Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Back to the twenties in restaurant Soireé in Velp

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Back to the twenties in restaurant Soireé in Velp
Het historische pand aan de hoofdstraat in Velp heeft al veel functies vervuld. In eerste instantie is het gebouw gebruikt als onderkomen van een barones. Later is het een boekenhandel geworden, maar ook een museum en de één na laatste bestemming van het pand was een garage. Nu heeft het eindelijk zijn eindbestemming gevonden. Deze week opent restaurant Soireé er zijn deuren. Het pand is volledig op de schop genomen. Nu is het restaurant, aangekleed in een stijl die doet denken aan de roaring twenties. Gasten zien dit niet alleen aan de aankleding, maar ook de menukaart. Dit meldt de Restaurant Krant.

Het is te zien dat er veel aandacht is besteed aan het concept van het restaurant. Geen steen lijkt niet omgekeerd te zijn. Niet gek als je je bedenkt dat het horecaconcept is bedacht door Herman Hell, een ervaren horecaondernemer, Eric Steenbergen, Quote-500 lid en ervaren zakenman, patron cuisinier Tom Pfeiffer en maître Maxime Oldenboom. Samen hebben zij het restaurant op poten gezet.

Terug naar de ‘twenties’

De aankleding van het restaurant moet de gasten een gevoel geven dat zij terug gaan in de tijd. Om precies te zijn, naar de roaring twenties. Het interieur wordt daarom gekenmerkt door vele geometrische vormen en de kleuren goud en donkerblauw. Luxematerialen zoals messing, koper en marmer worden niet gespaard. Maxime Oldenboom geeft aan dat ze intensief hebben nagedacht hoe zij het restaurant terug naar deze tijd kunnen brengen. Het draait in het restaurant om de beleving. Volgens de maître maakt het niet uit of men komt voor een lunch, borrel of diner. “Over elk aspect is nagedacht, zoals het kleurrijke interieur en de luxe menukaart. Dompel dit onder in een verrukkelijk jaren '20-sausje en je hebt Soireé.”

Kwalitatieve kaart met Franse invloeden

In de kaart bruist het van de Franse invloeden uit de jaren ’20. De chef-kok, Tom Pfeiffer, heeft zichzelf ontwikkeld aan de Cas Spijkers Academie en heeft daarnaast veel ervaring opgedaan in de horecawereld. In de keuken van Soireé geeft hij traditioneel Franse gerechten een eigen twist. Zo serveert hij klassieke gerechten zoals ganzenlever, maar voegt hier ingrediënten aan toe als een gel van lychee en dadelcake. Ondanks het luxueuze voorkomen wil Soireé benadrukken dat het voor iedereen toegankelijk is.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.