Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kok is na ruzie niet meer welkom in Brasserie Buuren, rechter wordt ingeschakeld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Kok is na ruzie niet meer welkom in Brasserie Buuren, rechter wordt ingeschakeld
In 2019 is Brasserie Buuren in Alphen aan den Rijn de winnaar van de Gouden Pollepel-wedstrijd. Daar zie je de zakelijk leider en de kok op de foto glunderen met de trofee. Achter de schermen is die verhouding echter anders. De spanningen liepen op een gegeven moment zo hoog op, dat de kok niet meer in het restaurant werd gelaten. Daarom is de rechter te pas gekomen, die ervoor heeft gezorgd dat de afwikkeling van samenwerking op een nette manier verloopt. Dit meldt Omroep West.

Ondanks het succes van Brasserie Buuren ontstonden er conflicten tussen de kok van de brasserie, Stefan Fortuin, en de zakelijk leider, Sacha Veereschild. Beide zijn zij eigenaar van de zaak. Nadat het Fortuin te veel werd, meldde hij zich ziek. Toen hij in oktober van vorig jaar weer wilde beginnen met werken, wilde Veereschild hem niet meer in de keuken hebben staan. Tijdens het kort geding over het gedrag van Veereschild zegt de rechter dat dit iets was dat hij nooit had mogen doen.

De rechter vond dat Veereschild zich te veel opstelde als de baas van het restaurant, terwijl zij beide het zeggenschap hebben. De zaak is aangespannen door de kok, die vermeend nog tientallen duizenden euro’s moet krijgen van de zakelijk leider. Zijn advocaat spreekt dit tegen. Die zegt dat er al een overeenkomst was gesloten en dat ‘meneer Fortuin al centen in zijn handen heeft.’

Nieuwe overeenkomst

De rechter uit haar kritiek op de overeenkomst. Die stelt dat de winst die de Brasserie de afgelopen drie jaar heeft gemaakt te weinig is meegenomen in deze afspraken. Daarom heeft ze tijdens de zitting de beide partijen weggestuurd om tot een nieuwe overeenkomt te komen.

Dit heeft ongeveer een half uurtje geduurd. Daarna zijn de beide partijen tot nieuwe afspraken gekomen. De kok wordt vergoed voor de maanden dat hij de keuken van het restaurant niet binnen kon. Daarnaast krijgt hij bovenop de vergoeding een bedrag van 18.000 euro. Fortuin zegt dat hij nu wel klaar is met het koksleven. Die gaat een andere richting op.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.