Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gemeente Utrecht zoekt huurders voor oude Broese-pand, mooie kans voor rooftopbar

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Gemeente Utrecht zoekt huurders voor oude Broese-pand, mooie kans voor rooftopbar
In het centrum van Utrecht kan je niet om Magazijn De Zon heen. In het gebouw op de hoek van de Oudegracht en Stadshuisbrug zat jarenlang boekenwinkel en bibliotheek Broese. Nadat Broese uit het pand is vertrokken, zoekt de gemeente Utrecht, tevens eigenaar van het gebouw, naar een nieuwe ondernemer voor het pand in De Zon. Zij stelt wel een paar voorwaarden. Zo moet de ondernemer beschikken over voldoende kapitaal en moet het pand een publieke trekpleister worden. Dit meldt RTV Utrecht.

Het gebouw met vier verdiepingen ondergaat eerst een verbouwing voordat nieuwe ondernemers het pand kunnen vullen. Het gebouw wordt gekenmerkt door de karakteristieke lichtkoepel, een plat dak met mogelijkheid voor een dakterras en ruim 7500 vierkante meter oppervlakte. Meer dan genoeg kansen dus.

Wethouder Dennis de Vries van vastgoed wil dat het gebouw een plek wordt voor iedereen. Hij zegt dat hij het belangrijk vindt dat De Zon een maatschappelijke functie krijgt in Utrecht. “Het moet een levendige plek worden waar iedereen zich welkom voelt.”

Naast de verbouwing van het pand kijkt de gemeente ook naar mogelijkheden om Magazijn De Zon beter bereikbaar te maken, zoals een verbinding met het plein aan de Stadhuisbrug. Daarnaast wordt er gekeken naar het opfrissen van de karakteristieke kenmerken van het gebouw, zoals het accentueren van de lichtkoepel op het dak of het terugbrengen van het glas-in-lood. Er zijn ook plannen voor het dak van De Zon, daarvoor zijn ideeën over een dakterras. Dat zou mooie kansen kunnen bieden voor een horecaonderneming.

Goed gevulde portemonnee

Vastgoedadviseur CBRE heeft vastgesteld dat het voor de gemeente cruciaal is dat zij voor de begane grond en eerste verdieping ondernemers neerzetten die een goed gevulde portemonnee hebben, zogenaamde ‘financieel dragende huurders’. “Om de investeringen voor de herontwikkeling en restauratie verantwoord te kunnen doen, is zekerheid op een kapitaalkrachtige huurder noodzakelijk.”

Deze maand gaat het CBRE alle ondernemingen die zich hebben aangemeld toetsen en evalueren op hun financiële kracht en wat zij voor het gebouw willen betekenen. Daarnaast wordt gekeken naar de toekomstbestendigheid van de onderneming. Het gebouw kan worden verhuurd aan één partij, maar het kan ook zijn dat er meerdere ondernemingen gaan komen. Het is mogelijk voor partijen om zich aan te melden tot 13 februari.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.