Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recreatiegebied het Lido in Waalwijk krijgt na 15 jaar weer horecagelegenheid

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Recreatiegebied het Lido in Waalwijk krijgt na 15 jaar weer horecagelegenheid
Vroeger stond er de bekende horecazaak Het Nieuwe Lido. Het pand ging echter in 2007 in vlammen op. Daarna is er nooit meer een horecagelegenheid bij het recreatiegebied gekomen. Tot nu. Alhoewel de komst van een grote horecagelegenheid tijd in beslag neemt, gaat deze nu van start. De opening van het horecacomplex staat gepland halverwege 2024. Dit meldt de Gelderlander.

De plannen voor een nieuwe horecazaak stonden al langer op de agenda. Nu gaat het nieuwe complex gebouw worden aan de Vijverlaan, waar voorheen Het Nieuwe Lido stond. Het heeft meer dan vijftien jaar geduurd voordat er een nieuwe horecagelegenheid naar de plas komt. Vrijwel zeker is het dat deze de naam Lido gaat dragen. Het moet een plaats worden voor mensen om te lunchen, dineren of voor een kop koffie of thee. De capaciteit zal ongeveer 200 bezoekers worden.

Bouw kost veel tijd

Al jaren zijn ondernemers René Vissers en Rogier Arntz bezig met het bedenken van de plannen voor de nieuwe horecazaak. Het proces is enorm tijdrovend. Begin vorig jaar leek de bouw in een stroomversnelling te komen. Het ontwerp was afgerond, de voorbereidingen waren al volop in gang. Ze hoopten dat de bouw midden vorig jaar kon beginnen.

Dat bleek echter niet zo makkelijk te zijn. Hoewel het lijkt alsof de bouw stilstaat, is er achter de schermen volop actie aan de gang. René Vissers, eigenaar van DAS Bouwsystemen in Dunen, stelt dat er in de tussentijd veel is gebeurd. Zo hebben ze niet alleen te maken gekregen met corona, maar is de bouw in een natuur- en waterrijk gebied lastig. Het gebouw moet bijvoorbeeld tussen twee vijvers in komen te staan. Bij het bouwen moet dan goed rekening worden gehouden met het grondwaterpeil. Ook de samenwerking tussen veel verschillende partijen neemt veel tijd in beslag.

Daarom denkt Vissers dat de bouw medio dit jaar zal starten. Hij wil daarentegen geen concrete startdatum noemen. Wel weet hij dat de bouw van het complex ongeveer een jaar gaat duren.

Twee verdiepingen

Het complex dat langs de Lido komt te staan moet twee verdiepingen hebben. Op de begane grond komt een groot terras, waar je uitzicht hebt over het water. Ook de eerste verdieping wordt verruimt met een overdekt terras.

De gemeente is al langere tijd op zoek naar een goede balans tussen recreatie en groen. Het plan voor de horeca sluit aan bij deze doelen.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.