Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Telers uit Brabant lanceren online bestelplatform streekproducten voor horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Telers uit Brabant lanceren online bestelplatform streekproducten voor horeca
Vanaf deze maand is de online verkoop van verse streekproducten via de Coöperatie Brabants Streekgoed gestart. Het bestelplatform is gericht op de zakelijke markt, zoals horeca, catering en speciaalzaken. Dit meldt ZLTO.

“Samen bieden we een mooi en compleet vers-assortiment richting horeca en retail”, zegt Walter Ansems namens het coöperatiebestuur. “Voor elke productgroep hebben we leveranciers zoals een groenteboer, kaasmakers, vleesveehouders en een ijsboer. Partijen kunnen op het online platform eerlijk, verse producten kopen met een eigen verhaal.”

De begeleiding van korte keten ondernemers om aan te sluiten op het platform is mede mogelijk gemaakt vanuit het ZLTO-project ‘Korte keten, da’s goeie handel’. Een POP-3-project met financiering vanuit het Europese Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en de provincie Noord-Brabant.

Voordelen bestelplatform

  • Een assortiment van verse producten met officiële streekproducten-herkenning
  • Alle producten komen direct van de boer/tuinder, zonder tussenschakels, dus vers voor een eerlijke prijs
  • Alle bestelde producten worden met één levering geleverd
  • Alle bestelde producten staan op één factuur

Initiatiefnemer

Het initiatief is gestart vanuit Brabants Streekgoed, een coöperatie van voornamelijk Kempische boeren en tuinders, die zich richten op de verkoop van streekproducten. Hun kwaliteitsproducten zijn ook gecertificeerd als erkend streekproduct.

De ondernemende boer achter de Walhoeve in Goirle, Corné van Roessel, zet zich van het begin af in voor de coöperatie. “Het idee om gezamenlijk de verkoop en logistiek te organiseren, is al langer een wens van boeren en tuinders in de korte voedselketen. Met die idee is de Coöperatie verder gegaan”. In samenwerking met The Food Directors staat er inmiddels een digitaal bestelplatform op www.brabantsstreekgoed.nl

Professioneel bestelsysteem

Het online bestelplatform maakt gebruik van technologoie van Beukk. Dat is een professioneel bestelsysteem dat door meerdere aanbieders wordt ingezet. Zoals Goeie Eete voor de regio Tilburg. Inmiddels maakt ook Local Food Eindhoven en recentelijk BOER&NLekker rond onder andere Breda en Den Bosch gebruik van deze technologie.

Category Management en orderverwerking

Bij het inrichten van het bestelsysteem is het hele assortiment (dus van alle betrokken boeren en tuinders) gelijk getrokken. Om zo het bestellen voor afnemers overzichtelijk te maken. Daarbij gaat het om aantallen, soort verpakking, gewichten, prijzen, allergenen, productomschrijving, voedingswaarden en labels zoals biologisch.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.