Michelin voegt voor januari deze restaurants toe aan de gids

Elke maand maakt Michelin enkele nieuwe restaurants bekend in de Michelin-gids. Deze maand worden een restaurant uit Valkenburg en Veeningen beloond met een plekje in de befaamde gids.

Vorig jaar november is het restaurant winnaar geworden van de Entree Awards voor Best New Restaurant Design. Nu staat het restaurant in de Michelin-gids. Het restaurant is gelegen in het Limburgse Valkenburg en wordt gerund door chef Sven Nijenhuis en gastvrouw Joëlle Nijenhuis.

Michelin prijst het restaurant in de voormalige Irenekerk (1891) niet alleen om de gerechten van de chef, maar ook om het interieur. “Het vroegere orgel is een bar geworden, brute zwarte muren omringen u, het nieuwe dakgebinte springt in het oog, rondom de volledig open keuken bewondert u het werk van Sven Nijenhuis. Deze plek is bijzonder.” In Ambrozijn kookt de chef gerechten uit de Franse keuken met nieuwerwetse technieken. “Met verfijnde sauzen en oog voor gedetailleerde smaakmakers drukt hij zijn stempel. Het nauwkeurige samenspel van tonijn in carpaccio, zure room, zwarte knoflook en een zeer verfijnde jus van dashi toont de diepgang aan die chef Nijenhuis typeert. Dit is ambrozijn voor fijnproevers!”

Poortman in Veeningen

Het tweede restaurant dat nu in de gids staat is Poortman in Veeningen. Van oorsprong was Poortman een café-restaurant, maar heeft zich geëvolueerd naar een restaurant. Volgens de gids ‘dragen authentieke herinneringen bij aan de gezelligheid. In Poortman kan je klassieke gerechten bestellen zoals kalfstong met spitskool of zacht gegaarde hazenpeper met zoet opgemaakte rode kool. Michelin zegt dat het restaurant fine dining serveert met generositeit. “Kiezen uit het aantrekkelijke à la carte aanbod is een ware opgave. Want wees maar zeker dat bij Poortman de smaak overheerst.”

Door: Nationale Horecagids