Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voor de 24-jarige Daymian Boenink uit Zelhem is zijn eigen restaurant een droom die uitkomt

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Voor de 24-jarige Daymian Boenink uit Zelhem is zijn eigen restaurant een droom die uitkomt
Met 24 jaar oud staat hij nog aan het begin van zijn leven, maar hij heeft nu al grote plannen. Dit jaar gaat hij beginnen met zijn eigen horecazaak, een Italiaans restaurant aan de Bleekstraat in Hengelo. Boenink wilde voor het restaurant een korte naam bedenken die lekker over de tong rolt. Zo kwam hij uit op Pipa, een combinatie van pizza en pasta. Dit meldt Contact Zuid.

Gasten kunnen op 8 januari voor het eerst een kijkje komen nemen in het restaurant, het zal dan geopend zijn van 15:00 tot 18:00 voor belangstellenden en toekomstige gasten. De week erop zal het restaurant zijn deuren volledig openen en doet dit van woensdag tot zondag. Het restaurant heeft ongeveer 30 zitplekken met een zicht op de open keuken en bar, maar er is ook afhaalmogelijkheid.

Flink verbouwd

Het pand waar Daymian zijn restaurant heeft zitten was voormalig een pizza- en shoarmarestaurant. De ovens stonden nog in de keuken, in principe hoefde Daymian enkel de stekker erin te doen. Maar hij besloot om dit niet te doen. Hij wil bij de gasten een indruk achterlaten. Hij wil er zijn eigen ding van maken, met een Italiaanse sfeer.

Vandaar dat er de afgelopen maanden veel is verbouwd in het nieuwe restaurant. De muur is vervangen, de muren geverfd en er is nieuw meubilair aangeschaft. Boenink kreeg hierbij veel hulp van vrienden en familie. Hij vertelt dat hij het nooit had gekund zonder de steun van zijn ouders.

Van werknemer naar werkgever

Daymian heeft als jongen al in de horeca gewerkt. Daar leerde hij het pizzabakken van Italiaanse koks. Dat deed hij zelfs zo goed, dat hij de leiding kreeg over de keuken. Daymian verklaart dit door te zeggen dat hij snel leert in de praktijk. Daarnaast is hij altijd gek geweest op eten bereiden en is hij van zichzelf al ondernemend.

Het afgelopen jaar heeft Boenink als leidinggevende in een supermarkt gewerkt. Ondanks dat hij daar veel leerde, wist hij dat hij dit niet langer wou doen. Toen deze gelegenheid op zijn pad kwam wist hij het direct. Hij zegt dat dit niet meer voelt als werken. En als zijn familie tegen hem zegt dat het echt zijn ding is, dan gaat hij denken en beseft hij zich dat dit ook het geval is.

Bediening gezocht

Het team is ondertussen bijna compleet. Het enige dat Boenink nog zoekt zijn een paar enthousiaste jongens of meiden die hem willen meehelpen in de bediening. Daarbij zegt hij dat hij het liefst iemand heeft die graag een praatje blijft maken met de gasten. Want volgens hem gaat de sfeer en gezelligheid erg belangrijk worden in het restaurant.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.