Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Radboudumc volledig plasticvrij

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Restaurant Radboudumc volledig plasticvrij
Sinds januari van dit jaar is het restaurant in het Radboud-ziekenhuis plasticvrij. Zo worden er voor onder andere de verpakking vanaf nu alleen maar herbruikbare materialen gebruikt. Het ziekenhuis wil zich op deze manier inzetten voor een lagere CO2-uitstoot en tevens wil het hiermee zijn afvalberg reduceren. Dit meldt het Radboudumc op haar website. 

De General Manager van de Vermaatgroep, die het restaurant in het ziekenhuis beheert, zegt dat er in het restaurant bijvoorbeeld geen plastic saladebakjes of bekertjes meer zijn. “Maar in de keuken zelf is het nog niet haalbaar om 100% plasticvrij te werken”. Hij geeft aan dat  ze dierlijke producten gebruiken die in een plastic verpakking worden geleverd. Hij wil wel streven naar een volledig plasticvrije keuken.

Meenemen of hier opeten

In het restaurant zie je tegenwoordig veel glazen bekers en potjes. Ook het servies is grotendeels herbruikbaar. De bezoekers krijgen tijdens het maken van hun keuze de vraag of zij hun eten mee willen nemen of in het restaurant gaan eten. Wil iemand het gelijk opeten, dan krijgen zij herbruikbaar servies. Wanneer mensen hun eten mee willen nemen, kunnen die een papieren bord pakken.

Geen prijsverschil

De nieuwe maatregelen hebben geen invloed op de gehanteerde prijzen. Die zullen hetzelfde blijven. Van den Broek geeft aan dat het zelfs mogelijk is dat een plasticvrij restaurant goedkoper is. Hij voegt daar wel aan toe dat dit gecompenseerd kan worden door de inflatie. Vooralsnog verwacht hij niet dat de prijzen in het restaurant gaan veranderen.

Uitdaging productie- en verkoopproces

De General Manager van de Vermaatgroep zag wel dat het lastig was om de overstap op een plasticvrij restaurant te maken. Daarom hebben zij het concept nog niet in alle locaties doorgevoerd. Van de Broek geeft aan dat zij eerst van dit restaurant willen leren zodat zij met deze kennis de andere locaties sneller plasticvrij kunnen maken.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.