Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Back to the twenties in restaurant Soireé in Velp

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Back to the twenties in restaurant Soireé in Velp
Het historische pand aan de hoofdstraat in Velp heeft al veel functies vervuld. In eerste instantie is het gebouw gebruikt als onderkomen van een barones. Later is het een boekenhandel geworden, maar ook een museum en de één na laatste bestemming van het pand was een garage. Nu heeft het eindelijk zijn eindbestemming gevonden. Deze week opent restaurant Soireé er zijn deuren. Het pand is volledig op de schop genomen. Nu is het restaurant, aangekleed in een stijl die doet denken aan de roaring twenties. Gasten zien dit niet alleen aan de aankleding, maar ook de menukaart. Dit meldt de Restaurant Krant.

Het is te zien dat er veel aandacht is besteed aan het concept van het restaurant. Geen steen lijkt niet omgekeerd te zijn. Niet gek als je je bedenkt dat het horecaconcept is bedacht door Herman Hell, een ervaren horecaondernemer, Eric Steenbergen, Quote-500 lid en ervaren zakenman, patron cuisinier Tom Pfeiffer en maître Maxime Oldenboom. Samen hebben zij het restaurant op poten gezet.

Terug naar de ‘twenties’

De aankleding van het restaurant moet de gasten een gevoel geven dat zij terug gaan in de tijd. Om precies te zijn, naar de roaring twenties. Het interieur wordt daarom gekenmerkt door vele geometrische vormen en de kleuren goud en donkerblauw. Luxematerialen zoals messing, koper en marmer worden niet gespaard. Maxime Oldenboom geeft aan dat ze intensief hebben nagedacht hoe zij het restaurant terug naar deze tijd kunnen brengen. Het draait in het restaurant om de beleving. Volgens de maître maakt het niet uit of men komt voor een lunch, borrel of diner. “Over elk aspect is nagedacht, zoals het kleurrijke interieur en de luxe menukaart. Dompel dit onder in een verrukkelijk jaren '20-sausje en je hebt Soireé.”

Kwalitatieve kaart met Franse invloeden

In de kaart bruist het van de Franse invloeden uit de jaren ’20. De chef-kok, Tom Pfeiffer, heeft zichzelf ontwikkeld aan de Cas Spijkers Academie en heeft daarnaast veel ervaring opgedaan in de horecawereld. In de keuken van Soireé geeft hij traditioneel Franse gerechten een eigen twist. Zo serveert hij klassieke gerechten zoals ganzenlever, maar voegt hier ingrediënten aan toe als een gel van lychee en dadelcake. Ondanks het luxueuze voorkomen wil Soireé benadrukken dat het voor iedereen toegankelijk is.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.