Normal_rafael-maggion-z2llfosqf7k-unsplash

Formitable en branchegenoot Zenchef gaan fuseren. Samen willen ze Europea’s grootste boekingsdienst voor restaurants worden. Formitable heeft de restaurantapp Table waar gasten tafels kunnen boeken in restaurants. Dit meldt het Parool. 

Formitable bestaat sinds 2017 en heeft inmiddels 3.500 restaurants in de database, waar mensen een tafel kunnen reserveren. Dat kan via de Table-app, maar ook via Instagram of Google. Aan de andere kant kunnen restauranthouders Formitable gebruiken voor de stroomlijning van hun planning en een optimalere benadering van hun vast gasten. Door gasten vooraf een bedrag te laten betalen, neemt het aantal no-shows af.

Samenwerking met Zenchef

Spacetime investeerde vorig jaar al acht miljoen euro in het Amsterdamse bedrijf. Dat geld wilde eigenaar Raymon Wilders gebruiken om uit te breide in Europa. Zijn bedrijf heeft op dit moment 50 mensen in dienst. Met de fusie met Zenchef in Frankrijk, zal het Formitable flink uitbreiden. Zenchef heeft 7.500 restaurants in haar portefeuille.

Officieel wordt er overigens niet over een fusie gesproken, maar over een samenwerking. De partijen willen er in 2036 voor zorgen zeker 35.000 restaurants te bedienen.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky