Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Utrechts restaurant geeft toe aan protesten en serveert geen foie gras meer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Utrechts restaurant geeft toe aan protesten en haalt foie gras van het menu
Bij restaurant Bistronome Des Arts in Utrecht kan je nu geen foie gras meer bestellen. De afgelopen maand hebben protesten plaatsgevonden voor het restaurant tegen het gebruik van foie gras, vervette ganzenlever. Na deze protesten heeft de eigenaresse van het restaurant besloten om het item van het menu te halen. De eigenaresse geeft aan dat zij zich onveilig voelt en in de steek is gelaten door de gemeente en de politie. Dit meldt RTL Nieuws. 

Na oproepen van protestgroep Active for Justice om foie gras van het menu te halen is de actiegroep gaan protesteren voor de deur van het restaurant. Dit is de afgelopen maand twee keer voorgekomen. De protestanten weigerden te vertrekken tot de ganzenlever van het menu zou worden gehaald.

Twee van de protestanten hadden zich vastgeketend aan het restaurant en moesten losgeknipt worden door de politie. Uiteindelijk zijn zes activisten aangehouden omdat zij het restaurant niet wouden verlaten.

Daarnaast raakte een gast gewond aan zijn been tijdens de actie. De folders die de demonstranten hadden uitgedeeld lagen op de grond, waar de gast over uitgleed. Die is daarna naar het ziekenhuis vervoerd.

De maat is vol

Afgelopen weekend is wederom geprotesteerd voor het restaurant. Toen was de maat vol voor de eigenaresse. Die geeft aan dat zij zelf bepaalt wat zij op het menu zet in haar restaurant. Ze voelt zich in de steek gelaten door de autoriteiten. Daarnaast gaat zij nu zelf beveiliging regelen voor het restaurant. De demonstraties maken emoties los bij haar. “Ik ben niet meer in staat om goed te werken door alle emoties”, zegt de eigenaresse.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.