Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelin voegt voor januari deze restaurants toe aan de gids

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Michelin voegt voor januari deze restaurants toe aan de gids
Elke maand maakt Michelin enkele nieuwe restaurants bekend in de Michelin-gids. Deze maand worden een restaurant uit Valkenburg en Veeningen beloond met een plekje in de befaamde gids.

Vorig jaar november is het restaurant winnaar geworden van de Entree Awards voor Best New Restaurant Design. Nu staat het restaurant in de Michelin-gids. Het restaurant is gelegen in het Limburgse Valkenburg en wordt gerund door chef Sven Nijenhuis en gastvrouw Joëlle Nijenhuis.

Michelin prijst het restaurant in de voormalige Irenekerk (1891) niet alleen om de gerechten van de chef, maar ook om het interieur. “Het vroegere orgel is een bar geworden, brute zwarte muren omringen u, het nieuwe dakgebinte springt in het oog, rondom de volledig open keuken bewondert u het werk van Sven Nijenhuis. Deze plek is bijzonder.” In Ambrozijn kookt de chef gerechten uit de Franse keuken met nieuwerwetse technieken. “Met verfijnde sauzen en oog voor gedetailleerde smaakmakers drukt hij zijn stempel. Het nauwkeurige samenspel van tonijn in carpaccio, zure room, zwarte knoflook en een zeer verfijnde jus van dashi toont de diepgang aan die chef Nijenhuis typeert. Dit is ambrozijn voor fijnproevers!”

Poortman in Veeningen

Het tweede restaurant dat nu in de gids staat is Poortman in Veeningen. Van oorsprong was Poortman een café-restaurant, maar heeft zich geëvolueerd naar een restaurant. Volgens de gids ‘dragen authentieke herinneringen bij aan de gezelligheid. In Poortman kan je klassieke gerechten bestellen zoals kalfstong met spitskool of zacht gegaarde hazenpeper met zoet opgemaakte rode kool. Michelin zegt dat het restaurant fine dining serveert met generositeit. “Kiezen uit het aantrekkelijke à la carte aanbod is een ware opgave. Want wees maar zeker dat bij Poortman de smaak overheerst.”

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.