Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Fallon Hoog Antink komt naar restaurant Vermeer in Amsterdam als nieuwe sommelier

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Fallon Hoog Antink komt naar restaurant Vermeer in Amsterdam als nieuwe sommelier
Na Simon Veldman komt er een nieuwe sommelier naar restaurant Vermeer in Amsterdam. Fallon Hoog Antink is aangesteld op deze positie. Veldman gaat een nieuwe uitdaging aan en daarom was Vermeer op zoek naar een nieuwe sommelier. Het oog is gevallen op Antink, die de positie heeft geaccepteerd. Dit meldt de Restaurant Krant.

Het wordt geen nieuwe omgeving voor Antink: de afgelopen jaren heeft zij al gewerkt als assistent-sommelier in het restaurant aan de Prins Hendrikkade. Haar passie voor wijn ontstond bij De Nederlanden in Vreeland. Na haar ervaringen daar besloot ze om de wijnopleiding te volgen aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse, waar ze sommelier is geworden. Ze vond dat het na vier jaar tijd was voor een nieuwe uitdaging. En die heeft ze gevonden, bij haar oude werkgever.

Meer dan alleen wijnkennis

Antink is enthousiast over de kans die Vermeer haar heeft geboden. De maître van Vermeer, Bjorn van Aalst, heeft haar veel geleerd over het vak. Het gaat verder dan alleen wijnkennis bij Vermeer. Zo moet je volgens Antink verstand hebben van inkopen, prijsbepaling, personeel en voorraadbeheer. Het doel van Antink is om te laten zien hoe goed de wijnkelder van het restaurant is. Ze zegt dat er veel bijzondere wijnen in de kelder van Vermeer liggen. Die wil ze meer onder de aandacht brengen.

Stage bij wijngoed Heiss

Het afgelopen half jaar heeft Antink veel extra kennis opgedaan over het proces van het maken van wijn. Zo liep ze stage bij wijngoed Heiss in Oostenrijk. Daar deed ze niet alleen kennis op, maar ook mooie verhalen. Antink denkt dat dit een belangrijk onderdeel is van een goede sommelier. Die mooie verhalen leveren goede gesprekken op aan de tafel. “Daar was mijn voorganger Simon een meester in. Ik denk dat mijn smaak wat modern-forward is, wat weer goed aansluit bij de vegetarische kookstijl van de chef, Chris Naylor.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.