Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Efteling gaat La Place-restaurant Panorama omtoveren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Efteling gaat La Place-restaurant Panorama omtoveren
De Efteling en horecaexploitant Vermaat Groep hebben aangekondigd dat zij het restaurant in het attractiepark gaan ombouwen. De start van de renovatie staat gepland op 9 januari. Zowel het interieur als het exterieur krijgen een make-over. Na de verbouwing moet het pretparkrestaurant een oriëntaalse look krijgen en aansluiten bij het thema van dit gebied. Dit meldt Looopings.

De verbouwing van het Panorama-restaurant zal naar alle waarschijnlijkheid tot halverwege het voorjaar duren. Na de verbouwing moet er naar eigen zeggen 1.500 vierkante meter aan ‘horeca en beleving’ voorgeschoteld worden aan de bezoekers.

Wereld van Sindbad

Vorig jaar opende een nieuw gedeelte van het attractiepark, de Wereld van Sindbad. Ook het aangrenzende restaurant Panorama gaat zich aanpassen naar dit thema. De Efteling had eerder in 2022 al aangekondigd dat deze verbouwing in het eerste kwartaal van dit jaar zou plaatsvinden.

Naast de uiterlijke veranderingen is er tijdens de verbouwing ook onderhoud gepland. Zo moeten er onderhoud plaatsvinden voor onder andere de toiletten, serre en het dak. Daarom is het restaurant tot de heropening gesloten. Wanneer het restaurant zijn deuren weer opent, zal het een nieuwe naam krijgen. Over de naam en de ontwerpen is nog geen informatie vrijgegeven.

Verouderd restaurant

Restaurant Panorama, dat al zeventig jaar de horecagelegenheid is van de Efteling, is na al deze jaren flink verouderd. Een horecamanager vertelde afgelopen jaar dat zij er al vijftien jaar over spreken om het restaurant af te breken en een nieuwe te bouwen. Zo ver is het daarentegen niet gekomen, zij hebben gekozen voor een verbouwing in de plaats daarvan.

Vermaat Groep

Voor het faillissement van de V&D was de La Place hun horecatak. In 2016 is deze overgenomen door de Jumbo. Sinds 2020 is de Vermaat Groep de nieuwe franchisenemer van het restaurant in de Efteling.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.