Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Fam is de eerste Foodmarkt in Den Bosch, mét ruimte voor horecaondernemingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De Fam is de eerste Foodmarkt in Den Bosch, mét ruimte voor horecaondernemingen
In het voorjaar gaat de eerste Foodmarkt zijn deuren openen in Den Bosch: De Fam. Deze is straks te vinden aan de Korenbrugstraat in de binnenstad. Hier moeten bezoekers gerechten vanuit alle hoeken en gaten van de wereld kunnen proeven. Een ander bijkomend voordeel: er is nog ruimte voor enthousiaste horecaondernemers om hun bedrijf in de Foodmarkt te vestigen. Dit meldt de Restaurant Krant.

Er was nog geen foodmarkt in Den Bosch, maar daar was wel behoefte aan. Dat wist ondernemer en bedenker van De Fam, Stephanie Schulte, ook. Zij heeft al langer horecaondernemingen (Bistro Bon en Grand Café Carras) in de stad en kent deze als haar linker broekzak. Voor dit nieuwe concept startte ze vorig jaar een crowdfundingsactie zodat de foodmarkt kon openen. Het streefbedrag van meer dan een halve ton was binnen no-time ingezameld.

Nieuwe foodconcepten

In de Foodmarkt is nog plaats voor zeven ondernemers die een nieuwe zaak willen beginnen of een nieuwe vestiging van hun onderneming willen openen. Voor een relatief kleine investering kan dit al gerealiseerd worden. Er zitten voordelen aan. De Foodmarkt genereert aandacht, verzorgt de marketing, het is een kans om het netwerk te vergroten of creëren en de mogelijkheid om een stand te delen. De eigenaresse roept ondernemingen op om zich aan te melden.

Hotspot voor eten en drinken

De Foodmarkt is bedoeld voor mensen die een dag in de stad hebben rondgedwaald en graag willen zitten voor eten en drinken. Dat kan bijvoorbeeld in de groene oase, waar het gevuld is met tafeltjes en stoelen met plaats voor 200 mensen. Mensen die liever buiten zitten kunnen plaatsnemen op het terras. Het wordt bezoekers gestimuleerd om van zoveel mogelijk verschillende keukens te proeven. Die kunnen gasten bestellen van de menukaart bestellen. Op deze manier ontstaat het shared dining concept waar Schulte graag naartoe wil werken.

Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.