Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gemeente Utrecht zoekt huurders voor oude Broese-pand, mooie kans voor rooftopbar

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Gemeente Utrecht zoekt huurders voor oude Broese-pand, mooie kans voor rooftopbar
In het centrum van Utrecht kan je niet om Magazijn De Zon heen. In het gebouw op de hoek van de Oudegracht en Stadshuisbrug zat jarenlang boekenwinkel en bibliotheek Broese. Nadat Broese uit het pand is vertrokken, zoekt de gemeente Utrecht, tevens eigenaar van het gebouw, naar een nieuwe ondernemer voor het pand in De Zon. Zij stelt wel een paar voorwaarden. Zo moet de ondernemer beschikken over voldoende kapitaal en moet het pand een publieke trekpleister worden. Dit meldt RTV Utrecht.

Het gebouw met vier verdiepingen ondergaat eerst een verbouwing voordat nieuwe ondernemers het pand kunnen vullen. Het gebouw wordt gekenmerkt door de karakteristieke lichtkoepel, een plat dak met mogelijkheid voor een dakterras en ruim 7500 vierkante meter oppervlakte. Meer dan genoeg kansen dus.

Wethouder Dennis de Vries van vastgoed wil dat het gebouw een plek wordt voor iedereen. Hij zegt dat hij het belangrijk vindt dat De Zon een maatschappelijke functie krijgt in Utrecht. “Het moet een levendige plek worden waar iedereen zich welkom voelt.”

Naast de verbouwing van het pand kijkt de gemeente ook naar mogelijkheden om Magazijn De Zon beter bereikbaar te maken, zoals een verbinding met het plein aan de Stadhuisbrug. Daarnaast wordt er gekeken naar het opfrissen van de karakteristieke kenmerken van het gebouw, zoals het accentueren van de lichtkoepel op het dak of het terugbrengen van het glas-in-lood. Er zijn ook plannen voor het dak van De Zon, daarvoor zijn ideeën over een dakterras. Dat zou mooie kansen kunnen bieden voor een horecaonderneming.

Goed gevulde portemonnee

Vastgoedadviseur CBRE heeft vastgesteld dat het voor de gemeente cruciaal is dat zij voor de begane grond en eerste verdieping ondernemers neerzetten die een goed gevulde portemonnee hebben, zogenaamde ‘financieel dragende huurders’. “Om de investeringen voor de herontwikkeling en restauratie verantwoord te kunnen doen, is zekerheid op een kapitaalkrachtige huurder noodzakelijk.”

Deze maand gaat het CBRE alle ondernemingen die zich hebben aangemeld toetsen en evalueren op hun financiële kracht en wat zij voor het gebouw willen betekenen. Daarnaast wordt gekeken naar de toekomstbestendigheid van de onderneming. Het gebouw kan worden verhuurd aan één partij, maar het kan ook zijn dat er meerdere ondernemingen gaan komen. Het is mogelijk voor partijen om zich aan te melden tot 13 februari.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.