Voor de 24-jarige Daymian Boenink uit Zelhem is zijn eigen restaurant een droom die uitkomt

Met 24 jaar oud staat hij nog aan het begin van zijn leven, maar hij heeft nu al grote plannen. Dit jaar gaat hij beginnen met zijn eigen horecazaak, een Italiaans restaurant aan de Bleekstraat in Hengelo. Boenink wilde voor het restaurant een korte naam bedenken die lekker over de tong rolt. Zo kwam hij uit op Pipa, een combinatie van pizza en pasta. Dit meldt Contact Zuid.

Gasten kunnen op 8 januari voor het eerst een kijkje komen nemen in het restaurant, het zal dan geopend zijn van 15:00 tot 18:00 voor belangstellenden en toekomstige gasten. De week erop zal het restaurant zijn deuren volledig openen en doet dit van woensdag tot zondag. Het restaurant heeft ongeveer 30 zitplekken met een zicht op de open keuken en bar, maar er is ook afhaalmogelijkheid.

Flink verbouwd

Het pand waar Daymian zijn restaurant heeft zitten was voormalig een pizza- en shoarmarestaurant. De ovens stonden nog in de keuken, in principe hoefde Daymian enkel de stekker erin te doen. Maar hij besloot om dit niet te doen. Hij wil bij de gasten een indruk achterlaten. Hij wil er zijn eigen ding van maken, met een Italiaanse sfeer.

Vandaar dat er de afgelopen maanden veel is verbouwd in het nieuwe restaurant. De muur is vervangen, de muren geverfd en er is nieuw meubilair aangeschaft. Boenink kreeg hierbij veel hulp van vrienden en familie. Hij vertelt dat hij het nooit had gekund zonder de steun van zijn ouders.

Van werknemer naar werkgever

Daymian heeft als jongen al in de horeca gewerkt. Daar leerde hij het pizzabakken van Italiaanse koks. Dat deed hij zelfs zo goed, dat hij de leiding kreeg over de keuken. Daymian verklaart dit door te zeggen dat hij snel leert in de praktijk. Daarnaast is hij altijd gek geweest op eten bereiden en is hij van zichzelf al ondernemend.

Het afgelopen jaar heeft Boenink als leidinggevende in een supermarkt gewerkt. Ondanks dat hij daar veel leerde, wist hij dat hij dit niet langer wou doen. Toen deze gelegenheid op zijn pad kwam wist hij het direct. Hij zegt dat dit niet meer voelt als werken. En als zijn familie tegen hem zegt dat het echt zijn ding is, dan gaat hij denken en beseft hij zich dat dit ook het geval is.

Bediening gezocht

Het team is ondertussen bijna compleet. Het enige dat Boenink nog zoekt zijn een paar enthousiaste jongens of meiden die hem willen meehelpen in de bediening. Daarbij zegt hij dat hij het liefst iemand heeft die graag een praatje blijft maken met de gasten. Want volgens hem gaat de sfeer en gezelligheid erg belangrijk worden in het restaurant.

Door: Nationale Horecagids