Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eigenaren Kasteel Maurick voegen nieuwe locatie toe aan portfolio

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Kasteel Maurick van De Lievergoed Collectie
Sinds januari van dit jaar heeft de Lievergoed Collectie zijn portfolio uitgebreid met Kapel Montfort en bijbehorende Brasserie Jacob V, gelegen op landgoed Groot Bijsterveld in Oirschot. De twee panden hebben een eigen functie: de kapel wordt een ontmoetingsplaats voor bruiloften, vergaderingen en bijeenkomsten tot 150 personen. Van woensdag tot en met zondag kun je terecht bij de brasserie. De gerechten op de kaart worden vers in eigen keuken gemaakt. Het is de derde historische locatie die de eigenaren aan hun collectie toevoegen, naast Kasteel Maurick in Vught en Kasteel Dussen in Dussen. Dit meldt Entree Magazine.

Klaas van Leengoed (51) en Niek van Lieverloo (35) hebben het beheer van de gebouwen ondergebracht onder naam de Lievergoed Collectie. De collectie kenmerkt zich doordat de gebouwen historische en monumentale panden zijn. Daarnaast staat bij alle locaties kwaliteit bovenin de agenda. Ze bieden gastvrijheid, kwaliteit en hoffelijkheid onder het motto ‘altijd verrassend voortreffelijk’. Medewerkers die gaan werken op de verschillende locaties worden opgeleid in Kasteel Maurick. De kapel en brasserie liggen naast elkaar. Voor de opening, die in maart gepland staat, krijgen de beide gebouwen een Lievergoed-jasje. Zo worden het interieur en de keuken opgefrist.

Kapel Montfort

Van Leengoed vertelt over de kapel. Hij vertelt aan Entree dat het gebouw in 1910 is gebouwd door de paters Montfortanen. Die woonden toentertijd in het voormalige kasteel Bijsterveld. In de kapel zijn de ramen gezet met glas in lood en zijn muurschilderingen zichtbaar. Nu is de kapel gerestaureerd en biedt het plek voor bijeenkomsten tot 150 personen.

Brasserie Jacob V

Het landgoed Groot Bijsterveld heeft een lange geschiedenis. Vanaf de 14 eeuw stond er een slot op het landgoed. In 1772 is een kasteel gebouwd op deze plek. Paters breidden dit uit aan het begin van vorige eeuw en doopten het om tot een klooster. Van Lieverloo vertelt dat de brasserie eerder door het leven ging als Brasserie Montfort. Nu wordt het omgedoopt tot Brasserie Jacob V. Het pand is vernoemd naar Jacob Derk baron Sweerts de Landas. Dit was de laatste kasteelheer en tevens de vijfde in de lijn van deze adellijke familie.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.