Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Parkzuid opent in het Vondelpark in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Parkzuid opent in het Vondelpark in Amsterdam
Strandzuid breidt uit, van strand naar park. Dit doen de ondernemers van de succesvolle onderneming met restaurant Parkzuid, dat zijn deuren opent in het bekendste park van Amsterdam, het Vondelpark. Daar vestigt het restaurant zich in het voormalige Filmmuseum. Het restaurant wordt gerund door de ondernemers Michel Pais en Bram van Es. Dit meldt Entree Magazine.

Inmiddels zijn veel Amsterdammers bekend met restaurant Strandzuid. In het restaurant aan het stadsstrand zit het vaak vol met mensen die een hapje eten, wat drinken en tegelijkertijd genieten van de zon. Nu willen de ondernemers van het restaurant deze formule doorzetten naar het park midden in de hoofdstad van het land. Hier willen zij de nadruk leggen op het leveren van kwaliteit in de service, een goede sfeer, en presentatie van het eten.

Vondelparkpaviljoen

Het restaurant is gevestigd in het historische Vondelparkpaviljoen. Van 1972 tot 2012 kon je hier het Filmmuseum bezoeken. Het gebouw is ontworpen door Willem Hamer en gebouw tussen 1874 en 1881. Het pand staat op het laagste punt van de stad, in het Vondelpark. In het gebouw wordt het Vondelpark naar binnen gebracht, met decoraties in verschillende tinten groen, het gebruik van hout en veel planten en een moswand.

Het restaurant is zeven dagen in de week geopend. Van zondag tot donderdag is het open van 10:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag en zaterdag is het restaurant een uurtje langer open tot 19:00 uur. De ondernemers serveren in de ochtend een ontbijt met gerechten zoals een chiapap met cacao, amandelmelk en granola. Tijdens de lunch kun je gezonde gerechten zoals salades bestellen. Ben je op zoek naar comfort food, dan biedt het restaurant ook guilty pleasures aan zoals pizza en hamburgers. Momenteel is het restaurant nog niet in de avond open, dit staat gepland voor medio maart. Dan is het ook de bedoeling dat de voorzijde van het restaurant een terras wordt.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.