Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Recreatiegebied het Lido in Waalwijk krijgt na 15 jaar weer horecagelegenheid

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Recreatiegebied het Lido in Waalwijk krijgt na 15 jaar weer horecagelegenheid
Vroeger stond er de bekende horecazaak Het Nieuwe Lido. Het pand ging echter in 2007 in vlammen op. Daarna is er nooit meer een horecagelegenheid bij het recreatiegebied gekomen. Tot nu. Alhoewel de komst van een grote horecagelegenheid tijd in beslag neemt, gaat deze nu van start. De opening van het horecacomplex staat gepland halverwege 2024. Dit meldt de Gelderlander.

De plannen voor een nieuwe horecazaak stonden al langer op de agenda. Nu gaat het nieuwe complex gebouw worden aan de Vijverlaan, waar voorheen Het Nieuwe Lido stond. Het heeft meer dan vijftien jaar geduurd voordat er een nieuwe horecagelegenheid naar de plas komt. Vrijwel zeker is het dat deze de naam Lido gaat dragen. Het moet een plaats worden voor mensen om te lunchen, dineren of voor een kop koffie of thee. De capaciteit zal ongeveer 200 bezoekers worden.

Bouw kost veel tijd

Al jaren zijn ondernemers René Vissers en Rogier Arntz bezig met het bedenken van de plannen voor de nieuwe horecazaak. Het proces is enorm tijdrovend. Begin vorig jaar leek de bouw in een stroomversnelling te komen. Het ontwerp was afgerond, de voorbereidingen waren al volop in gang. Ze hoopten dat de bouw midden vorig jaar kon beginnen.

Dat bleek echter niet zo makkelijk te zijn. Hoewel het lijkt alsof de bouw stilstaat, is er achter de schermen volop actie aan de gang. René Vissers, eigenaar van DAS Bouwsystemen in Dunen, stelt dat er in de tussentijd veel is gebeurd. Zo hebben ze niet alleen te maken gekregen met corona, maar is de bouw in een natuur- en waterrijk gebied lastig. Het gebouw moet bijvoorbeeld tussen twee vijvers in komen te staan. Bij het bouwen moet dan goed rekening worden gehouden met het grondwaterpeil. Ook de samenwerking tussen veel verschillende partijen neemt veel tijd in beslag.

Daarom denkt Vissers dat de bouw medio dit jaar zal starten. Hij wil daarentegen geen concrete startdatum noemen. Wel weet hij dat de bouw van het complex ongeveer een jaar gaat duren.

Twee verdiepingen

Het complex dat langs de Lido komt te staan moet twee verdiepingen hebben. Op de begane grond komt een groot terras, waar je uitzicht hebt over het water. Ook de eerste verdieping wordt verruimt met een overdekt terras.

De gemeente is al langere tijd op zoek naar een goede balans tussen recreatie en groen. Het plan voor de horeca sluit aan bij deze doelen.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.