Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Openingsavond Cas Spijkers Academie in praktijkrestaurant Cingel College

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

BREDA - Gisteravond zwaaiden de studenten van de Cas Spijkers Academie in Breda voor de eerste keer de scepter in de keuken van praktijkrestaurant BAROC. De Cas Spijkers Academie is een Top-opleiding voor veelbelovende en ambitieuze jonge koks. Iedere maandagavond verruilen zij het (sterren) restaurant waar zij werken voor restaurant BAROC.

De Cas Spijkers Academie van het Cingel College in hartje Breda is enkele weken geleden van start gegaan. Diverse Top-chefs hebben via speciale masterclasses reeds hun kennis overgedragen aan de studenten. Gisteravond was het aan hen om alle opgedane kennis in de praktijk te brengen. Het speciaal samengestelde menu was ambitieus en veelbelovend. Opgetogen en met een gezonde spanning startte de studenten 's middags met de voorbereidingen voor deze bijzondere openingsavond.

Tussen 17.30 en 18.30 uur werden de gasten door de gastheren en gastvrouwen ontvangen in het volledig vernieuwde restaurant BAROC. Door de restyling straalt het, nog meer dan voorheen, de passie en vakbekwaamheid van de studenten uit. Als aperitief ontvingen de gasten een heerlijke, alcoholvrije mojito.

De chef-kok van deze avond opende met een mondelinge toelichting op de gerechten die vanavond op het menu stonden. Hij had er zin in en wilde samen met zijn medestudenten de gasten een smaakvolle, culinaire avond bezorgen.

Als amuse werd een oester, licht gegaard op een big green egg, met champagne schuim geserveerd. De smaakpapillen waren direct geprikkeld.

Het voorgerecht bestond uit huisgerookte en croute bereide zalm, met rode bieten spongecake en een dressing van gerookte biet. De combinatie van smaken en presentatie van het gerecht waren ster waardig. De eendenborst met jonge groenten die het hoofdgerecht vormde, was mooi rosé en heerlijk zacht van smaak. Daarbij werd een wafel van aardappel en een saus van framboos op basis van eigen jus geserveerd.
Er heerste een gezellige, ontspannen sfeer in het restaurant en de gerechten werden tot in detail met elkaar besproken. Er volgde een extra traktatie voor de gasten in de vorm van een dessert amuse; een kleine milkshake van rum, vanille en dragon.

Het voortreffelijke culinaire diner werd afgesloten met een dessert bestaande uit een heerlijk zacht bananencakeje, koffie-ijs en pindakaramel.

Een korte vraagronde langs de gasten leverde veel complimenten en aanmoedigingen op. De studenten en docenten van de Cas Spijkers Academie kunnen terugkijken op een zeer geslaagde openingsavond. Zij hebben hun talent laten zien en de verwachtingen van de gasten overtroffen. Op naar volgende week maandagavond, waarvoor alweer een spannend menu is samengesteld.

© Nationale Horecagids / Sara de Hoog

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes.