Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Back to the twenties in restaurant Soireé in Velp

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Back to the twenties in restaurant Soireé in Velp
Het historische pand aan de hoofdstraat in Velp heeft al veel functies vervuld. In eerste instantie is het gebouw gebruikt als onderkomen van een barones. Later is het een boekenhandel geworden, maar ook een museum en de één na laatste bestemming van het pand was een garage. Nu heeft het eindelijk zijn eindbestemming gevonden. Deze week opent restaurant Soireé er zijn deuren. Het pand is volledig op de schop genomen. Nu is het restaurant, aangekleed in een stijl die doet denken aan de roaring twenties. Gasten zien dit niet alleen aan de aankleding, maar ook de menukaart. Dit meldt de Restaurant Krant.

Het is te zien dat er veel aandacht is besteed aan het concept van het restaurant. Geen steen lijkt niet omgekeerd te zijn. Niet gek als je je bedenkt dat het horecaconcept is bedacht door Herman Hell, een ervaren horecaondernemer, Eric Steenbergen, Quote-500 lid en ervaren zakenman, patron cuisinier Tom Pfeiffer en maître Maxime Oldenboom. Samen hebben zij het restaurant op poten gezet.

Terug naar de ‘twenties’

De aankleding van het restaurant moet de gasten een gevoel geven dat zij terug gaan in de tijd. Om precies te zijn, naar de roaring twenties. Het interieur wordt daarom gekenmerkt door vele geometrische vormen en de kleuren goud en donkerblauw. Luxematerialen zoals messing, koper en marmer worden niet gespaard. Maxime Oldenboom geeft aan dat ze intensief hebben nagedacht hoe zij het restaurant terug naar deze tijd kunnen brengen. Het draait in het restaurant om de beleving. Volgens de maître maakt het niet uit of men komt voor een lunch, borrel of diner. “Over elk aspect is nagedacht, zoals het kleurrijke interieur en de luxe menukaart. Dompel dit onder in een verrukkelijk jaren '20-sausje en je hebt Soireé.”

Kwalitatieve kaart met Franse invloeden

In de kaart bruist het van de Franse invloeden uit de jaren ’20. De chef-kok, Tom Pfeiffer, heeft zichzelf ontwikkeld aan de Cas Spijkers Academie en heeft daarnaast veel ervaring opgedaan in de horecawereld. In de keuken van Soireé geeft hij traditioneel Franse gerechten een eigen twist. Zo serveert hij klassieke gerechten zoals ganzenlever, maar voegt hier ingrediënten aan toe als een gel van lychee en dadelcake. Ondanks het luxueuze voorkomen wil Soireé benadrukken dat het voor iedereen toegankelijk is.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.