Voormalig Michelin-restaurant Cordial in Oss sluit definitief zijn deuren

Op 31 maart gaat het restaurant Cordial in Oss zijn deuren sluiten. Het restaurant is de enige uit Oss die een Michelinster heeft mogen ontvangen. Een belangrijke reden voor de sluiting is het vertrek van chef-kok Joost Verhoeven, die meer dan 15 jaar bij het restaurant heeft gewerkt. Dit meldt DTV Nieuws.

Meer dan 20 jaar lang beheerden Jelle en Miriam van Gangelen het restaurant en hotel De Weverij. Door de overname van de nieuwe eigenaren in september is de focus van het pand meer verschoven van hotel naar wonen met zorg.

Na deze verschuiving van concept is tevergeefs geprobeerd om de naamsbekendheid weer omhoog te krikken. De eigenaren geven aan dat dit doel niet is bereikt. Wel blijft het restaurant bestaan, maar gaat een andere naam krijgen. Het Boutique Hotel Cordial blijft gevestigd in het pand aan de Oostwal. Het gaat wel een nieuwe eigenaar krijgen. De hotelgasten die in één van de twaalf designkamers van het hotel verblijven kunnen tijdens de overzetting van het restaurant gewoon blijven dineren in de Tuinkamer.

Cordial heeft tijdens zijn bestaan behoorlijk wat naamsbekendheid opgebouwd. Zo kregen zij in 2001 hun Michelinster, die zij meer dan 15 jaar hebben behouden. Die raakte het restaurant kwijt in 2018.

Door: Nationale Horecagids