prijs voor ‘Beste Nationale Keten’ op onder klanten van Thuisbezorgd.nl. Daarbij stemden ruim 50.000 mensen op hun favoriete restaurant. ,,Dit is een publieksprijs. Als je elke dag bezig bent met kwaliteitsverbetering en je wordt op deze wijze beloond, dan maakt je dat heel blij”, aldus Bertrand. Zijn medecompagnon Guido Ouderdorp verliet drie jaar geleden het bedrijf, maar is inmiddels teruggekeerd op het oude nest. Als bouwcoördinator heeft hij de verbouwing en opening in Woerden begeleid, daarnaast is hij verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de leveranciers.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.