Fallon Hoog Antink komt naar restaurant Vermeer in Amsterdam als nieuwe sommelier

Na Simon Veldman komt er een nieuwe sommelier naar restaurant Vermeer in Amsterdam. Fallon Hoog Antink is aangesteld op deze positie. Veldman gaat een nieuwe uitdaging aan en daarom was Vermeer op zoek naar een nieuwe sommelier. Het oog is gevallen op Antink, die de positie heeft geaccepteerd. Dit meldt de Restaurant Krant.

Het wordt geen nieuwe omgeving voor Antink: de afgelopen jaren heeft zij al gewerkt als assistent-sommelier in het restaurant aan de Prins Hendrikkade. Haar passie voor wijn ontstond bij De Nederlanden in Vreeland. Na haar ervaringen daar besloot ze om de wijnopleiding te volgen aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse, waar ze sommelier is geworden. Ze vond dat het na vier jaar tijd was voor een nieuwe uitdaging. En die heeft ze gevonden, bij haar oude werkgever.

Meer dan alleen wijnkennis

Antink is enthousiast over de kans die Vermeer haar heeft geboden. De maître van Vermeer, Bjorn van Aalst, heeft haar veel geleerd over het vak. Het gaat verder dan alleen wijnkennis bij Vermeer. Zo moet je volgens Antink verstand hebben van inkopen, prijsbepaling, personeel en voorraadbeheer. Het doel van Antink is om te laten zien hoe goed de wijnkelder van het restaurant is. Ze zegt dat er veel bijzondere wijnen in de kelder van Vermeer liggen. Die wil ze meer onder de aandacht brengen.

Stage bij wijngoed Heiss

Het afgelopen half jaar heeft Antink veel extra kennis opgedaan over het proces van het maken van wijn. Zo liep ze stage bij wijngoed Heiss in Oostenrijk. Daar deed ze niet alleen kennis op, maar ook mooie verhalen. Antink denkt dat dit een belangrijk onderdeel is van een goede sommelier. Die mooie verhalen leveren goede gesprekken op aan de tafel. “Daar was mijn voorganger Simon een meester in. Ik denk dat mijn smaak wat modern-forward is, wat weer goed aansluit bij de vegetarische kookstijl van de chef, Chris Naylor.

Door: Nationale Horecagids